Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Fan1 ili auto fanЗдраво екипо , пак јас ама сега со наместена мидеа климаимам едно прашање еве сеа ставена е на 24степени и когаќе ја постигне температурата не се гаси туку стои уклучена и дува ладно (само вентилаторот работи) ама се осеќа многу . Решение за ова има?
Probaj na swing i najdi autoswing, treba pri postiganje da se podigaat krilcata i da ne duva na dole.Здраво екипо , пак јас ама сега со наместена мидеа климаимам едно прашање еве сеа ставена е на 24степени и когаќе ја постигне температурата не се гаси туку стои уклучена и дува ладно (само вентилаторот работи) ама се осеќа многу . Решение за ова има?
Voobicaeno po dostignuvanje na zadadena vnatresnata edinica prodolzuva da vrti so nekoja minimalna brzina zaradi da sledi poprecizno promena na temperatura i kaj 3.5kite recisi da nema problem bidejki imaat bas minimum brzina i ne se oseka ama kaj del od 5.5kite toj minimum vrtezi e pogolem i se oseka provev.Здраво екипо , пак јас ама сега со наместена мидеа климаимам едно прашање еве сеа ставена е на 24степени и когаќе ја постигне температурата не се гаси туку стои уклучена и дува ладно (само вентилаторот работи) ама се осеќа многу . Решение за ова има?
На ауто фан еFan1 ili auto fan
Vaka li raboti, diga perki, potrosuvackata pagja na 20Wati i NE namaluva so jacina na izduv?На ауто фан е
Здраво екипо , пак јас ама сега со наместена мидеа климаимам едно прашање еве сеа ставена е на 24степени и когаќе ја постигне температурата не се гаси туку стои уклучена и дува ладно (само вентилаторот работи) ама се осеќа многу . Решение за ова има?
Никој не рече дека за без пари ќе и биде поправена..!I ti i tvojot lajkadzija epten strucnjaci…hahaha….akl zero.
Multi izgleda e sistemot, ni cetvorokrak ni ulkuci iskluci…servis samo, ama treba da se plati, sto e sosem normalno.
За жал денес никој нема да ти дојде без пари.. мајстор не би знаел да препорачам. Мада и мене вака најверојатно ми стои дека фреонот е избеган.. што значи пак е подобро официјален сервис да си дојде(нови холендери, фреон све).Икслучив скроз струја на 10 минути од осигурач. И ги пуштив сите клими (сплит систем е) на греење на 30 степени, пак дува ладно. Работи надворешната единица, не покажува никаков ерор на дисплеј. Се јавив во грее ама 1200 ден само дијагностика да направат плус за поправка. И онака нема важечка гаранција може да барам к друг мајстор, ако знаете некој предложете ве молам.
Eve po specifikacija pisuva 350w kaj 18 btu Nordic.Zdravo kolku e minimalna potrosuvacka (modulacija) Gree Amber nordic 5.5 i maksimalno kolku mozi da povleci (w)
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Абе снимете видевце да се гледа дал стабилно модулира, бар едно 10-15 мин.... не мора повеќе
Вака може да е само уловен момент пред гасење....
Ако сме профи, на видефце треба и далечинското да се види дал е на мод греење и да кликнеш еднаш на плус/минус да титни што вика Стрелчо
Уште по-профи би било термометар со сонди за мерење температури на усис и издув, битна ствар е колкава deltaT вади со тие 191.6w, да не имаш како Хансолот на Грее само 2С deltaT![]()
Neka kazi nekoj koj jaa ima,ili nekoj OEM na gree,Inverter Nemsis Pro24,moze da povleci i 4200w.
od klima,ama i dava toplina
Snimiv dve videa edno od 1.5 min. no e 400 MB, i edno od cca 5 min. i 1,6 GB, pa ne se uploadiraat poradi goleminata. Koja e maks. golemina za upload? I so sto da gi namalam. Imav pred dva dena nova instalacija na Win7 pa nemam nisto na nea, edvaj i sifrata za ovde ja pronajdov.Абе снимете видевце да се гледа дал стабилно модулира, бар едно 10-15 мин.... не мора повеќе
Вака може да е само уловен момент пред гасење....
Ако сме профи, на видефце треба и далечинското да се види дал е на мод греење и да кликнеш еднаш на плус/минус да титни што вика Стрелчо
Уште по-профи би било термометар со сонди за мерење температури на усис и издув, битна ствар е колкава deltaT вади со тие 191.6w, да не имаш како Хансолот на Грее само 2С deltaT![]()
Не се мачи, тука ич не бива…Snimiv dve videa edno od 1.5 min. no e 400 MB, i edno od cca 5 min. i 1,6 GB, pa ne se uploadiraat poradi goleminata. Koja e maks. golemina za upload? I so sto da gi namalam. Imav pred dva dena nova instalacija na Win7 pa nemam nisto na nea, edvaj i sifrata za ovde ja pronajdov.