Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Апдејт

Направивме со мајсторот макета , тест верзија:) и некако уредот функционира, треба некои подесувања и да се преправи од подобар материјал

Иначе голем % од воздухот излегува надвор од терасата ( нешто што ме беше возможно предходно),
Во спротивната страна од терасата нема повеќе ладење, ладниот воздух воопшто не оди (дува) до таму .
Климата за неколку саати работа беше ок.
Воглавно се направи некоја циркулација на воздухот.
Ќе се прави подобрена верзија со повеќе подесувања,после празниците и ќе известам како ќе биди.

Сега за долготрајна употреба не знам што можи и како да му штети на климата, ама ќе видиме. Иначе прашав повеќе монтери (двајца) , и рекоја дека појма немаат за вакви гачети

Прегледај го приврзокот 402300
Klimata e epten zatvorena, izmenuvacot e ugusen, ke imas postojano problem.

Каков проблем?

Кје ги подотворам повеќе отворите
Kako i da praviš sekogaš će imaš asmatična klima.
Batali go ovoj koncept em će trošiš poveće struja e mnogu poslabo će se greeš.
Edinstveno rešenie ti e da se prodolžat cevkite i klimata da se pomeri vo predniot svetol otvor od balkonot, da zema vozduh od vnatre i da go isfrla nadvor od balkonot. Mora da može da se obesi na prigodni čelični profili na koi će gi fatiš nosačite od klimata.
Nema šansa da nema dobro mesto za ova, e sega treba da se prodolžat cevkite, ama samo vaka dobivaš ona što treba, drugoto e improvizacija.

Да ве прашам за совет.
Shorai Edge имам 3.5/4.2. Е сега, климава си работи нормално, освен на моменти почнува да вибрира внатрешната единица, ако ја мрднам со рака малку прекинува, по некое време пак почнува мали вибрации, се слуша. Најчесто кога ќе намали брзината внатре, а надвор компресорот изгледа работи повеќе.
Бакарни цевки има над 3 метри намотани во круг, тоа го запазивме. Има простор од сите страни доволно. Е сега нема држачи антивибрациони на штрафовите, можно да е до тоа? Или внатре е проблемот? Што да правам? :S

Последно уредено:
Dali znaete kolkav e minimumot
Автоматски споено мислење:
Znaeme
Автоматски споено мислење:

Да ве прашам за совет.
Shorai Edge имам 3.5/4.2. Е сега, климава си работи нормално, освен на моменти почнува да вибрира внатрешната единица, ако ја мрднам со рака малку прекинува, по некое време пак почнува мали вибрации, се слуша. Најчесто кога ќе намали брзината внатре, а надвор компресорот изгледа работи повеќе.
Бакарни цевки има над 3 метри намотани во круг, тоа го запазивме. Има простор од сите страни доволно. Е сега нема држачи антивибрациони на штрафовите, можно да е до тоа? Или внатре е проблемот? Што да правам? :S
3.5/4.2 na kolku nadvoresna? E pa ke ti buci sea malce poveke...bitno japanac imas... :)
I ja imam 4.2....i gream 90m2....vaka e kaj mojata 4.2(0.88~7.2) Kw Amber Nordic e mojata 3.5ka ama i 2kw pojaka od tvojata 3,5ka :D

Последно уредено:
@Strelec оваа е https://klimi.mk/product/451
надворешната кога зема некаде 500-600W, ама не вибрира секогаш, компресорот кога ќе работи, врска немам кога ;D
„E pa ke ti buci sea malce poveke...bitno japanac imas...“ - шега настрана, тивка е ептен надворешната и внатрешната, ова вибрациите се кога не е гласна т.е. умерено кога работи. Во глобала, магла имало, ладно надвор, гајле нема, добри се ептен, малку дефроста прави, само ова ме нервира што се појави сега со вибрацијве, мора нешто да има да те нервира :D

Да го барам монтеров да ја престегни внатрешната? Дај кажи ми што држачи антивибрациони да наместам? :)

@Strelec оваа е https://klimi.mk/product/451
надворешната кога зема некаде 500-600W, ама не вибрира секогаш, компресорот кога ќе работи, врска немам кога ;D
„E pa ke ti buci sea malce poveke...bitno japanac imas...“ - шега настрана, тивка е ептен надворешната и внатрешната, ова вибрациите се кога не е гласна т.е. умерено кога работи. Во глобала, магла имало, ладно надвор, гајле нема, добри се ептен, малку дефроста прави, само ова ме нервира што се појави сега со вибрацијве, мора нешто да има да те нервира :D

Да го барам монтеров да ја престегни внатрешната? Дај кажи ми што држачи антивибрациони да наместам? :)
Ретко каде гумени подлошки го решиле проблемот со вибрациите.
Ако е само надворешната, тогаш да. Ама тебе ти вибрира внатрешната? Добро разбрав? И тоа само на одредена јачина?
Сум прочитал тука и другпат (слична)иста приказна за шораи 3.5ка :cenzura:

и никој не го решил проблемот…

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom