Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Mislam deka ima mnogu pogolem komfor so konzolna od zidna, od pricina sto duva vo dve zoni gore/dole. Zidnata e mnogu ponezgodna za koristenje, treba da ima strasno dobar swing za da moze da podigne skroz gore ili skroz dole.
Od taa pricina konzolnata e i drasticno poskapa od zidna .
Немој те молам вакви глупости да пишуваш!
Парапетната е поскапа од други причини… пр. пумпа за конденз, две крилца, две моторчиња, поголема внатрешност и ред други работи.

И од каде сега испадна дека ѕидната е понезгодна за користење? Две клими дваес години стари ги имам, и ниедна нема проблем со свингот! Фуегото може да мава 90 степени директ доле на греење, 80 степени речиси во хоризонтала горе на ладење! Квадрото и повеќе од 90 степени оди крилото нагоре, до таван издувува, за малку не оди окомито надоле на греење..
Ако овие клими немаат проблем со свингот… за новиве е комедија да речеш!

Парапетната е поскапа од други причини… пр. пумпа за конденз, две крилца, две моторчиња, поголема внатрешност и ред други работи.

И од каде сега испадна дека ѕидната е понезгодна за користење? Две клими дваес години стари ги имам, и ниедна нема проблем со свингот! Фуегото може да мава 90 степени директ доле на греење, 80 степени речиси во хоризонтала горе на ладење! Квадрото и повеќе од 90 степени оди крилото нагоре, до таван издувува, за малку не оди окомито надоле на греење..
Se gleda deka neznaes nisto za konzolna , a komentiras.
Kaj konzolna NEMA pumpa za kondenz, NEMA dve motorcinja, nema krilca na dolniot izduv….. taka da NEMA vrska toa sto go kazuvas.

Se gleda deka neznaes nisto za konzolna , a komentiras.
Kaj konzolna NEMA pumpa za kondenz, NEMA dve motorcinja, nema krilca na dolniot izduv….. taka da NEMA vrska toa sto go kazuvas.
Уште подобра причина да не им поклонам х2 у цена ;)

Mislam deka mora da se ima i da se koristi parapetna za da se komentira.Ušte kako e superiorna za greenje, a za ladenje veruvam deka može da si ja vrši funkcijata, gleam po prostorii kade ima fenkojleri e baš top na ladenje. a toa e nešto slično.....

Последно уредено:
па со оглед дека машката младина носи тесни фармерчиња и сака да покаже глужд, не гледам како Опенхајмер би заработил више
Ти у ердоганки ли ќе го гледаш Опенхајмер :icon_lol:

Летно време климите гасење јок, ја вртиш на вентилатор и на најтивко да си врти воздух... нема ни да се осеќа дека работи.... ама

Земи покористи Грее клима ќе видиш што е комедија...
Амбер Нордикот има срање крилца за управување... кај брат ми на ладење рачно го при-креваат нагоре за да се седи под неа на гарнитурата.
И лево-десно врти колку сакаш таа право си дува :)

Летно време климите гасење јок, ја вртиш на вентилатор и на најтивко да си врти воздух... нема ни да се осеќа дека работи.... ама

Амбер Нордикот има срање крилца за управување... кај брат ми на ладење рачно го при-креваат нагоре за да се седи под неа на гарнитурата.
Некако не ми се гледаат комедии на моја сметка и на толку пари…
Фала за ојаснувањево (y)

А како се грееш со клима стара 20 години? Нели пред 20 год немало инвертер технологија што значи имаш он-офф клима која не грее испод 0С надворешна темп

Izgleda samo zaradi tebe, za da napises nesto…hahaa.

А како се грееш со клима стара 20 години? Нели пред 20 год немало инвертер технологија што значи имаш он-офф клима која не грее испод 0С надворешна темп
Извини ама морав да се изнасмеам… :pos:

Ај вака од почеток… прашај се сам што значи тоа “инвертер технологија”?
Второ, ако он-офф не грее под 0C како тогаш фрижидерот ти лади на -18? (обратен процес од клима), или како оделе на кампување со фрижидерчиња на плин пред 50-60 години(без струја!)

Додуша реално, нормален човек и не треба да ги знае овие работи…

Доколку сакатe климите на Грее летно време да ви работат со мала минимум потрошувачка и да не работат он-оф се користи истиот тест мод како и за греење што е е само се мести температурата на 16 степена и мојава 7кв работи со 300 вати а на 17 степена кога е ставам работи на 450 вати може да варира за некој ват повеќе и климата си работи супер.

16 степена па 5 пати се претиска на копчето light почнува да дува турбо за да се исклучи турбото местеш на на која брзина сакаш и претискаш 2 пати на копчето light.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom