Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Sega e OK, reagira dobro koga nadvor e +12. Koga pred nekoj den go snimav videoto od 5 min. nadvor bese +17 a setirano na 20Aha sega mi e jasno. Ti imaš vo stvari nekakva imitacija na modulacija. Vaka isto raboti i AERI-to na VIVAX će zastane na 300W i taka demek kao modulira. Veruvaj mi deka i toa e mnogu podobro otkolku da ti iskluči na 700W i da čeka da se ukluči dodeka T vo sobata stane 2-3C podolu, vo taa temperaturna nišalka gore dole 2C nagore i 2C nadole možeš da se šekneš.
Eve mojava na greenje prosečno ne odi pod 430-450W ama ako otvoram za luftiranje maltene vednaš reagira i kačuva potrošuvaška i nikogaš ne duva ladnikavo, a T si ja održuva bez nikakvi oscilacii iako odi vo on-off režim.
Ova ne e do senzorite tuku klimata go nema potrebniot hardver za da vednaš može da reagira. Kako vlezen model na HISENSE i ova e super što raboti vaka, bidi srećen što si ja potrefil.

Здраво другар!Здраво друштво ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ!
Со мојата сопруга очекуваме принова деновиве, па за во спалната ми треба клима. Собата е без изолација и е околу 10-13 м2
Се мислам помеѓу неколку клими, а гледам да ја изберам најдобрата опција со најдобар сооднос помеѓу квалитет, цена и економичностги гледам овие seer и scop и ватажата гледам да е пониска
Во дневната имам tosot 12ка и сум задоволен
Не сум некој познавач и се мислам помеѓу неколку клими
![]()
TOSOT MUSE PREMIUM TWH12AFB-K6DNA5B по супер цена од 19.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниwww.klimi.mk
![]()
VIVAX ACP-09CH25AERI+ R32 по супер цена од 27.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 2.5 kW, Гаранција: 5 годиниwww.klimi.mk
![]()
GREE PULAR PREMIUM GWH07AGA-K6DNA1A по супер цена од 25.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 2.0 kW, Гаранција: 10 годиниwww.klimi.mk
Фала ви
Паланчанецот имаше У краун колку што се сеќавам…Odamna go nema ovde eden člen so palačinka vo imeto koj frlaše drvja i kamenja po Gtech na Gree deka ne sleguva pod 700W, jas go ubeduvav deka mu e ili lošo montirana ili pogrešno ja setira i upotrebuva, izleze deka ne e vo pravo.
Tvoevo pokažuva deka klimata e napravena za prostor od bar 30-35m2 i e za greenje ne za dogrevanje i mali prostorii i deka sekogaš duva toplo. Ne e ništo strašno i ako pali gasi koga e nadvor potoplo ako nema oscilacii vo prostorot.
Kaj tebe vo toj prostor na T pomalku od 6-8C nema ni da se gasi.
И ја имав Мизубиши и?....за твоите дрндај не се замарај со нешо шо не го разбирашПаланчанецот имаше У краун колку што се сеќавам…
Да У краун 12ка имаше Паланчанецот.... и не е ради лоша монтажа и лоша позиција....Паланчанецот имаше У краун колку што се сеќавам…

