D
Deleted member 157923
Гостин
Не сум некој експерт ама ај ќе се пробам.Прегледај го приврзокот 394008
Pa ja neznam kako dosega si cital Eurovent i tuka diskutiras podatoci od Eurovent e se cudis...a ubavo si pisuva PL ne pisuva maximum ...sea neznam kolku znaes Angliski da razberes so PL dali za Polska zborat ili so e u toa PL i zasto go stavile ....
I ako pocneme od toa deka proizvoditelot go odreduva Pdesignh A NE Eurovenent sto e osnovata na ova PL, znaci deka Eurovent proveruva nesto sto e prethodno veke izmereno neli? A da ti crtam nemislam, ke si ucis ke si trosis vreme pa tamu negde posle 10godini moze i ke svatis, pocni so Angliskiot i tamu na toa More details klikni za pocetok, za gjabe ne go stavile![]()
PL значи Part Load, климата не е максимално оптеретена кога се тестира на греење или ладење при надворешна температура различна од Pdesign. А производителот е тој што ја кажува таа design температура.
Значи пример производителот вели климата лади до +50 а ние правиме тест пример
Cooling CondR
Pc @ +50
Во овој случај кој го викаме случај R, PL = 100% ради тоа што ја тестираме на максимална надворешна температура. А онаа design внатрешна температура е стандардна 22 при греење 24 ладење.
Еуровент прави повеќе испитувања A,B,C... ладење и греење при различна надворешна темп и иста внатрешна темп (22 греење 24 ладење) при што климата не е секогаш максимално оптеретена PL <100%
Најважно според мене е тоа што Еуровент го проверува го тестира она што производителот го кажува, значи нема лажење
Последно уредено од модератор: