Zlate aj vaka, amberot ke bide vo salon 38 m2, hodnik ne planiram da zagrevam , vo spalna e ova eco lomo ke se uklucuva po potreba.
Ako me prasuvas dali ke potrosi 10k, moze i 15 ke potrosi ako fati -20 cel mesec.
Poentata mi e deka i da ima 1000 denari razlika vo potrosuvacka pomegju dvete klimi , toa scenario e 1 do 2 meseci vo godinata.
Eve kazi ovoj mesec kolku zastedila ln35 nasptoti kineska klima? 10 % oktomvri klimite ne potrosija ni 300 denari, znaci zastedila celi 30 denari.
Noemvri kolku ke bide razlikata? 250 denari?
Ај уште ова ќе ти одговорам пред да фатам магла.
Чекај, рано е за математики, тек смо почели, грејна сезона ќе трае до Април минимум.
Кој ќе ти кажи колку заштедиле во 3 дена греење, не се гледа на 3 дена во климите туку на 10 години.
Ти пишав и претходно, ја платив поскапо пред 3 години со цел таа да ме штеди наредни 10-15 години без да му ја мислам.
Да не и се думам дали да ја пуштам, дали е скапа струјата, дали ќе излегувам вечер да ја изгасам или ќе седам дома да ја оставам да ми биди топло кога ќе се вратам од работа.
Во Октомври пуштам греење 24 и заборавам до Април, кога ептен ќе залади надвор може ќе кренам степен-два плус.
Е јас го греам цел спрат од куќа 65м2... како тебе и јас лани лето реновирав, ама пошто ставив втора клима, ги отстранив вратите од 2 те соби и ги поврзав со кујната и салонот сето отворен простор, па сега врати имам останато само на спална и на ВЦ.
Ако пресметам колку би ме коштало да го греам цел спрат со термо печката што ја користев претходно, климата веќе ми се исплатила во овие 3 сезони