Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Супер ова што го споделуваш!
Освен неколку тролови до сега, никој не споделил како во пракса функционира ТП!

Сега искрено, овие скриншотови не ги разбирам…
Примарен круг е ТП>бафер>ТП? 36ц гледам зададена. А понатаму во секундарниот? За подно нели е превисока температурата? За радијатори прениска?
Како иде тој дел..
Poima nemam si dojdoa nasteluvaa i si otidoa samu im se javiv deka ke zovriam doma
Автоматски споено мислење:

:):):):)

Kolku ja kupi Toplotnata Pumpa Vozduh-Voda I od kade ??? ( spodeli fotografii od nadvoresnata edinica )
Venntil trejd Skopje

A naraca li od ALiexpress merac za potrosnja za 22kw?
Ne staviv poseben saat od evn samo za nejze

IMG_9591.png

Venntil trejd Skopje

IMG_9591.png
520000 den

Venntil trejd Skopje

Прегледај го приврзокот 398067

520000 den
Твојов случај е доказ дека владее незнаењето....очекувам сите увозници на ТП да реагираат за брзо

Последно уредено:
Твојов случај е доказ дека владее незнаењето....очекувам сите увозници на ТП да реагираат за брзо
Како мислиш да реагираат..?
520к е многу, ама претпоставувам тоа е сеукупно сосе внатрешен изменувач, бафер, инсталации и сл.

Гледам немаат сервисно упатство на страната… ама па пишува ГЕФФ ја признава..
(а ме мрзи еуровент да проверувам..)

Какво незнаење?

Како мислиш да реагираат..?
520к е многу, ама претпоставувам тоа е сеукупно сосе внатрешен изменувач, бафер, инсталации и сл.

Гледам немаат сервисно упатство на страната… ама па пишува ГЕФФ ја признава..
(а ме мрзи еуровент да проверувам..)
Пумпа со контролер

Какво незнаење?

Пумпа со контролер
Kakvo sisanje, 520’000 den, klasicen primer kako lugeto lupaat pari za nisto.
CTC ( bez Eurovent ) edna kolku 3 komada Versati IV 16KW ( so Eurovent )

Kakvo sisanje, 520’000 den, klasicen primer kako lugeto lupaat pari za nisto.
CTC ( bez Eurovent ) edna kolku 3 komada Versati IV 16KW ( so Eurovent )
Gree Druze za da dadam tolku sigurno sum ptoveril se baska sekoj so svoeto ja pisuva deka grejam 300 m2 a ne 120m2 baska i citroen e kola i bentli e kola pa sega vidi (kako sporedba za toa sto zboris)

Gree Druze za da dadam tolku sigurno sum ptoveril se baska sekoj so svoeto ja pisuva deka grejam 300 m2 a ne 120m2 baska i citroen e kola i bentli e kola pa sega vidi (kako sporedba za toa sto zboris)
CTC druze i jas gream 300m2 so Gree 16kw, zatoa ne mi kazuvaj za citroen i bentli.
Ti kazuvam iskreno deka si predplatil za nikakva razlika.
A CTC e daleku od 22kw, gledam deka e 22 kw na +12C nadvoresna i temperatura na voda od 35C.
Nisto specijalno, sekoja pumpa e takva, drug pat koga ke kazuvas jacina, kazi ja kolku e na +7C, ostai gi tie marketinski finti za na drugo mesto.IMG_1805.jpeg

Последно уредено:
Кажа ботот и остана жив, истиот тој кој лаже со години тука за да продаде плус некоја галичка. Ни срам ни перде. :)

CTC druze i jas gream 300m2 so Gree 16kw, zatoa ne mi kazuvaj za citroen i bentli.
Ti kazuvam iskreno deka si predplatil za nikakva razlika.
A CTC e daleku od 22kw, gledam deka e 22 kw na +12C nadvoresna i temperatura na voda od 35C.
Nisto specijalno, sekoja pumpa e takva, drug pat koga ke kazuvas jacina, kazi ja kolku e na +7C, ostai gi tie marketinski finti za na drugo mesto.
Pa probaj i so 12 kw uste podobro ke se zgrees

:):)

Ja samo spodeliv mislenje deka osven Daikin Tosiba sto se vo opseg od 8000 evra i toa 18 ki za Gree ne ni razmisluvam zost o davaat cena od 4000 evr aza montaza da ti vazi garancija zimast uste 2000 evr postojat pumpi sto se daleku nad niv ali od slab marketing lugevo ne slusnalea vo opseg na. Ena se malku poskapi a daleku podobri

Ja samo spodeliv mislenje deka osven Daikin Tosiba sto se vo opseg od 8000 evra i toa 18 ki za Gree ne ni razmisluvam zost o davaat cena od 4000 evr aza montaza da ti vazi garancija zimast uste 2000 evr postojat pumpi sto se daleku nad niv ali od slab marketing lugevo ne slusnalea vo opseg na. Ena se malku poskapi a daleku podobri
Zatoa se odluciv za ctc i za sega e podobro od ocekuvanoto.Inace staviv poseben saat za nejze od pricini da vo postoeckiot ne vlagam vo 4 zona kade sto strujata e duplo naplatena

Последно уредено:

Zatoa se odluciv za ctc i za sega e podobro od ocekuvanoto.Inace staviv poseben saat za nejze od pricini da vo postoeckiot ne vlagam vo 4 zona kade sto strujata e duplo naplatena

Sporedi gi sam, ogromna razlika.
2000 evra montaza nema ni vo Svedska, kamoli kaj nas, zatoa bez dezinformacii.

Attachments

• IMG_1805.jpeg
    IMG_1805.jpeg
    56,7 KB · Прегледи: 27
  • IMG_1806.jpeg
    IMG_1806.jpeg
    75 KB · Прегледи: 27

Sporedi gi sam, ogromna razlika.
2000 evra montaza nema ni vo Svedska, kamoli kaj nas, zatoa bez dezinformacii.
Sporeduvas Babi Zabi narodno kazno 16kwso 22 kw za dezinformacijat odi prasaj vo prodavnica kaj niv.Na kraj proveri go SCOP i kazi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom