Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Да не пребарувам и читам многу:
Молам за препорака на клима уред за еднособен стан од околу 45м². Зградата е нова, со термо изолација. Дневна со кујна и мала спална од 10м², која не мора да е премногу загреана/оладена. Претпоставувам дека не грешам ако земам 5.5kw, а би платил околу 50.000 денари. Пред извесен период, за друга локација, овде добив совет за Haier и, многу сум задоволен.
Благодарам

Молам за препорака на клима уред за еднособен стан од околу 45м². Зградата е нова, со термо изолација. Дневна со кујна и мала спална од 10м², која не мора да е премногу загреана/оладена. Претпоставувам дека не грешам ако земам 5.5kw, а би платил околу 50.000 денари. Пред извесен период, за друга локација, овде добив совет за Haier и, многу сум задоволен.
Благодарам

Сигурно ти е дневната околу 20 квадрата.
Јас би си земал квалитетна јапонска 2.5 ка

Благодарам
Kolku m2 e prostorijata kade sto ke go postavis klimatizerot ?

Kolku m2 e prostorijata kade sto ke go postavis klimatizerot ?
Околу 25м². Има уште мало претсобје, кое води накај спалната. Тука моментално имам некоја клима Беко, која си го отпеала своето, па планирам да ја заменам. И таа е 5.5kw

Околу 25м². Има уште мало претсобје, кое води накај спалната. Тука моментално имам некоја клима Беко, која си го отпеала своето, па планирам да ја заменам. И таа е 5.5kw
Dali ke imas protok na vozduh vo dnevnata i spalnata samo so klima vo hodnikot?
Ako da zasto ne ja smenis samo momentalnata 5.5ka i nakrivi kapata.

Mada i vo toj slucaj poveke bi idel na podobra 3.5ka odkolku nekoja epten entry 5.5kw

Za vo dnevnata koja e 25m2 dovolen e 3.5 kw klimatizer da go postavis vo dnevnata

E sega ako sakas 5.5kw mozes da stavis no togas klimatizerot ke raboti mnogu cesto on-off bidejki ke bide postaven vo 25m2 5.5kw se za od 50m2 do 60m2 ( otvoren celosen proctor bez pregradni cidovi )

Inaku se zavisi do prostorot ako segasniot beko Klimatizer e montiran da duva vo pravec nakaj hodnikot togas bi mozel cel stan da go Ladis/Toplis so eden klimatizer Ako sakas 5.5kw klimatizer zemi ili Aeri+ Vivax ili Haier Tundra NO sepak moj sovet e 3.5kw model bidejki za vo 25m2 prejak ke bide 5.5kw model

Благодарам

Сигурно ти е дневната околу 20 квадрата.
Јас би си земал квалитетна јапонска 2.5 ка

И ја би играл со квалитетна 2.5ка ако ти е толку мал просторот и нова зграда со добра изолација.

@gurman2 so ogled na toa sto stanot e stvarno "mal" potrebata za 5.5kv e svedena epten na minimum (duri i prasanje e dali ja ima)
ako ti e samo za dvenva+kujna ondak kako sto ti sovetuvaat 2.5kw treba da e poveke od dovolno
ako sakas toa plus hodnik+spalna togas verojatno 3.5 ke ti e ona sto ti treba

Samo pazi kade ke ja postavis vo dnevna ne bi ti preporacal zasto za da zagrees i na odalecenite mesta vo stanot nema da mozes so 1-2ra brzina ke ti treba pojak izduv, toa znaci pogolema bucava i cuvstvo na veter, zatoa prasav i pogore dali so postavuvanje vo hodnikot imas moznost za dobar protok niz cel stan?

@gurman2

koga ke kupis klimatizer bas spodeli info slika od vnatresnata i nadvoresnata edinica sto si zemal 3.5 kw ili 5.5kw

Inaku ako sakas kazi sto model e toj beko on-off 5.5kw model sto go imas sega vo stanot

( da vidime civo proizvodstvo e )

@gurman2

koga ke kupis klimatizer bas spodeli info slika od vnatresnata i nadvoresnata edinica sto si zemal 3.5 kw ili 5.5kw

Inaku ako sakas kazi sto model e toj beko on-off 5.5kw model sto go imas sega vo stanot

( da vidime civo proizvodstvo e )
IMG-5371d82d6e6d0932090eb116dc0cf1a4-V.jpgIMG_20230615_203046.jpg
Ова е сѐ што може да се види. До надворешната единица не можам да припарам. Климата си грее и лади, ама е дотрајана, гласна, нервира. Затоа размислувам за нова. Прошла година, на друга локација, во куќа без термо изолација монтирав Haier Tundra 5kw. Одлично се покажа. Од таа причина, повторно би купил Haier, ама, барајќи налетав и на Hisence. Некои ми ја пофалија, а јас воопшто не се разбирам

Прегледај го приврзокот 381702Прегледај го приврзокот 381703
Ова е сѐ што може да се види. До надворешната единица не можам да припарам. Климата си грее и лади, ама е дотрајана, гласна, нервира. Затоа размислувам за нова. Прошла година, на друга локација, во куќа без термо изолација монтирав Haier Tundra 5kw. Одлично се покажа. Од таа причина, повторно би купил Haier, ама, барајќи налетав и на Hisence. Некои ми ја пофалија, а јас воопшто не се разбирам

Toj BEKO on-off klimatizer sto imas e proizveden ( oem ) vo LG fabrikata za klimatizeri

Toa on-off Beko e so vakvo Dalecinsko isto kako LG

slika-1624530-6097da701c596-velika.jpg

31J9PadFweL._SR600%2C315_PIWhiteStrip%2CBottomLeft%2C0%2C35_PIStarRatingFIVE%2CBottomLeft%2C360%2C-6_SR600%2C315_SCLZZZZZZZ_FMpng_BG255%2C255%2C255.jpg

Pomegu Hisence I Haier moj sovet ti e Haier Tundra ili Vivax Aeri+ ima I LG Modeli na popust

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom