Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Е сега гледав како опција Gree Pular за 39.900 денари како А++ и мислам дека се добри како фирма.
Постоечката ќе ја монтирам во друга соба .

Ако ја преместуваш постоечката, барај нешто појако од Пуларот
Една страница поназад Стрелец го објави Еуровент сертификатот баш за тој Gree Pular 5.5ка од 39.900

И испадна дека не е 5.5ка туку само 3.5ка на пониски надворешни температури.... -7С и -10С
Прочитај наназад неколку страници нека не те мрзи....

Пулар18 ке му понудам за 39.999, и појака и поефикасна од Хаиеров ...ама и 100евра поефтина од Хајеров од 46.999

https://www.eurovent-certification.com/en/catalog/program/certificate/participant/model/show/202074138
Pular EV.jpg

Али ако си среќен со Грее како фирма тука сигурно ќе ти предложат помоќен модел што имаат на лагер, али барај вака бар да има сертификат како овој, да знаеш што добиваш за паричките.

Nekoe dobro panelce, grealka da predlozite?
За догревање во најладно супер е, има и поскапи ама нема потреба. Оваа година откако ми цркна климата, истерав со вакво слично 1,5 месец (март/април) во соба 30+ м2. Траат по неколку години а кога ќе ти прегори, ич нема да ја жалиш што ќе ја фрлиш, и термостат имаат доста брз и осетлив (за чудо !). Кој ќе ја купуваш, барај да ти а вклучат и ако не тандрка, ќе тера :)

Zdravo me interesira Gree Sojal 5.5 kolkumuee minimalna potrosuvacka na greejne i maksimalno lolku povlekuva (modulacija)

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Zdravo me interesira Gree Sojal 5.5 kolkumuee minimalna potrosuvacka na greejne i maksimalno lolku povlekuva (modulacija)
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Će mora Interpol da se angažira pa da se doznae, se krie toa brat, ako ja kupiš će si doznaeš na najteškiot način.

Никој не знае да потврди и каже од искуство, мислам дека никој го нема тој модел на форумов.

Во спецификација велат, 200w минимум на греење, 2450w максимум.
Ама сите тука знаеме колку се "точни" овие спецификациите на Грее :unsure:
Screenshot 2023-11-10 at 23.01.28.png

Никој не знае да потврди и каже од искуство, мислам дека никој го нема тој модел на форумов.

Во спецификација велат, 200w минимум на греење, 2450w максимум.
Ама сите тука знаеме колку се "точни" овие спецификациите на Грее :unsure:
Прегледај го приврзокот 397471
Specifikacija of-lele istresena od rakav.Mksimum 7000w dawa so 2450w COP 2,85 a so so tie 200w minimalno mozi da ispusti toplina 3753w koj vo soodnos so minimum potrosuvacka po logika bi dal 3753/200=18,5 COP.
A na ladenje 1800w/130w=13,8 EER.
Pa cim moze minimum toplina da ispisti od 3753w racunaj deka e ne odi pod 800 do 1000 w minimum.
Sto e ovde tocno ne mozam da gi vrzam nikako rabotive.
Dali so nekoj specijalen test mod ova se dobiva,koj znae sto ke izlezi.

Последно уредено:
Specifikacija of-lele istresena od rakav.Mksimum 7000w dawa so 2450w COP 2,85 a so so tie 200w minimalno mozi da ispusti toplina 3753w koj vo soodnos so minimum potrosuvacka po logika bi dal 3753/200=18,5 COP.
Pa cim moze minimum toplina da ispisti od 3753w racunaj deka e ne odi pod 800 do 1000 w minimum.
Znam jas kako e dobieno!
Namesto da vidime nekoe krsteno video so koe će se uveri narodecov nasušen deka Gree raboti po site pravila i propisi, našive uvoznici si pravat brošuri kade što si pišuvaat se ona so što mislat deka poveće će prelažat naivni kupuvači.

Znam jas kako e dobieno!
Namesto da vidime nekoe krsteno video so koe će se uveri narodecov nasušen deka Gree raboti po site pravila i propisi, našive uvoznici si pravat brošuri kade što si pišuvaat se ona so što mislat deka poveće će prelažat naivni kupuvači.
Strelec eden kup videa ti napravi pa gledaj.
Sakas za sekoj model da ti pravi???
Ti napravi za tvojot …ili sekoj treba da ti veruva, idiotska rabota.
Samo da se hejta, so drugarcinjava tvoi, ama dzabe…pozdrav od GREE No.1

Znam jas kako e dobieno!
Pa eden Hitachi(vrven proizvoditel) ne se srami za svojata 18btu klima da napisi deka ne spusta pod 500w ili 2,2kw min.toplina.
Hitachi RAK-DJ50PHAE/RAC-DJ50PHAE, 18000 BTU
pa na toj sto mu odgovara ke si go kupi za 1000 evra.

Hitachi ne go laze potrosuvacot.Mozebi samiot potrosuvac saka takov klimaizer koj na negoviot prostor ke mu odgovara ovoj ured.Ne e toa nikakva sramota.Ama so toa samiot potrosuvac znae sto kupuva.
Eve jas kupiv svesno Toshiba 24btu sto ne spusta pod 300w,ne sum ja videl pod 320 na greenje.Ama sum za toa svesen.
Eve ti Haier12Tundra si kupil i si svesen deka ne paga pod 400-500 w,oti taka pisuva vo specifikacijata.
Tebe za Tundrata ne te izlazale.
Zar ima potreba da se gubi doverba vo proizvoditelot i da se laze kupuvacot.
Toa mi e mnogu cudno.

Znam jas kako e dobieno!
/// Bas zbog toga ovde ima modela koji se nigde u svetu ne pominju, ---- samo na Balkanu //////

GREE по свој обичај излажале за мин.200w (ако е мин.3753w топлина), ама и ти малку претера дека мин. потрошувачка би била 800-1000w. Со СОР 8 потрошувачка би била 450-500w. А СОР 8 може да постигне на, да речеме +18.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom