ova e bas primer koga se preteruva.На +10С Амбер-от со COP 3.5 и потрошувачка од 200w би испорачал 700w топлина.... малку а?
На +10С Мицу-то со COP 6 и потрошувачка од 200w би испорачал 1200w топлина.... епа одма друго се осеќа....
ako Amberot na +10 ima cop 3.5 togas kolku ke ima na -10? cop 0 mozebi? ili ke pocne da ladi?
ne ti drzi mesto teorijata, konkretno za ova. eve koga ne isklucuvase, na autofan vo prva brzina vlecese i 600-650w na nekoi -3,-4 stepeni nadvor. ako go odbieme greacot, koj patem ima svoja funkcija bidejki defrostot na amberot trae 4-5 minuti (vidi cudo, majkata!!), togas imame 650-120=530. ajde neka ima cop 3 ne poveke. imame 1590w isporacana toplina. Kaj tebe bi bila poveke od dovolno a kaj mene e malku. Znaci ostanuva, sto?
PROSTOROT
Автоматски споено мислење:
deka si vredi, si vredi, za 72000 Ama i deka ima obidi za sisanje na klientelata i bricenje na suvo i toa drzi.btw. Споредбата со цените беше 50к спрема 72к пред 2години.... бар јас толку платив кога ја земав...
Сеа што таа разлика се зголемила ваљда ќе да има нешто.... или добра реклама сум им напраил или стварно си вреди климичката xD
Автоматски споено мислење:
znaci ne si gi znaes pravata. Proizvoditelot e dolzen da obezbedi rezervni delovi za proizvodot najmalku 5 godini od denot na proizvodstvo ili najmalku dve godini od denot na prodazba. Taka pisuva vo zakonot, ne sum go izmislil jas.Хах во Ноември 2018 ја купив Хансолот... следната пролет веќе немаа резервни делови за тоа што драпаше греачот на тацна ми рекоа треба нова матична ама нема... ќе треба да чекаш некоја кај некој друг од друга причина да откажи па да се расходова од неа матичната за кај тебе...
Арно мрзливчиња што имаа... па не сум го вклучил греачот на тацна од тогаш xD
Slabo se educiras

Последно уредено: