Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ojde mitot Filipinec, se zaeba se so japankive….hahahahaZato i jas velam.
Kupuvajte cistokrven ni kinez ni japonec,tuku turcin VESTEL Fvorit No1.Ojde mitot za japoncive i kinezive.
Tundreto No.2 .........![]()
Oti da ne.Koleska ima 18btu,za 27 bona togas ja plate.. Petta godina ja cepi vo stan dnevna 30m2.Pli vozi.Ojde mitot Filipinec, se zaeba se so japankive….hahahaha
Sega zimaj Favoritka, i moli se…
Mu stanuvas konkurencija na lepiOti da ne.Koleska ima 18btu,za 27 bona togas ja plate.. Petta godina ja cepi vo stan dnevna 30m2.Pli vozi.
Pa bi zel,mi treba edna 18 btu.Neka pumpa toplina,i ke ladi.Nit ja ima cisteno niti nisto,samo filterite.
Samo da ne ispadni i jas kako Najubav(bracedi,tetki,vujni,drugarki,drugari).
Za trosenje ne znam, nemam so sto da sporedam dali trosi poveke ili pomalku od sto treba. Koga bev bez klima vo januari, namesto standardnite 2600 sto gi trosi klimata ako odbijam ostanatata struja, so paneli plativ 5500. Znaci sepak trosi 2.5 pati pomalku od panel. E sega odkako ja servisiraa, za ovoj mesec koj bese isklucitelno topol pak plativ 2600 za toplenje, sto malku mi bese cudno. A problemot so kompresorot, posle 2 godini svirenje prestana da se pusta klimata, rabotese samo na ladenje, na greenje pokazuvase greska i ne se pustase. Sto napravija ne znam, mi rekoa deka go smenile, testirale, i deka se e vo red. Ama zvucite pak ostanaa.
Pobarav mislenje od drugi prodavaci na klimi, mi rekoa deka klimata treba da se zameni vo ovoj slucaj i so ovie defekti, mozno e da e ostetena uste na pocetok bidejki bese namontirana na malo rastojanie os 2.2 metri so cevki izvrteni vo krugovi za da ja namontiraat kaj sto im bese najlesno i najblisku, i taka rabotese mislam okolu 3 nedeli se dodeka ne ja premontiraa otkako se pojavija defektite. Minimalnata dolzina na cevkite ne smeela da bide pod 3 metri za ovaa klima, a kaj mene bese na 2.2 metri
E što b,ckalo si! Teši gi ovja so kupeni kinezi maskirani u japonci deka ne sa sami imalo beter od nivnite.Znam ne ti e nekoja uteha, ama da znaes vakvi i slicni problemi se javuvaat kaj sekoja kineska klima ama nikoj ne reagira, toa se smeta za normalno. A i sram im e da reagiraat vaka javno, a vo sebe si se jadat "e sto mi trebase ova, ustediv pri kupuvanje pa sega toa mi e" ili ke gi ubeduvaat drugite deka kupile prekrasna klima za 23000 i gi za... bale site sto kupile poskapo od niv.
Ako ima 10 slucai online vo 10.000 prodadeni klimi na balkanot, ne znaci deka se samo 10. Koj znae uste kolku ima sto ne reagirale, ili pak im gi zamenile pa ne reagirale oti problemot e resen. I sam rece deka problemi se javuvaat ama na lugeto im e sram da reagiraat javno ili pak ne reagiraat so cel da za*bat i drugi da gi kupat. Jas licno ne se sramam da reagiram javno, i ne gledam zosto bi se sramel. I so mojata reakcija bas naprotiv bi zastitil nekoj drug dagi nema istite problemi kako mene znaejki za koja marka se raboti i koi firmi lazat i nezamenuvaat koga ke ti prodadat rasipana klima.I ne samo klimi, za se e taka, samo so so klimive e potesko da se dokazi zasto eve vo Mkd nemame strucnjaci osven prodavacite.Ti odgovori zlate deka sekoj proizvod ima nekoj procent na greska, zatoa i site davaat garancija. No kaj tebe problemot ocigledno ne e tolku so klimata, kolku so monterite i prodavacot, a ova e problem so skoro pa site vo Mak. Ti si bil od tie nesreknici na koi mu padnala losa klima, losi prodavaci i losi monteri. Inaku 10-tina slucai na nekolku desetina iljadi prodadeni niz celiot Balkan i ne e nesto mnogu?!
Znam ne ti e nekoja uteha, ama da znaes vakvi i slicni problemi se javuvaat kaj sekoja kineska klima ama nikoj ne reagira, toa se smeta za normalno. A i sram im e da reagiraat vaka javno, a vo sebe si se jadat "e sto mi trebase ova, ustediv pri kupuvanje pa sega toa mi e" ili ke gi ubeduvaat drugite deka kupile prekrasna klima za 23000 i gi za... bale site sto kupile poskapo od niv. Pa prodavacive na kineski i gi razbiram (iako ne gi opravduvam) od toa lugeto ziveat i lebot go vadat
Ne be zosto konkurencija.Lepi pravilno si misli.Toj nema kupeno kineska klima po cena na japonska.Mu stanuvas konkurencija na lepi
Ima edna izreka.Gravot go falat,ama meso jadat.Takvi se prodavacite kaj nas.Tie mozi doma da koristat japanski klimi,ama sto da praat,morat da go falat ona sto go prodavaat kineskite.Ti odgovori zlate deka sekoj proizvod ima nekoj procent na greska, zatoa i site davaat garancija. No kaj tebe problemot ocigledno ne e tolku so klimata, kolku so monterite i prodavacot, a ova e problem so skoro pa site vo Mak. Ti si bil od tie nesreknici na koi mu padnala losa klima, losi prodavaci i losi monteri. Inaku 10-tina slucai na nekolku desetina iljadi prodadeni niz celiot Balkan i ne e nesto mnogu?!
Znam ne ti e nekoja uteha, ama da znaes vakvi i slicni problemi se javuvaat kaj sekoja kineska klima ama nikoj ne reagira, toa se smeta za normalno. A i sram im e da reagiraat vaka javno, a vo sebe si se jadat "e sto mi trebase ova, ustediv pri kupuvanje pa sega toa mi e" ili ke gi ubeduvaat drugite deka kupile prekrasna klima za 23000 i gi za... bale site sto kupile poskapo od niv. Pa prodavacive na kineski i gi razbiram (iako ne gi opravduvam) od toa lugeto ziveat i lebot go vadat
Ako e samo za ladenje bilo kakva ke ti brka rabota.Gledaja da se pogodi montazta i da ima poke garancija.Добив понуда за монтажа на клима во нов стан, бидејќи не ги пратам климите ме интересира дали е океј модел и цена?
https://setec.mk/index.php?route=product/product&product_id=74980 - за 360 евра, гаранција 3 години
Има и парно во зградата, претежно ке се користи за ладење. Дневната е около 20 квадрати. Дали се океј Мидеа како бренд и дали понудата вреди ?
Sega svrti si go muabetot za tie sto lupnale po 100K za japanka i molcat da ne gi zaebava nekoj….takvi ima kup, nekoi sedat so salce i kapce kako zlate.Ti odgovori zlate deka sekoj proizvod ima nekoj procent na greska, zatoa i site davaat garancija. No kaj tebe problemot ocigledno ne e tolku so klimata, kolku so monterite i prodavacot, a ova e problem so skoro pa site vo Mak. Ti si bil od tie nesreknici na koi mu padnala losa klima, losi prodavaci i losi monteri. Inaku 10-tina slucai na nekolku desetina iljadi prodadeni niz celiot Balkan i ne e nesto mnogu?!
Хах тaa јапанката од 100k што ми направи, цело зимо сум по куси ракавиSega svrti si go muabetot za tie sto lupnale po 100K za japanka i molcat da ne gi zaebava nekoj….takvi ima kup, nekoi sedat so salce i kapce kako zlate.
Ti so slikicki se snaogas, uzivaj i gledaj si gi, vazno salceto i kapceto ne gi zaboravaj, ke nastines.Хах тaa јапанката од 100k што ми направи, цело зимо сум по куси ракави
Додуша кај мене две се за нешто над 100к набавени хахах
Цел спрат 68м2 топол со испод 400kWh за месец Февруари.
Прегледај го приврзокот 369975 Прегледај го приврзокот 369974 Прегледај го приврзокот 369972
Ти само со навреди се снаоѓаш кога немаш друг аргумен, ама ако уживај си и ти.Ti so slikicki se snaogas, uzivaj i gledaj si gi, vazno salceto i kapceto ne gi zaboravaj, ke nastines.
Bolna rabota, mislam deka na drugion forum poveke lajkovi ke soberes…. tamo ste se gejmercinjaТи само со навреди се снаоѓаш кога немаш друг аргумен, ама ако уживај си и ти.
btw. Знаеш дека сум добар и со видевца снимање
Мицу во неговите репорти нешо повеќе изброил дека потрошил![]()
Ич не е битно ја колку лајкови ќе соберам, ама ичBolna rabota, mislam deka na drugion forum poveke lajkovi ke soberes…. tamo ste se gejmercinja