Pa sto e strasno ako e minimum 2200w.Pa mojot prostor si bara 2500w na 7C toplina preku den,otvori zatvori vrata,provetruvanje,a navecer i taka zaladuva pa i da sakas toplotnite potrebi se pogolemi.И јас мислам исто.
Добра клима е онаа што има многу низок минимум и многу висок максимум.
Пример споредбата на @filipinec како контра на Hitachi 5kW земи ја Ururu Sarara 5kW
Испорачана топлина 6.3kW (0.6~9.4)
Потрошња 1.41kW (0.10~ 2.64)
Значи многу низок минимум и многу висок максимум.
Со 100W/h дава 600W топлина при надворешна 7°С внатрешна 20°С
Poentata e vo toa sto Haier Flexis 18btu sosila go asimiliraat od kinez vo japonec.Pa toj si ima zastiten znak i saka pri niska modulacija so 500W/h da si zvadi 1400w toplina co COP od 2,8 na 7C.E ovie kajganjgive odma skaat gordosta da mu ja srusat a toj si e iskren i ne saka da si bide japonce,da modolira so COP od 6 ili 4,4 .Iskren si e,ama na kajgangive gordosta im se rusi i pocnuvaat da placat.
E sega ova Hitachi SHIRATAMA go odnele na bajacka i za isti pari od 1000 evra si moduliralo so COP 4,4,ili 50% poefikasno od haier pri modulacija.
Haier e naiskrenata kineska firma,to sto pisuva to nudi,ne gi bilda podatocite kako ostanative kinezi,ama deka ne si mojt so Hitaci toa e fakt,i toj mu priznava na Hitashi ama tukasnive na temava ne priznavaat,sosila go praat japonec. E ne ojt nekako bre coek.Tuka lezi zajakot.
A ako ti teba uste poniska modulacija kupisi Hitachi 3,5 ne mora 5,5 ili soodvetna na prostorot.
I ja imam klima sto so 290W/h dava 1700w ili COP 5,87 toplotna energija,i mnogu ubo znaam sto pisuvam,a imam i so 150w/h da dava 900W toplotna energija ili COP 6.
Kolku pari tolku muzika.
Ostanuva faktot deka Tundrata mu e do kolena,a Flehis mi e do pojas na Hitachi Shiratama.
Автоматски споено мислење:
Pa zar e mozno,Toshiba Suzumi DF na 4c.Brzo menjaj za FUEGO.Sabajlevo mojava suzumi plus ja fativ defrost praese na 4 stepeni? Normalno e toa? Sum zaborail lani preklani dali praela
Jas da imam Tosiba da mi defrostira na 4c niz balkon ja frlam.
Последно уредено: