Sega e OK, reagira dobro koga nadvor e +12. Koga pred nekoj den go snimav videoto od 5 min. nadvor bese +17 a setirano na 20Aha sega mi e jasno. Ti imaš vo stvari nekakva imitacija na modulacija. Vaka isto raboti i AERI-to na VIVAX će zastane na 300W i taka demek kao modulira. Veruvaj mi deka i toa e mnogu podobro otkolku da ti iskluči na 700W i da čeka da se ukluči dodeka T vo sobata stane 2-3C podolu, vo taa temperaturna nišalka gore dole 2C nagore i 2C nadole možeš da se šekneš.
Eve mojava na greenje prosečno ne odi pod 430-450W ama ako otvoram za luftiranje maltene vednaš reagira i kačuva potrošuvaška i nikogaš ne duva ladnikavo, a T si ja održuva bez nikakvi oscilacii iako odi vo on-off režim.
Ova ne e do senzorite tuku klimata go nema potrebniot hardver za da vednaš može da reagira. Kako vlezen model na HISENSE i ova e super što raboti vaka, bidi srećen što si ja potrefil.

Tuku muabetot od prethodniot moj post mi bese ne za mojata klima, tuku opsto, deka ne e bitno kolku vreme drzi nekoja klima na min. potrosuvacka i deka ako drzi sto podolgo demek podobro e. Min. potrosuvacka e edna rabota, a drugo e kolku dolgo drzi na taa vrednost i ke zavisi od zagubite vo prostorijata.