Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Прво не е лага! Производителот не лаже! Аери е супер проверена клима што миљон души ја имаат!
Е сега што народот не знае да чита енергетски… а, па и зошто би требало да знае?! Не треба!
Продавачите, монтерите, сите у тој бизнис треба да бидат поштени и кога ќе ги праша некој: а Вивакс Аери добра ли е?
Фино лепо да им објаснат, еве што вика налепницата, бујрум изволте! Ако 2.6кв на -7 ти задоволува, тамам!
Ама не се саде Вивакс..!
По маркетине неписмени продавачи нудат сто марки и модели на ангро како на пазар! На нет сто продавници купи-препродај за маржа истата превара…
2.6kw so backup od 0.51kw, sto znaci 2.09kw da se kaze ili da kazes, a ne da kazuvas 2.6kw.

2.6kw so backup od 0.51kw, sto znaci 2.09kw da se kaze ili da kazes, a ne da kazuvas 2.6kw.
За тие пари, ретко која клима дава 2.6кв без помошен греач!
А кога веќе ми кажуваш(!) што да кажувам…
Г-течот од 40 бона колкав греач имаше??
Или тоа не важи за вас?

За тие пари, ретко која клима дава 2.6кв без помошен греач!
А кога веќе ми кажуваш(!) што да кажувам…
Г-течот од 40 бона колкав греач имаше??
Или тоа не важи за вас?
Eden Pular i Charmo Premium se pojaki od Aeri+ , em poeftini.
G-tech go nema so godini kaj nas, i neznam kakov backup mu treba.
Go ima Fairy i Charmo Arctic, koi se veke bajagi nad Aeri+, vo site performansi. 12k e kako da si kupil Aeri + 18k.
Zatoa im se objasnuva na kupuvacite.
Za Amber Premium ic da ne pravime muabet, bajagi nad nekoi japanki.

Eden Pular i Charmo Premium se pojaki od Aeri+ , em poeftini.
G-tech go nema so godini kaj nas, i neznam kakov backup mu treba.
Go ima Fairy i Charmo Arctic, koi se veke bajagi nad Aeri+, vo site performansi. 12k e kako da si kupil Aeri + 18k.
Наеднаш амнезија доби или??
Па пред 5мин го правевме муабетот дека само енергетска и продукт фиче се верува…
Вакви пориви и изјави само на пазар! Ако мислиш нешто (поштено) да продадеш, тоа мораш и да го поткрепиш со документ!
Оваа х е појака од таа у не поминува на лепе очи.

А и чудно како наеднаш го “заборавивте” г-течот што до вчера го продававте?! Многу задоволни корисници изгледа… :rolleyes:

Па пред 5мин го правевме муабетот дека само енергетска и продукт фиче се верува…
Вакви пориви и изјави само на пазар! Ако мислиш нешто (поштено) да продадеш, тоа мораш и да го поткрепиш со документ!

А и чудно како наеднаш го “заборавивте” г-течот што до вчера го продававте?! Многу задоволни корисници изгледа… :rolleyes:
Opaa, što ti e zamrčkanovo dole!?
A be što praete muabet za ova Aeri i tri plusa da ima, toa e nekoj star vlezen model na Midea, ne vredi za tie pari, ama dobra reklama čuda pravi....

Opaa, što ti e zamrčkanovo dole!?
A be što praete muabet za ova Aeri i tri plusa da ima, toa e nekoj star vlezen model na Midea, ne vredi za tie pari, ama dobra reklama čuda pravi....
Кликни го замрчканото и ќе ти се отвори :rolleyes:
Мада и за други серии таков муабет се слуша.
Небитно.

