Ne be zosto konkurencija.Lepi pravilno si misli.Toj nema kupeno kineska klima po cena na japonska.Mu stanuvas konkurencija na lepi
Lepi ke pocekate sto ke go zaebite.Lepi DNK analiza mozi da ti napraj za nekoja klima.
A normalno i jas ne bi kupil nabien kinez so cena ,koga za isto ili 20 % bi kupil Japanec itoa cistokrven,kako Sarplaninec,ama ne od onie sto prat BOOOM!
Jas odam na ekstremno,ili Made Japan cistokrven ,ili Turcija,barem za cena na prevoz od Kina dobivam poevtin proizvod so ist kvalitet.
Ima edna izreka.Gravot go falat,ama meso jadat.Takvi se prodavacite kaj nas.Tie mozi doma da koristat japanski klimi,ama sto da praat,morat da go falat ona sto go prodavaat kineskite.Ti odgovori zlate deka sekoj proizvod ima nekoj procent na greska, zatoa i site davaat garancija. No kaj tebe problemot ocigledno ne e tolku so klimata, kolku so monterite i prodavacot, a ova e problem so skoro pa site vo Mak. Ti si bil od tie nesreknici na koi mu padnala losa klima, losi prodavaci i losi monteri. Inaku 10-tina slucai na nekolku desetina iljadi prodadeni niz celiot Balkan i ne e nesto mnogu?!
Znam ne ti e nekoja uteha, ama da znaes vakvi i slicni problemi se javuvaat kaj sekoja kineska klima ama nikoj ne reagira, toa se smeta za normalno. A i sram im e da reagiraat vaka javno, a vo sebe si se jadat "e sto mi trebase ova, ustediv pri kupuvanje pa sega toa mi e" ili ke gi ubeduvaat drugite deka kupile prekrasna klima za 23000 i gi za... bale site sto kupile poskapo od niv. Pa prodavacive na kineski i gi razbiram (iako ne gi opravduvam) od toa lugeto ziveat i lebot go vadat
E sega ima i nekoj prodavaci sto si gi prodale japonskite klimi,za da dokazat deka se verni na kineskite ,i koristat kineski.
Автоматски споено мислење:
Da ne bidite vo zabluda.Dakin kaj juzniov sosed ima bezuslovna tri godini,+ so doplata deset.
A Toshiba bezuslovna 7 godini.Oti ovdeka odma promotorive cekaat da izvrtat nekoja rabota.
Ako e samo za ladenje bilo kakva ke ti brka rabota.Gledaja da se pogodi montazta i da ima poke garancija.Добив понуда за монтажа на клима во нов стан, бидејќи не ги пратам климите ме интересира дали е океј модел и цена?
https://setec.mk/index.php?route=product/product&product_id=74980 - за 360 евра, гаранција 3 години
Има и парно во зградата, претежно ке се користи за ладење. Дневната е около 20 квадрати. Дали се океј Мидеа како бренд и дали понудата вреди ?
Последно уредено:
. A i sram im e da reagiraat vaka javno, a vo sebe si se jadat "e sto mi trebase ova, ustediv pri kupuvanje pa sega toa mi e" ili ke gi ubeduvaat drugite deka kupile prekrasna klima za 23000 i gi za... bale site sto kupile poskapo od niv. Pa prodavacive na kineski i gi razbiram (iako ne gi opravduvam) od toa lugeto ziveat i lebot go vadat