Aja ke pokusam so FUJI 18KMTA da rezimiram malce i od podolgogodisno iskustvo na pomal(knap),a i pogsnazen klimatizer staven vo isti prostor.
Prema kazanavo na ROBERT jas slobodno mozam da utvrdam.
-potpolno e ispravna klimata ne i fali nikakov freon go pobeluvala izmenuvacot vo celost.
-Se javuva pocesti DF zatoa sto e mala za toj prostor bez razlika sto modulira i na 700W na temperataura od -1 do 2c.
-Duri da stigne do taa modulacija taa ke zalaymfa do 1500W pa veke vo prvite 15-20mim veke e 50% izmenuvacot poluzamrznat normalno pri vlaznost od 80% i nagore ,i ako posle ke modulira i na 500-700W i taka celo vreme se vrti vo krug i na karaj ke mu izleze prosek 800w/h potrosuvacka,ama klimata se maci na sekoj 45 min DF.
-Polesna nadvoresna edinica so pomal izmenuvac a zamisli 70m2.
-Zatoa postoi i FUJI 24 KMTA koja odlicno modulira i do 200w.
-Koga ke pominat ovie magloviti denovi taa ke si prodolzi da si gree poubavo pa makar i bilo -7c.
Mene mi se smeevte zatoa si bapnav 24btu vo 40m2+8m2,a pokraj ova ja grejam i gorniot sprat i cela kuka na 15c,zatoa sto imam vnatresni gubitoci vo samata prostoija,peku tavan(ploca) i preku vnatresna golema vrata .
Od viska glava ne boli.Napolno se slozvam so TZlatko.
Ako e japonska klima slobodno mozite da ja predimenzionirate.
Pa koj saka pak neka si zema knap klima.
Mi e gajle vie sto mislite bitno e jas da sum zadovolen.
Robert ne se sekiraj vo red ti e klimatizerot,e sega nekogas ke koci

,zatoa postojat 24btu.
Kaj mene ne koci,do dusa i starata ne kocese,ama so pogolemava navistina e pokonforno.