Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Nekoj iskustvo so hisence?
Pokonkretno HISENSE QG35XV0E ENERGY PRO plus

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Gree momentalno ima 10 godisna garancija bez godisen trosok, mislam deka pogolem argument nema
/// Za svaku pohvalu je takva garancija ako ne postoji nesto "izmedju redova". Za 10 god ja bre za sebe ne znam gde cu da budem :)...........Sa druge strane klime i nisu neka mnogo pokvarljiva roba. .............. Imam cak i 1 kom Rowa on-off iz 2002. I dan danas radi kao i prvog dana. Nikada nikakav kvar ................ Moje je misljenje da cak i garancija ne moze da mi bude vaznija od kulture rada, modulacija i slicno. ...... Nijedan uredjaj mi nikada nije imao nikakav kvar, a koristim invertere vise od 10 godina. ....... Niti placam bilo kakav godisnji servis jer je to prodavanje magle. Tako da postoji takodje jos bitnih argumenata kao sto kazes. Ali to sam samo ja, ... nekome je mozda bitnije da ima dugu garanciju, a da li klima ne ume da spusti ispod 500-600w --- to mu nije toliko bitno.

//// Najbitnije kod klima su po meni tri stvari: da spram prostora i gubitaka kupis tacan i proveren uredjaj za taj prostor, da ga pravilno pozicioniras, da ga kako treba pravilno i po pravilima struke instaliraju //////

Другар зема Hisense таква 3.5 2023 модел,не се погоди воопшто,па со судни маки ја врати некако после 4 пати доаѓањето на сервис и кавките му ја заменија со Vivax Aeri 3.5+ сега тоа е мое искуство,но горе доле многу се незадоволни.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Треба да се грејат околу 50 квадратни метри во куќа (изолација стиропор, дрвени прозорци) во период на меѓусезона есен/пролет + ладење во лето.
Дали е добар избор Gree CHARMO PREMIUM GWH18ATDXB-K6DNA1A?
Дали знае некој која е разлика помеѓу Gree CHARMO и PULAR моделите?

Треба да се грејат околу 50 квадратни метри во куќа (изолација стиропор, дрвени прозорци) во период на меѓусезона есен/пролет + ладење во лето.

Таа CHARMO ќе те шармира колку не е добра

Не знам зошто за HISENSE некои по форумите шират лош глас, ама се тоа од трета рака, те некои зборуваат не чинеле.., те некој ми кажа дека познаник негов бил незадоволен и сл. Ама никој не кажува дека тој има HISENSE и не му чини. Е па еве од прва рака, син ми зеде пред две години 3'5-ка од најефтините HISENSE и досега работи одлично. Јас пред два месеци зедов Whirlpool 3.5-ка (за која овдешни "стручњаци" пронајдоа дека е од HISENSE или обратно) и сум презадоволен, не сум сретнал потивка надворешна, за внатрешната се разбира, супер и грее и лади, е што ќе биде по 10-15 години, не знам.
Така по мене оваа марка е од подобрите кинески, Јапан е јасно сосема друга лига.

Charmo e nesto pojaka od Pular i e razlicen dizajn. Inace modelot e super, mokna klima 1000m3 izduv, 7 brzini, site funkcii gi ima. Vo momentov e na promocija i mislam deka nema da zgresis.

Не знам зошто за HISENSE некои по форумите шират лош глас, ама се тоа од трета рака, те некои зборуваат не чинеле.., те некој ми кажа дека познаник негов бил незадоволен и сл. Ама никој не кажува дека тој има HISENSE и не му чини. Е па еве од прва рака, син ми зеде пред две години 3'5-ка од најефтините HISENSE и досега работи одлично. Јас пред два месеци зедов Whirlpool 3.5-ка (за која овдешни "стручњаци" пронајдоа дека е од HISENSE или обратно) и сум презадоволен, не сум сретнал потивка надворешна, за внатрешната се разбира, супер и грее и лади, е што ќе биде по 10-15 години, не знам.
Така по мене оваа марка е од подобрите кинески, Јапан е јасно сосема друга лига.
Nema ama nikakov somnež deka si pazaril HISENSE i toa početniot vlezen model.... ako ti e dobra e baš ubavo, poleka gleam averzijava prema kinezive kako da se pretvora vo ljubov, vo tvojov slučaj na vtor pogled, a vekov na traenje otide na decenija i pol koga e tvoja, a koga se tuđi i pred ova ne traea poveće od 5 godini so stalni defekti.
Poleka će se uveriš deka vo denešnicava ne e ni bitno koj e proizvoditelot ( normalno treba da go ima na pazarot), tuku koku e platen proizvodot, zapameti deka tie što proizveduvaat ama ne se voopšto glupi, baš naprotiv poznavaat mnogu dobro i ekonomski nauki.

Odlicen model

Nema ama nikakov somnež deka si pazaril HISENSE i toa početniot vlezen model.... ako ti e dobra e baš ubavo, poleka gleam averzijava prema kinezive kako da se pretvora vo ljubov, vo tvojov slučaj na vtor pogled, a vekov na traenje otide na decenija i pol koga e tvoja, a koga se tuđi i pred ova ne traea poveće od 5 godini so stalni defekti.
Poleka će se uveriš deka vo denešnicava ne e ni bitno koj e proizvoditelot ( normalno treba da go ima na pazarot), tuku koku e platen proizvodot, zapameti deka tie što proizveduvaat ama ne se voopšto glupi, baš naprotiv poznavaat mnogu dobro i ekonomski nauki.
Производителите не се глупави, ама нашите продавачи и увозници се како кому ќе дојде, мал пазар па кој како ќе се снајде или колку брзо сака пари да направи. Нели повеќемина споменуваа дека јапонците се 20-30 % поефтини во Грција. Веројатно е слично и со кинезите ама немаме инф., кој луд би ишол во Грција по кинез?!

@kostatkb
Tvojot izbor na klima e najdobar dokaz za ona što go tvrdiš. Cenata bila napumpana do plafon, demek se raboti za renomirana firma i op se spušta, mislam beše za 30%, što za mene e signal da ne kupuvam.
Sum rabotel vo proizvodstvo i vo prodažba i vo nabava i vo direktna izrabotka i vo konstruiranje i vo kontrola i sum pravel investicioni proekti za nastap pred banka, sum go rabotel i tehničkiot i ekonomskiot del od proektite, sum formiral proizvodstveni i prodažni ceni.... mnogu ubavo gi poznavam ovie odnosi, taka da koga trgovec vaka enormno spušta cena BEGAJ.

Zdravo , dali ima nekoj iskustvo so gree pular premium 2.5 kw mi treba za 16m2 , dali se isplati da ja zemam dodeka e na promocija. Blagodaram

Decki cudovo cini?
I za kolku m² e nameneto?
daikin ftxs25k2v1b

Zdravo decki, ako moze mala pomos pri izbor... Se raboti za dnevna soba od 30tina m2.. Koj bi bil podobar izbor spored vas vivax aeri+ a+++/a++ 30000 den 5g garancija ili gree fairy premium gwh12acc a++/a+ 34000den 10g garancija... Moze i drug predlog
Бегај од Gree. Ја убија сите од фалење фирмата дека е најдобра за клима уреди,ја земав кога ги даваа субвенциите од 4то или 5то палење на ладење почна да испушта неподнослив мирис,еве веќе 3та година уште не може да се реши проблемот. Кој све не доагаше да ја гледа,двапати е продолжувана гаранција и плус ги викав дополнително да видат дали е наместена право под либела,дали ѕидот е прав дали задржува вода во цревото...никаков проблем не најдоа според нив и она што е најлошо не го ни сметаат за проблем смрдењево. Односно сега веќе тешко и да дојдат за тоа. Се јавував многу пати,слушав и нивни совети,прскав со дезентал,со средства за стакло,што не пробав... и сето тоа го пробував залудно,зашто знаев дека нема да се реши,едноставно не е логично нова клима земена од салон да почне да мириса после 4то или 5то палење на ладно. Паралелно со тоа со субвенциите земавме уште една клима vivax ,таа си функционира беспрекорно нема никаков проблем. И она за кое јас највеќе се каам е тоа што ја земав gree токму поради тоа дека е реномирано име во светот за клима уредите наспрема vivax. А во реалноста тоа не е така.

Благодарение на вашите совети пред неколку месеци купив Мидеа за во канцеларија и сум за сега доста задоволен. Сега пак ви се обраќам затоа што ми треба совет во однос на купувањето на клима за во спална од 16м2.

Еве три потенцијални клими што ги гледам:
Gree Charmo Arctic Pro со 10 год. гаранција за 30,000 мкд: Линк
Hisense Wings Pro KB35YR3EG за 28,000 мкд со 3 год. гаранција: Линк
VOX IVA6-12JRPCW за 26,000 мкд со 5 год. гаранција: Линк

Која од овие е подобра за спална? Или пак ако имате препорака за подобра во оваа цена (до 40,000 мкд со монтажа), ве молам препорачајте.

Фала и поздрав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom