Amber Nordik e prekrasna klima samo sto ne mozi da izvadi pogolem COP od 4 pa makar biilo i temperaturata i +20.Zver od klima,ama ete mu fali modulacija i povisok COP,koja moduacija e i povisoka na visoki temperaturi. Znaci ako raste temperaturata taka se zgolemuva i modulacijata i vatite na minimu rastat.Hitachi nekako mi e pofiling klima,i se nadevam deka ima podobra elektronika.Тогаш другар ти е печен за амбер нордик. Број 1 си е број 1 нема заебанции.
И подалеку од Хитачи клими кои се продаваат кај нас.
Потпис
ПАТАЛЕЦ
![]()
A toa Hitaci so go imase ti ednostavno ne go bivase,modelot bese konstruiran za drug pazar,a ova Hitaci Shirtama se prodava na Ruskiot pazar,znaci namenet e za greenje.
Sepak elektonika od Hitaci i od Gree ne bi sporeduval,makar sto ubav si e i Gree amber nordik.
Ne e bitno deka Nordikot nema eurovent pa ne go sakam.
Ne me bendisvaat nordici,so grejaci a da ne mozam da imam kontrola nad grejacite.
I Hitacito ima ovori gumi kako Toshiba,pa mozat da se izvadat i ete ima drenaza za vodata da ne mrzni tacnata,sto za kaj nas e sosema dovolno.
Inace No.1 si e No1 nema zbor

Автоматски споено мислење:
Mislam deka nema grejaci na tacna Hitacito,a ot toj maksimum od 2750 W kompresorot gi trosi so nekade preku 95%.Back up heating e pomosno grejno telo primer na -10°C ( bilo koj model ) za da ima 3kw toplina treba dopuna so grealka primer od 500 W 2.500W klimatizerot i 500W grealkata ete 3kw Jas koga rekov greaci mislev na Greac na Kompresor i kondez tacna HITACHI takvi GREACI NEMA
Sega mislam me svati druze