Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
aj poupatenive neka mi kazat sto e forava sto Hitachi AirHome 400 RAK-DJ50PHAE/RAC-DJ50PHAE moze da povlece 2750 W na greenje? sto e ednakvo na shorai 24ka???

vtoro, na klimakoncept.hr za hitachito gledam deka pisuva pdesignh 4.4, deklariran kapacitet 3.7 i 0.7 pomosno greenje. kaj da najdam za seiya16ka dal racuna so pomosno grenje ili ne? sekoj proizvoditel kako mu tekne si pisuva pdesignh i si dodava pomosno greenje kolku mu tekne? fakticki ti koa gledas pdesignh toa gore dole nisto ne znaci?

+200ки џеза по броило!
Веројатно на тоа плус 18% ддв.

+200ки џеза по броило!
Веројатно на тоа плус 18% ддв.
Ете и на Апасиев му стигнала висока сметка за струја

Attachments

• 20231226_094630.jpg
    20231226_094630.jpg
    218,7 KB · Прегледи: 31
Дали се продаваат вакви чуда кај нас ? И дали има некој користено?
(Air deflector)
Бидејќи климата ми е ставена во мала внатрешна тераса и самата се гуши со ладен или топол воздух , зависно од сезоната , сметам дека ваква направа ќе помогни
61wngAMHWLL.jpg

image0.jpg
aircon-fan-deflector_1080x.png

(Air deflector)
Бидејќи климата ми е ставена во мала внатрешна тераса и самата се гуши со ладен или топол воздух , зависно од сезоната , сметам дека ваква направа ќе помогни
Прегледај го приврзокот 402070

Прегледај го приврзокот 402071
Прегледај го приврзокот 402072
Премести ја надвор од терасата! Нема гајле од дожд и снег таа, ич не ја жали....
Внате во малечка тераса, ни климата ќе работи добро (нема доволен проток на воздух од кој таа треба да прави размена на температура), ни ти ќе ја искористиш тератаса....
Зимно време кај од што е ладно надвор таа ќе дува уште поладен воздух од кој ја изземала топлината...
Летно време обратно ем топло надвор, ем таа дува потопло.... уште цигара да запалиш под неа и да припаднеш!

Мој совет, со ваков дефлектор можеш да пробаш (ал да си свесен дека ќе и намали проток на воздух и ќе и отежни работа) ако ептен немаш услов да ја преместиш надвор од терасата, или барем да издувува нанадвор....

Ги жалам луѓево коа ќе видам клима пикната бочно внатре во терасата особено ако им е единствена тераса за цел стан по зградиве ц ц ц.....

Премести ја надвор од терасата! Нема гајле од дожд и снег таа, ич не ја жали....
Внате во малечка тераса, ни климата ќе работи добро (нема доволен проток на воздух од кој таа треба да прави размена на температура), ни ти ќе ја искористиш тератаса....
Зимно време кај од што е ладно надвор таа ќе дува уште поладен воздух од кој ја изземала топлината...
Летно време обратно ем топло надвор, ем таа дува потопло.... уште цигара да запалиш под неа и да припаднеш!

Мој совет, со ваков дефлектор можеш да пробаш (ал да си свесен дека ќе и намали проток на воздух и ќе и отежни работа) ако ептен немаш услов да ја преместиш надвор од терасата, или барем да издувува нанадвор....

Ги жалам луѓево коа ќе видам клима пикната бочно внатре во терасата особено ако им е единствена тераса за цел стан по зградиве ц ц ц.....
За жал таа е единствена тераса(3м²), и изгледа единствената опција, бидејќи "стубовите" во мојот дел се 50цм широки што е премалку за мултисплит , и плус има некој договор за внатре да се климите, нема никој надвор извадено се уште

За жал таа е единствена тераса(3м²), и изгледа единствената опција, бидејќи "стубовите" во мојот дел се 50цм широки што е премалку за мултисплит , и плус има некој договор за внатре да се климите, нема никој надвор извадено се уште
Реков жалосно.... значи никој не може да ја користи единствената тераса од живеалиштето?
Гледај таму сменете го тоа "правилото" и извадете ги климите надвор од терасите....

(Air deflector)
Прегледај го приврзокот 402070

Прегледај го приврзокот 402071
Прегледај го приврзокот 402072
Ako klimata e nadvor na terasa, nema zosto da ima problem, eventualno ako duva vo zid. Zatoa prati slika ili skica kako e postavena nadvoresnata.

Ставена е над вратата најгоре за на тераса од дневната и дува кон вратата за на тераса од спалната растојание 2м
Терасата е внатрешна. Ширина 200цм длабочина 90цм

Има плус носач/стуб преку целата тераса од надворешната страна, која ја покрива скоро половина клима

Ставена е над вратата најгоре за на тераса од дневната и дува кон вратата за на тераса од спалната растојание 2м
Терасата е внатрешна. Ширина 200цм длабочина 90цм

Има плус носач/стуб преку целата тераса од надворешната страна, која ја покрива скоро половина клима
Ako izmenuvacot ne e zatvoren, ne bi trebalo da imas problem.

Проблемот е што прави дефрози и на прилично топло време , сигурно дека многу си го лади воздух околу неа(нема чист отвор од десната страна, носачот малку смета)
Не знам како би се понашала во чиста зима .
Автоматски споено мислење:

Грешка моја , длабочина на терасата е 130цм , должина 220цм. Од прилика

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom