Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
So energetskata mozes samo da se slikas, zemi product fiche samo, taka ke vidis sto e.
Aeri + 12K so moknost od 2.09KW , ne e ni do 7K kapacitet.
Епа како дојдовте до заклучок дека аери можела да грее на -25ц ,а сега па капацитет немала по продукт фиче!?
Уствари што ви беше муабетот?!

И не, не е енергетската за сликање само ;)
Има фирми што не лажираат податоци на неа.
Ама треба некој да прочита…

Епа како дојдовте до заклучок дека аери можела да грее на -25ц ,а сега па капацитет немала по продукт фиче!?
Уствари што ви беше муабетот?!

И не, не е енергетската за сликање само ;)
Има фирми што не лажираат податоци на неа.
Ама треба некој да прочита…
Mesas babi i zabi, dzabe muabet.

Mitsubishi HEAVY e poekonomicen I poevtin od Mitsubishi Electric no pa Mitsubishi Electric e pomoken no I poskap od HEAVY Mitsubishi

Novie AERI+ Vivax se so pousovrsena elektronika za podobro moduliranje podobra ekonomicnost
“Хонда е поефтина и поекономична од Тојота, но Тојота е побрза и поскапа” :facepalm:
Автоматски споено мислење:

Mesas babi i zabi, dzabe muabet.
Не измешав ништо, зошто не ни направивте саглам муабет за да ви измешам.

Не штима што и по сто години тука уште не научи што е енергетска налепница и како да ја читаш!
Место да тумачите што напишале климимк (пр. некое девојче може им го одржава сајтот што ни допирна точка нема со клими, а бог знае и кој и дава податоци, и од какви маркетиншки материјали…) изгуглајте си продукт фиче и енергетска.

Второ, не знам дали се спремате за ново ледено доба со тоа -30 -25 и такви глупости.
Другиве клими што ги рекламираат до -15 изгледа автоматски се гасат на поладно :rolleyes:
Автоматски споено мислење:

So energetskata mozes samo da se slikas, zemi product fiche samo, taka ke vidis sto e.
Aeri + 12K so moknost od 2.09KW , ne e ni do 7K kapacitet.

Attachments

• IMG_20230805_114844.jpg
    IMG_20230805_114844.jpg
    4,7 MB · Прегледи: 25
Ја гледаш таа плавата графа што е поништена со иксчиња?
Епа таа ти е ладна зона!
Ако производителот воопшто не ја тестирал за таа зона, у старт значи не е за таа зона…
Крај на муабетот.
А дали пишувало дека грее до -20 или -25 е ирелевантно зошто неможе да постигне Пдизајн на тие температури!

@Dace MK

Ја гледаш таа плавата графа што е поништена со иксчиња?
Епа таа ти е ладна зона!
Ако производителот воопшто не ја тестирал за таа зона, у старт значи не е за таа зона…
Крај на муабетот.
А дали пишувало дека грее до -20 или -25 е ирелевантно зошто неможе да постигне Пдизајн на тие температури!

@Dace MK
Kako ubavo si dojde do zaklucok deka golema LAGA e deka Vivax Aeri+ e toa sto se deklarira.
Tocno toa trebase da go kazes, a ne da go tupis odokolu.

Kako ubavo si dojde do zaklucok deka golema LAGA e deka Vivax Aeri+ e toa sto se deklarira.
Tocno toa trebase da go kazes, a ne da go tupis odokolu.
Прво не е лага! Производителот не лаже! Аери е супер проверена клима што миљон души ја имаат!
Е сега што народот не знае да чита енергетски… а, па и зошто би требало да знае?! Не треба!
Продавачите, монтерите, сите у тој бизнис треба да бидат поштени и кога ќе ги праша некој: а Вивакс Аери добра ли е?
Фино лепо да им објаснат, еве што вика налепницата, бујрум изволте! Ако 2.6кв на -7 ти задоволува, тамам!
Ама не се саде Вивакс..!
По маркетине неписмени продавачи нудат сто марки и модели на ангро како на пазар! На нет сто продавници купи-препродај за маржа истата превара…

Прво не е лага! Производителот не лаже! Аери е супер проверена клима што миљон души ја имаат!
Е сега што народот не знае да чита енергетски… а, па и зошто би требало да знае?! Не треба!
Продавачите, монтерите, сите у тој бизнис треба да бидат поштени и кога ќе ги праша некој: а Вивакс Аери добра ли е?
Фино лепо да им објаснат, еве што вика налепницата, бујрум изволте! Ако 2.6кв на -7 ти задоволува, тамам!
Ама не се саде Вивакс..!
По маркетине неписмени продавачи нудат сто марки и модели на ангро како на пазар! На нет сто продавници купи-препродај за маржа истата превара…
2.6kw so backup od 0.51kw, sto znaci 2.09kw da se kaze ili da kazes, a ne da kazuvas 2.6kw.

2.6kw so backup od 0.51kw, sto znaci 2.09kw da se kaze ili da kazes, a ne da kazuvas 2.6kw.
За тие пари, ретко која клима дава 2.6кв без помошен греач!
А кога веќе ми кажуваш(!) што да кажувам…
Г-течот од 40 бона колкав греач имаше??
Или тоа не важи за вас?

За тие пари, ретко која клима дава 2.6кв без помошен греач!
А кога веќе ми кажуваш(!) што да кажувам…
Г-течот од 40 бона колкав греач имаше??
Или тоа не важи за вас?
Eden Pular i Charmo Premium se pojaki od Aeri+ , em poeftini.
G-tech go nema so godini kaj nas, i neznam kakov backup mu treba.
Go ima Fairy i Charmo Arctic, koi se veke bajagi nad Aeri+, vo site performansi. 12k e kako da si kupil Aeri + 18k.
Zatoa im se objasnuva na kupuvacite.
Za Amber Premium ic da ne pravime muabet, bajagi nad nekoi japanki.

Eden Pular i Charmo Premium se pojaki od Aeri+ , em poeftini.
G-tech go nema so godini kaj nas, i neznam kakov backup mu treba.
Go ima Fairy i Charmo Arctic, koi se veke bajagi nad Aeri+, vo site performansi. 12k e kako da si kupil Aeri + 18k.
Наеднаш амнезија доби или??
Па пред 5мин го правевме муабетот дека само енергетска и продукт фиче се верува…
Вакви пориви и изјави само на пазар! Ако мислиш нешто (поштено) да продадеш, тоа мораш и да го поткрепиш со документ!
Оваа х е појака од таа у не поминува на лепе очи.

А и чудно како наеднаш го “заборавивте” г-течот што до вчера го продававте?! Многу задоволни корисници изгледа… :rolleyes:

Наеднаш амнезија доби или??
Па пред 5мин го правевме муабетот дека само енергетска и продукт фиче се верува…
Вакви пориви и изјави само на пазар! Ако мислиш нешто (поштено) да продадеш, тоа мораш и да го поткрепиш со документ!
Оваа х е појака од таа у не поминува на лепе очи.

А и чудно како наеднаш го “заборавивте” г-течот што до вчера го продававте?! Многу задоволни корисници изгледа… :rolleyes:
Opaa, što ti e zamrčkanovo dole!?
A be što praete muabet za ova Aeri i tri plusa da ima, toa e nekoj star vlezen model na Midea, ne vredi za tie pari, ama dobra reklama čuda pravi....

Opaa, što ti e zamrčkanovo dole!?
A be što praete muabet za ova Aeri i tri plusa da ima, toa e nekoj star vlezen model na Midea, ne vredi za tie pari, ama dobra reklama čuda pravi....
Кликни го замрчканото и ќе ти се отвори :rolleyes:
Мада и за други серии таков муабет се слуша.
Небитно.

Почнаа муабет за Аери на -25, завршивме со продавање (како и миљон пати до сега..)
Ај белким некој нешто научи од пишаното…
И да! Аери ти е сосем ентри-левел рандом Мидеа. Во право си. Само што брендот од некои причини е популарен тука, па така и таа клима со години е ако не најпродавана, тогаш сигурно у топ 3.
И види чудо, сите се задоволни од неа :eek:
Толку е популарна, што секој знае некого што ја има, и никако лош збор да се чуе…

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom