Se složuvam.2 минути работела на минимум од 560 вати, сакајќи паметен да се правиш излезе обратно.
Автоматски споено мислење:
Секоја клима при прв старт ќе дигне максимум или блиску до него. мора да го набие фреонот за да почне да грее, не гледам тука ништо чудно или различно. Најбитното е по мене не колку ќе биде минимумот туку колку прецизно ќе ја одржува зададената температура. Тука не е само зададената вредност, дали си задал 22 па она оди на 24 или 20 па гаси, тоа со користење се мести, проблемот е ако на зададени 22 оди на 24 па потоа не уклучува се додека не падне на 20, е тука е проблемот кој создава дискомфорт и скоро секогаш е присутен кај послабите клими. Тоа околу фанот е исто одлика на квалитет и неквалитет. Аутофан кај квалитетните клими сам си ја врши работата, секогаш кога е блиску до зададената темперарура се намалува, а доколку е голема разликата од моменталната и зададената тем. оди со појако.
No site koncepti ne se isti.
Eve Haier na primer ima sličen koncept. Ograničeni se site modeli na 12- ki na 400-500W i najskapite.
Eve mojava, inverterot za kompresorot broi po 1 W nagore nadole no na greenje e ograničen na 400W se so cel i na 6 m od klimata da duva toplo i duva toplo, pali gasi nad 12 C nadvor, ama si ja održuva T vo decimala, ne pregreva ne podladuva. I jas zadovolen, ne ni znam koga ne raboti, a koga raboti....
Niska modulacija za mal prostor, tamu veće mora.