Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 394008
Pa ja neznam kako dosega si cital Eurovent i tuka diskutiras podatoci od Eurovent e se cudis...a ubavo si pisuva PL ne pisuva maximum ...sea neznam kolku znaes Angliski da razberes so PL dali za Polska zborat ili so e u toa PL i zasto go stavile ....
I ako pocneme od toa deka proizvoditelot go odreduva Pdesignh A NE Eurovenent sto e osnovata na ova PL, znaci deka Eurovent proveruva nesto sto e prethodno veke izmereno neli? A da ti crtam nemislam, ke si ucis ke si trosis vreme pa tamu negde posle 10godini moze i ke svatis, pocni so Angliskiot i tamu na toa More details klikni za pocetok, za gjabe ne go stavile :)
Не сум некој експерт ама ај ќе се пробам.
PL значи Part Load, климата не е максимално оптеретена кога се тестира на греење или ладење при надворешна температура различна од Pdesign. А производителот е тој што ја кажува таа design температура.
Значи пример производителот вели климата лади до +50 а ние правиме тест пример
Cooling CondR
Pc @ +50
Во овој случај кој го викаме случај R, PL = 100% ради тоа што ја тестираме на максимална надворешна температура. А онаа design внатрешна температура е стандардна 22 при греење 24 ладење.
Еуровент прави повеќе испитувања A,B,C... ладење и греење при различна надворешна темп и иста внатрешна темп (22 греење 24 ладење) при што климата не е секогаш максимално оптеретена PL <100%
Најважно според мене е тоа што Еуровент го проверува го тестира она што производителот го кажува, значи нема лажење

Последно уредено од модератор:
Cenite prema lanskata i pred nea korona godina na klimatizerive padnaa ko krusi.Site gi prodavaat i so 30% popust.
Nema subvencii,i cenite rikverc,si se vratija nazad,kako pred dve godini.
Pare su skupe. :)
Cenite se vrakaat vo normala od pricina sto transportot od USD15’000 e padnat na USD 1’500…cisto za info.

Zdravo decki, za kujna 15m2 + 7m2 salon sto klima preporacuvate pretezno za greenje, 2,5ka ili 3.5ka, so greaci ili bez?
I shto model da bidi, po komentarive gledam gi falat vivax aeri+ i haier tundra plus...
Vi blagodaram.

Zdravo decki, za kujna 15m2 + 7m2 salon sto klima preporacuvate pretezno za greenje, 2,5ka ili 3.5ka, so greaci ili bez?
I shto model da bidi, po komentarive gledam gi falat vivax aeri+ i haier tundra plus...
Vi blagodaram.

Vivax AERI+ odlicen model Best Buy

Читај и учи домашна ти дадов, а
Vi blagodaram.
Сеа @најубав ке се појави пошто си креира профилчиња и сам на себе си одговара џомити маркетинг тера ;)
А ти шупни го и од овие две што ги ги нуделе: Аери+ за цена 29.990 и Тундра Плус 32.990 овие и двете се со капиларки без EEV
а ти ако си паметен ке си земеш:
Charmo Arctic Pro GWH12ATCXB-K6DNA1A за 27,990 ем најефтин, има греач ама има и EEV не е капиларка ;)
Spec.jpg
@Lepi Поздрав :)

Последно уредено:

Сеа @најубав ке се појави пошто си креира профилчиња и сам на себе си одговара џомити маркетинг тера ;)
А ти шупни го и од овие две што ги ги нуделе: Аери+ за цена 29.990 и Тундра Плус 32.990 овие и двете се со капиларки без EEV
Charmo Arctic Pro GWH12ATCXB-K6DNA1A за 27,990 ем најефтин, има греач ама има и EEV не е капиларка ;)
Прегледај го приврзокот 394125
Да му кажам колку бев паметен што го избрав ЕЕВто што го продаваше пред некоја година или нема потреба ?

Прегледај го приврзокот 394125
Овој модел го нема на Еуровент.
Ова се моделите што ги има а започнуваат до GWH12A...
Еве истата надворешна е во комбинација со две други внатрешни.
AGBXB и AKCXD
И на двете TOL -10
А во твоите спецификации вели греење -25~30
20231013_225908.jpg

Последно уредено од модератор:
Ќе ве замолам да препорачате клима за просторија од 35-40 квадрати, претежно за греење

Да му кажам колку бев паметен што го избрав ЕЕВто што го продаваше пред некоја година или нема потреба ?
Ама и добар софтвер да не треба што ќе го контролира тој ЕЕВ... во спротивно џаба го има вентилот пак нема да има добра модулација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom