Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Jas uste nemam pusteno greenje.
Preku denot prozorcite na kipovanje,a navecer ne paga temperaturta pod 22,5c ambientalnata.
od letoto ima akomulirano toplina vo prostorov,tesko se ladi.
Sega za sega topla esen.
Ti po se izgleda od merak ja imas vkluceno.
Aj kazvaat od ponedelnik ke padnat temperaturite pa mozi ke ja vklucam.
Море каков црн мерак, една недела ја вклучивам навечер да смлачи!
На сабајле пак ја пуштам, мрзарници…
Башка и прва смена сум неделава, премрзнат сум на сабајле :D

Mislam

Mislam deka e vreme da im se javis na Eurovent, nema smisol vaka da pravat, tolku netocni i pausalni raboti a pari zimaat za toa. Bezobrazie….hahaha
///// Jutros sam bio kod njih, fini ljudi, ali mi rekose da su u opstem haosu ...... pa nemaju vreme da se bave sa mnom......

Dosle im valjda neke silni kaloriferi koji izgledaju kao klime - na testiranje .... Ali koje ne mogu nikako da nateraju da naprave trazenu T u njihovoj laboratoriji------kolko god da odvode toplotu ...... Valjda su namenjene za vigvame, ... posto se kod Eskima uvodi struja od ove zime.

Danas sam ih zatekao da skidaju crep i grede sa tavana, a za vikend ce valjda da ruse i plafon laboratorije.....samo goli zidovi ostaju

Nadaju se da ce tako sigurno sa 27 da spuste na 20C temperaturu ---- pa da mere onda nekako COP .... /////

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 394008
Pa ja neznam kako dosega si cital Eurovent i tuka diskutiras podatoci od Eurovent e se cudis...a ubavo si pisuva PL ne pisuva maximum ...sea neznam kolku znaes Angliski da razberes so PL dali za Polska zborat ili so e u toa PL i zasto go stavile ....
I ako pocneme od toa deka proizvoditelot go odreduva Pdesignh A NE Eurovenent sto e osnovata na ova PL, znaci deka Eurovent proveruva nesto sto e prethodno veke izmereno neli? A da ti crtam nemislam, ke si ucis ke si trosis vreme pa tamu negde posle 10godini moze i ke svatis, pocni so Angliskiot i tamu na toa More details klikni za pocetok, za gjabe ne go stavile :)
Не сум некој експерт ама ај ќе се пробам.
PL значи Part Load, климата не е максимално оптеретена кога се тестира на греење или ладење при надворешна температура различна од Pdesign. А производителот е тој што ја кажува таа design температура.
Значи пример производителот вели климата лади до +50 а ние правиме тест пример
Cooling CondR
Pc @ +50
Во овој случај кој го викаме случај R, PL = 100% ради тоа што ја тестираме на максимална надворешна температура. А онаа design внатрешна температура е стандардна 22 при греење 24 ладење.
Еуровент прави повеќе испитувања A,B,C... ладење и греење при различна надворешна темп и иста внатрешна темп (22 греење 24 ладење) при што климата не е секогаш максимално оптеретена PL <100%
Најважно според мене е тоа што Еуровент го проверува го тестира она што производителот го кажува, значи нема лажење

Последно уредено од модератор:
Cenite prema lanskata i pred nea korona godina na klimatizerive padnaa ko krusi.Site gi prodavaat i so 30% popust.
Nema subvencii,i cenite rikverc,si se vratija nazad,kako pred dve godini.
Pare su skupe. :)
Cenite se vrakaat vo normala od pricina sto transportot od USD15’000 e padnat na USD 1’500…cisto za info.

Zdravo decki, za kujna 15m2 + 7m2 salon sto klima preporacuvate pretezno za greenje, 2,5ka ili 3.5ka, so greaci ili bez?
I shto model da bidi, po komentarive gledam gi falat vivax aeri+ i haier tundra plus...
Vi blagodaram.

Zdravo decki, za kujna 15m2 + 7m2 salon sto klima preporacuvate pretezno za greenje, 2,5ka ili 3.5ka, so greaci ili bez?
I shto model da bidi, po komentarive gledam gi falat vivax aeri+ i haier tundra plus...
Vi blagodaram.

Vivax AERI+ odlicen model Best Buy

Читај и учи домашна ти дадов, а
Vi blagodaram.
Сеа @најубав ке се појави пошто си креира профилчиња и сам на себе си одговара џомити маркетинг тера ;)
А ти шупни го и од овие две што ги ги нуделе: Аери+ за цена 29.990 и Тундра Плус 32.990 овие и двете се со капиларки без EEV
а ти ако си паметен ке си земеш:
Charmo Arctic Pro GWH12ATCXB-K6DNA1A за 27,990 ем најефтин, има греач ама има и EEV не е капиларка ;)
Spec.jpg
@Lepi Поздрав :)

Последно уредено:

Сеа @најубав ке се појави пошто си креира профилчиња и сам на себе си одговара џомити маркетинг тера ;)
А ти шупни го и од овие две што ги ги нуделе: Аери+ за цена 29.990 и Тундра Плус 32.990 овие и двете се со капиларки без EEV
Charmo Arctic Pro GWH12ATCXB-K6DNA1A за 27,990 ем најефтин, има греач ама има и EEV не е капиларка ;)
Прегледај го приврзокот 394125
Да му кажам колку бев паметен што го избрав ЕЕВто што го продаваше пред некоја година или нема потреба ?

Прегледај го приврзокот 394125
Овој модел го нема на Еуровент.
Ова се моделите што ги има а започнуваат до GWH12A...
Еве истата надворешна е во комбинација со две други внатрешни.
AGBXB и AKCXD
И на двете TOL -10
А во твоите спецификации вели греење -25~30
20231013_225908.jpg

Последно уредено од модератор:
Ќе ве замолам да препорачате клима за просторија од 35-40 квадрати, претежно за греење

Да му кажам колку бев паметен што го избрав ЕЕВто што го продаваше пред некоја година или нема потреба ?
Ама и добар софтвер да не треба што ќе го контролира тој ЕЕВ... во спротивно џаба го има вентилот пак нема да има добра модулација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom