- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 7.124
- Поени од реакции
- 16.652
Normalno mu treba soodveten izmenuvac na nadvoresnata edinica.Inace zaradi sto ne si zapoznaen.
Kaj FUGITSU ne postoi fix fan.Toj postoi no ne e vo funkcija,.kako nablizuva temperaturata prema zadadenata toj automatski go namaluva fanot.So fix fanot samo ja ogranicuvas da ne odi poveke od toj fan,a mozes da dades i najgolema brzina a toj da ne ja fkluci ke odi na prva ili ftora,vo zavisnost kolku e doblizana vistinskata temperatura do posakuvanata.
Ti prickaj i 3 i 4 brzina toj ke ti rboti na prva,eden vid na zastita od laden izduv.
Po toa e prepoznattliv FUGITSU,taka resile inzinerite.
Za nekogo e toa mana a za nekogo ne.
Vo mojot izbor bese i Fugitsu 24kmta ama zaradi ovaa osobina ne ja kupiv,a inace se odlicni uredi.Ne bev siguren kako ke se ponasa vo mojot prostor so toj algoritam na rabota.
Fiksniot fan samo e eden vid skratena automatika,da ne odi poveke od taa brzina.Taka resile vo Fugitsu.
Treba stalno da se drzi step dva tri povisoko,za da raboti bo golemi prostorii,za da duva vo pogolema brzina.
Автоматски споено мислење:
Џабе е јак компресор ако неможе да ја направи таа размена ради останатите компоненти…
[/QUOTE]
Стварно не сум го знаел ова за фуџитсу..!
Не е мое да кажам, ама мислам дека е стварно глупо решение да не можеш да и зададеш фикс брзина…
Плус Тошиба е Тошиба за Фуџитсу у секое време и невреме
Исто и на ДМ. Аутофанот брка економија…E navistina poim nemav deka e taka reseno kaj Fujitsu i e navistina glupavo ili mozi da se reci deka na ovoj nacin na rabota nikako ne preporacliva vo pogolema prostorija .
Sega kaj mene na primer dnevnava vo 34 m2 na sprat bez izolacija za da odrzuva zadadena temperatura na rabota mitsubishi ln 35 na fix fan 4 i e odlicno , ako imam potreba za brzinsko stopluvanje vklucuvam 5ta brzina i duva mnogu jako i istovremeno i kompresorot potrosuvackata pojacuva .
E sega ne gi znam tocno koja brzina po kolku m3
no eve na ln 35 nekako ne mi se bas dobro rasporededni izmegu 4ta i 5ta brzina kako da mi fali izmegju brzina , verovatno e pogolema razlika megju niv dve i kako 4ta za malku da mi e nedovolna a 5ta pak e premnogu i zatoa setirana mi e na dva tri intervali da vklucuva po 20 min 5ta brzina i posle se vraka na 4ta.
A pak na auto fan ic ne mi e po kev kako da brka ekonomija i se kako na 2ra do 3ta da raboti tivko necujno i mnogu retko 4ta na kratko a 5ta kratko samo po provetruvanje ili aspirator i zatoa na fix odlicno .
zlatko_ti412 verovatno gi znae kolku m3 po brzini i ke kazi dali ima i toj cuvstvo kako da fali pretposledna brzina.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Кај мене од 4, ретко ако икад влезе во трета!
Прва-втора само шалта.
Рачно, после луфтирање, или ако ми застуди онака, ја ставам на 3та и мислам дека и е идеално одбрана бука/проток!
Ама сепак на аутофан е 90% од времето. Просторијата што ја грее директно е 25-28м2 плус нонстоп отворена врата према кујна и соба. Во дневната аутофанот перфектно одржава, а во другите простории и онака не ми треба повисока Т.