Не го заборавај и дечкото од Охрид Fiche со Mitsubishito (со попуст исто земено) небаре појше топли лепенката, измрзна чоекот на првата зима у малата спална и тоа со 3,5ка па после изолација лупна на цела куќа.Да У краун 12ка имаше Паланчанецот.... и не е ради лоша монтажа и лоша позиција....
До сега не памтам никој на форумов да ја има и да се пофалил со ниска модулација...
И колега мој ја има, ми има кажувано и кај него не симињала испод 600w на греење.
Прегледај го приврзокот 397213
ЕДИТ: Задоволен си е колегава иначе, на попустот ја зеде
ЕДИТ2: Минимум 600w на максимален фан, инаку 700+
E sega vaka da razmislime.Odamna go nema ovde eden člen so palačinka vo imeto koj frlaše drvja i kamenja po Gtech na Gree deka ne sleguva pod 700W, jas go ubeduvav deka mu e ili lošo montirana ili pogrešno ja setira i upotrebuva, izleze deka ne e vo pravo.
Tvoevo pokažuva deka klimata e napravena za prostor od bar 30-35m2 i e za greenje ne za dogrevanje i mali prostorii i deka sekogaš duva toplo. Ne e ništo strašno i ako pali gasi koga e nadvor potoplo ako nema oscilacii vo prostorot.
Kaj tebe vo toj prostor na T pomalku od 6-8C nema ni da se gasi.
Pisi modeli i cena za koi modeli se raboti, osven tebe ja neznam nekoj da u 40m2 ima staveno klima od +100.000den, za 60m2 toa bi doslo 200.000, denes ima toplinski za tie pari i toa od 16kw....cela kukja da grees ne dve sobiE sega vaka da razmislime.
Ako vo 30m2 modulira so 500w i ne se gasi na 8c, a druga klima vo istiot prostor stavena na 8c nadvoresna temeratura i pod uslov da drzat isto ambientalna temperatura,a pri toa ovaa vtorava da trosi 350w znaci predavale isto kolicestvo na toplina.Znaci vtorava klima e poefikasna za edno 40%.
Zami sli si sega mojava odrzava vo 40m2 na nadvoresna 8c so 22c vnatresna so 400w od steker,a cisto sujam deka ima pogolemi toplotni gubitoci po m2 od mojot prostor,a negovot prostor e mslam 32m2.
Zatoa velime COP e najvazen.
COP moze da izmeri samo so fiksen fan na bilo koja temperatura,dokolku klimatizerot nema tahikardicni osciliranja,i da si ja drzi fiksno IMPUTE dokolku ima dobra elektronika.
Kako da e covekov se potrudil ,a koga ke padnat temperaturite ke modulira podobro pa ke ima postabilna modulacija i ke uspee da go izmeri svojte COP vrednost za odredena temperatura,dokolku klimatizerot nema tahikardija (sinusoida) mesto da bidi prava linija,kako Hansolot od 100w pa odi na 500w pa 100w pa 500w,kako sto e na dijagramot ka Zlate.
Zatoa velime kolku poprav sinusoid poekonomicen klimatizer,a toa zavisi najmnogu od elektornskite komponenti.
Dobrata elektonika,e poskapa od samiot kompresor koj moze da kosta i polovina od cenata na kalkulacijata na klimatizerot,koja e osnovata da se postavi i dobar softver,eden bez drug ne odat.
I da sakas da da postavis dobar sovtver,ednostavno ne e vozmozno bez dobra elektronika(inverterski sklop).
Ne be kolega,nie na prijateli mu nudime Fuego18btu za 500evra,a moze i Favoritki.Pisi modeli i cena za koi modeli se raboti, osven tebe ja neznam nekoj da u 40m2 ima staveno klima od +100.000den, za 60m2 toa bi doslo 200.000, denes ima toplinski za tie pari i toa od 16kw....cela kukja da grees ne dve sobi
Ти не знаеш, ама ја знам!osven tebe ja neznam nekoj da u 40m2 ima staveno klima od +100.000den, za 60m2 toa bi doslo 200.000, denes ima toplinski za tie pari i toa od 16kw....cela kukja da grees ne dve sobi
Не ти незнаеш, ја знамТи не знаеш, ама ја знам!
На мој другар му продадоа Грее Амбер 7ца за 30 квадрата!
Битно он е среќен, на попуст 90 и кусур ја купи плус монтажа!
Ама тоа е.. кој како ќе го начекате…

Среќен.... неук народ на голема бројка (7мица еј) и жежок издув (рокната на 30С троши 2+ kWh) се лаже...Битно он е среќен, на попуст 90 и кусур ја купи плус монтажа!