Почнаа муабет за Аери на -25, завршивме со продавање (како и миљон пати до сега..)
Ај белким некој нешто научи од пишаното…
И да! Аери ти е сосем ентри-левел рандом Мидеа. Во право си. Само што брендот од некои причини е популарен тука, па така и таа клима со години е ако не најпродавана, тогаш сигурно у топ 3.
И види чудо, сите се задоволни од неа :eek:
Толку е популарна, што секој знае некого што ја има, и никако лош збор да се чуе…

Eve ne e zaboraen i da se napomeni deka toa sto velis prodavacot da te sovetuva ,realno e taka da se ocekuva ama mene energetska na moe baranje mi prilozi i nalik ok ama koga vo upatstvo go vidov drugiov dokument stana pojasno sto se krie na energetskata .
Sepak na kraj izleguva deka proizveduvacot vo nekoja mera e korekten iznel fakti ama ova pramatarive nasi se problem od lakomstiluk i familija ke zaebat.
9c4bad442554b69e614776ccf0da5247.jpg
9a584dacc197c13814d622921f18c81c.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Eve ne e zaboraen i da se napomeni deka toa sto velis prodavacot da te sovetuva ,realno e taka da se ocekuva ama mene energetska na moe baranje mi prilozi i nalik ok ama koga vo upatstvo go vidov drugiov dokument stana pojasno sto se krie na energetskata .
Sepak na kraj izleguva deka proizveduvacot vo nekoja mera e korekten iznel fakti ama ova pramatarive nasi se problem od lakomstiluk i familija ke zaebat.
9c4bad442554b69e614776ccf0da5247.jpg
9a584dacc197c13814d622921f18c81c.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Во право си. Се продава се и без никакви скрупули… и ова не само за клими, туку буквално за се. (Па најтрагично и храна!)
Производителот нема кривица тука, оти што е обврзан со закон, тоа и го декларира. Енергетската е сума-сумарум и служи човек само поглед да фрли и да дознае пдизајн и ефикасност. Подетално, продукт фиче или еуровент.

Ako Vivax AERI ne e solidno model nemase da e najprodavana I so tolku zadovolni korisnici si vredi Aeri Vivax za sekoj denar Koj saka pomoken model od AERI + togas ovoj model e so Twin Rotary compressor i e mnogu solider LINK

@vlatko251
Eve energetska i PruductFiche za Aeri+
Spored tebe koja e podobra so mislis?
Dali Gtech sto za 3,2kw Pdisignh vadi SCOP 4.6 (A++) ili AERI+ sto toj SCOP go vadi za edvaj 2.6kw ?
AERI+ da ja testiraat so 3.2kw dizajn ke bide mesto A++ nekoja A ili B klasa!!!
Usput proverete Eurovent ima dosta novi modeli na Gree
Screenshot_2023-08-06-13-51-50-393-edit_com.android.chrome.jpg

IMG_20230806_135235.jpg

Тоа што ме занима, си го најдов…

едит: вика 15w на стенд-бај троши. Не е тоа малце многу :D
Автоматски споено мислење:

И така… ај викам со фаири да ја споредам…
Пдизајн има 3.2, а реално е 2.8 што значи има греач од 0.4! Зошто воопшто им декларираат толкaв пдизајн не ми е јасно?! @Strelec
И најјако од се, стенд-бај 25w :ROFLMAO:

Последно уредено:

Тоа што ме занима, си го најдов…

едит: вика 15w на стенд-бај троши. Не е тоа малце многу :D
Автоматски споено мислење:

И така… ај викам со фаири да ја споредам…
Пдизајн има 3.2, а реално е 2.8 што значи има греач од 0.4! Зошто воопшто им декларираат толкaв пдизајн не ми е јасно?! @Strelec
И најјако од се, стенд-бај 25w :ROFLMAO:
Najdi za Vivax :lolzz:

Леле дај стварно баталете го тој Вивакс… и продукт фиче ставивте и се…
Кога ќе ми текне само како слики ставаше Стрелчо од надворешната :ROFLMAO: , па мерења, па тежини, па капилари :rolleyes:, па сто страни расправање…
Ах… времиња…
Дајте крај веќе еднаш нека има…

Back
На врв Bottom