Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Glupost. A ti site do edna si gi probal ili gi imaš? Ti ni tie što gi prodavaš nit si gi imal nit si gi probal.
Kolku što možeš da tvrdiš deka se što ne e Gree nečini, baš tolku i jas imam pravo da tvrdam deka činat. Kapito?
Sega ide na red nezdravo kleberenje.
A be stari, da nekazam drto, site uredi na Gree gi imam testirano i znam sto kazuvam.
Ti kupi eden ured na Haier i mislis deka si go fatil gospod za ….
Od vakvi starci sto mislat deka se znaat i seat pamet go imas na sekade, zalno za site okolu tebe.
Zatoa, kolku i da go tupis, ostanuva samo tupenjeto od tebe i kako si zavrsil 1960 godina….a od togas zastoj…..otupuvanje ….nisto poveke…..solenje pamet….i mislenje deka si najpametniot….DALEKU SI OD TOA

Ја реков шимпанзо е попаметно од ова ботоњава.

Ем шуто, ем боде.

A be stari, da nekazam drto, site uredi na Gree gi imam testirano i znam sto kazuvam.
Ti kupi eden ured na Haier i mislis deka si go fatil gospod za ….
Od vakvi starci sto mislat deka se znaat i seat pamet go imas na sekade, zalno za site okolu tebe.
Zatoa, kolku i da go tupis, ostanuva samo tupenjeto od tebe i kako si zavrsil 1960 godina….a od togas zastoj…..otupuvanje ….nisto poveke…..solenje pamet….i mislenje deka si najpametniot….DALEKU SI OD TOA
Kako i obično nemaš argumenti i počnuva omalovažuvanje i navredi. Se krieš zad tastaturata i mnogu si silen so prstinjata. Eve sakaš sredba eden na eden, oči vo oči so eden starec?

Glupost. A ti site do edna si gi probal ili gi imaš? Ti ni tie što gi prodavaš nit si gi imal nit si gi probal.
Kolku što možeš da tvrdiš deka se što ne e Gree nečini, baš tolku i jas imam pravo da tvrdam deka činat. Kapito?
Sega ide na red nezdravo kleberenje.

Овој СвБ ми личи на разлигавено 5-годишно детиште кое плаче, вришти и пцуе кога го носат во градинка. Изгледа си има тешки комплекси од постарите по чин и години од него на работа и дома, а таму не смее да писне па дели навреди овде на форум. Ама не треба да го осудуваме туку да го разбереме, нему сиромавиот најтешко му е.

site uredi na Gree gi imam testirano i znam sto kazuvam
Што имаш тестирано ти бе лепи, ај раскажи ни како ги тестираше....
Тогаш сигурно има некоја причина зошто ништо од тоа што си тестирал немаш споделено тука со нас?

Sobro utro botcinja i hejtercinja, pozdrav od GREE No.1

Edno prasanje:nov klima ured daikin sensira 2.5kv,na sekoi 20 min (tt namalena na 16 za preku nok),se uklucuva duva mlako pomalku od minuta ).drugite dve isto daikin ne pravat taka.po zvukot ne e defrost.?sovet plus e dobredojden.
Ednostavn e odgovorot.
Go vklucuva povremeno monitorig obrtaj na ventilatorot od vnatresnata edinica.Bidete sigurni deka togas ne raboti kompresorot i zatoa povremeno ja proveruva temperaturata od 16c pa go vrtigorniot sloj na vozduhot za da ja proveri temperaturata i ako e pomala od 16c togas go vklucuva kompresorot i zagreva do 16c.
E sega zosto drugite 2 uredi ne go pravat toa.Pa ako se isti modeli po moknost i marka togas i tie ke go pravat istoto.Mozebi na niv mu imas drugi setinzi daeno pa ne go pravat toa.
E sega zosto na 20 min se povtoruva toa,pa zatoa sto neiziniot algoritam taka e podesen,zatoa sto ima golema razlika od momentalnata ambientalna od preku 20c do posakuvanata 16c.
Sosema normalen cikluc.
Koga bi bila pomala razlikata bi go pravel toj monitorin i na sekoj 5 min.
Samo edno ne mi e jasno vo tvojot slucaj.
Zosto tolku ja namaluvas temperaturata od 4 i poveke ctepeni.Poarno ugasnija.I taka na ova vreme ne moci za kratok period primer od 12 casa da imas gubitoci vo prostorot od 6-7c,a nadvoresnata temperatura e vo prosek preku 5c.A dokolku gi imas togas ke ti se vklucese na 16c,a ne vaka prostorot seuste ja drzi temperaturata preku 20c.
Ne se sekiraj seto e normalno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom