- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.718
- Поени од реакции
- 7.626
Многу си се распиштолилПрашав дали ќе потрошиш 10к за да ги згрееш тие 65м2?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу си се распиштолилПрашав дали ќе потрошиш 10к за да ги згрееш тие 65м2?
Многу си се распиштолил
Једи лајна ко прво
А лајната ке си ги изедеш кога ке ги испишеш сериските броеви на моделите
Ај да видиме што ти Прилепчанче споредуваш..
Еве ти од Mitsubishi LN25 "VGHZ" па ти спореди со Амбер-от и кажи...цитат на твој постИзивини, кој е распиштолен?
Је*и л***а ко прво
А ла****а ке си ги и***еш ...
@zlatko_ti412Изивини, кој е распиштолен?

Еве ти од Mitsubishi LN25 "VGHZ" па ти спореди со Амбер-от и кажи...цитат на твој пост
VGHZ nema овде па ti da sporeduvas so Amberot sto ovde moze da se kupi
Babi i zabi sporeduvas, spinuvas, trolas ednostavno
Најекономично греење (затоплување)
Можеби е off topic ама да пробам тука. Сакам да прашам за искуство со ладење на спална соба со клима уред. Се работи за две спални соби од по 11-12 квардатни метри. Куќата е солидна тврда градба но без изолација. Греењето ми е ОК бидејќи имам централно греење со тврдо гориво но летно време во...forum.kajgana.com

Точно така, и во тие сервисни/парт листи стои дека во 3,5ката LN35VGHZ ima компресор кој ти го немашЈас ја имам LN35VG што е се разликува од гореспоменатата LN25VGHZ само во 2 делови во надворешната единица.
1. Мојата нема греач на тацна.
2. Различна плочка за електроника.
Со само овие разлики, мојата (верзијата до -15С) може да е само поекономична
Знаеш дека можам да ти докажам сето ова со официјални Parts Catalogs?
Точно така, и во тие сервисни/парт листи стои дека во 3,5ката LN35VGHZ ima компресор кој ти го немаш
Ти имаш компресор од 2,5ката

Ако истиот компресор бил така јак и силен ке го ставеле и у Нордикот 3,5kw...ама таму ставиле многу помоќен компресор нелиLN35VGHZ никаде не споредуваме нити споменуваме. Таа е само во твоите влажни соништа
Ова тестот фински е за 2.5ката nordik LN25VGHZ, која носи ист компресор како мојата 3.5ка LN35VG
![]()

Zlate aj vaka, amberot ke bide vo salon 38 m2, hodnik ne planiram da zagrevam , vo spalna e ova eco lomo ke se uklucuva po potreba.Прашав дали ќе потрошиш 10к за да ги згрееш тие 65м2?
Има све тоа wifi-mifi фабричко, све Made in Thailand.Ти имаш компресор од 2,5ката, немаш греач, немаш Wifi za cena od 100.000den....може уште нешто фали али и овие се доволни да се фати магла
Од друга страна АмберНордик3.5кv грее 50м2, кошта 50к а не 100к

Zlate aj vaka, amberot ke bide vo salon 38 m2, hodnik ne planiram da zagrevam , vo spalna e ova eco lomo ke se uklucuva po potreba.
Ako me prasuvas dali ke potrosi 10k, moze i 15 ke potrosi ako fati -20 cel mesec.
Poentata mi e deka i da ima 1000 denari razlika vo potrosuvacka pomegju dvete klimi , toa scenario e 1 do 2 meseci vo godinata.
Eve kazi ovoj mesec kolku zastedila ln35 nasptoti kineska klima? 10 % oktomvri klimite ne potrosija ni 300 denari, znaci zastedila celi 30 denari.
Noemvri kolku ke bide razlikata? 250 denari?

Ex, a tebe te mislev malu posaglam od SvB.Једи лајна ко прво
А лајната ке си ги изедеш кога ке ги испишеш
Замисли ваква состојба: тебе и на млад инг. ви даваат да сработите ист проект за нешто, па кој е подобар ќе го купат, за што ќе одлучува посебна комисија. Ти на пример имаш факс завршено во Скопје во времето кога тоа навистина беше студирање и 40 години работно искуство во машинство и електроника, со способности и желба за нови знаења и усовршување, дечкото има завршено на Тетовски у. работи 2-3 години во фирма со некои постари од кои гледа и учи основни работи со оглед да на факсот ништо не научил, им ги краде знаењата и идеите на разни начини (и со реверс инг.) и ги преставува како свои. Ти го правиш проектот вложувајќи го целото свое знаење и големо искуство, прецизно и издржано. Дечкото го прави проектот со тоа што го има - скромно знаење и малку искуство, но затоа со украдени/копирани идеи, а додава и по едно црвено трендафилче на секоја страна (читај WiFi, надворешен екран и сл.), а крајните резултати ги фризира. И така, поради тоа што копирана идеја е многу полесно и побрзо направена, + и понеквалитетна, неговиот проект е 30% поефтин.Ispađa deka japoncive se od druga planeta i pravat uredi koi koristat termodinamika
Vidi , ne e tolku razlikata da sporeduvas so lada samara.
Poise sporedbata e ford focus koj trosi 6.5 na 100km i e 15k evra i mercedes koj e 50k evra i trosi 6l na 100km , ama ima greaci na sedishte i kontroli na touch.![]()
so tvoevo se slozuvam epten. Ne sekogash se bitni samo KOLKU TROSHI, tuku i kolku moze da si dozvolish i shto kje dobiesh za parite.
5700e kupena tamu za so poliranje, keramiki, sitni defekti sreduvanje da stane 9000e do registracija. Poloto go chuvav ushte godina dena, go vozev neshto niz grad ama pretezno okapa na parking. Na kraj go prodadov za 2000e. FInansiski poloto me koshtashe 1500 evra za 3 godini (investicija na pari vo proizvodot shto go kupiv 3000 i dodadov plin za 500 / prodadov 2000)