- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 5.518
- Поени од реакции
- 12.691
Значи од една страна не го признаваш СКОП како едноставен математички модел, кој ти кажува годишна потрошња наспрам деклариран Пдизајн…Aj da ja prekrstime ovaa 7-miacva vo 3,5 so ke dobieme A++++,ili pak vo 2,5 ke dobijame A+++++.
Znaci so barame za ekonomicna klima.Dvoreden izmenuvac i snazen kompresor,pri isti drugi uslovi,softver i elektronika.
Znaci gledas pak dojdovme do ona.SCOP za obicen smrtnik e mackanje na oci.
E sega ke veruvaat site ,deka modulacijata i te kako igra uloga vo ekonominosta,zaradi razlicnoto optovaruvanje na klimata (95% kopresorot).
Zatoa toj SKOP nisto ne dokazuva.
Znaci nominalnata vrednos i PDizajn mozie da si go pomestime kako sakame i ke si igrame so plusici++++++ x.
А од друга страна, си рачунаш свој СКОП според тоа тебе како ти се видело најдобро, и така споредуваш баба и жаби!?
Епа не иде тоа така!
Затоа одма до скопот на лепенката стои и пдизајнот!
Ако ти за потреби на просторот од пдизајн 2.4 ставиш 7ца со пдизајн 4.8kw нирмално ќе добиеш повисок коп! И тоа под услов да таа седмица може да спушта ниско како ретко која!
И пак ќе ти остане проблемот да враќаш инвестиција деценија и повеќе, а може и никад! Е толку ќе биде подобар копот!
Затоа и ти викам споредуваш баби и жаби.
Стај ја таа седмица у простор со пдизајн 5kw па многу брзо ќе ти стане јасно зошто има само едно плувче на буквата А
П.С. не ми одговори на прашањето! Кој ќе има подобар коп на -7ц? Две 3.5ки што даваат 2.4kw поединечно, или една 7ца што дава 4.8kw сама!?