Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
И кога сме веќе тука, да се пофалам дека ја имам најдобрата клима овде:vozbud:. Вирпул он/оф 2.5, работи 24/7 барем 10 месеци во годината. И така веќе 22 година, лани прв пат сервис-дополнување на фреон, надворешниот дел никогаш отваран, внатрешниот само достапните филтри. Е годинава збрлави, ја поправаа нешто електрониката, сменија кондензатор, и пак тера ОК, ама ми се чини крајот и е блиску. Во спалната Панасоник 3,5, стара 15-тина год., грее ко луда ама не е на ниво на оваа првата. Такви веќе изгледа не прават, како и се друго од техника.

Od tehnicki aspekt si vo pravo, nema muabet za toa. Problemot e so ziveeme kade so ziveeme i ne znaeme kako e tretiran uredot pri transport, magacini, mozebi e nekade montiran prethodno a kupuvacot ne znae....
..
Да тука се согласувам со тебе се зависи и од тоа како ќе ти биде донесен производот и од каде ќе го купиш.

И кога сме веќе тука, да се пофалам дека ја имам најдобрата клима овде:vozbud:. Вирпул он/оф 2.5, работи 24/7 барем 10 месеци во годината. И така веќе 22 година, лани прв пат сервис-дополнување на фреон, надворешниот дел никогаш отваран, внатрешниот само достапните филтри. Е годинава збрлави, ја поправаа нешто електрониката, сменија кондензатор, и пак тера ОК, ама ми се чини крајот и е блиску. Во спалната Панасоник 3,5, стара 15-тина год., грее ко луда ама не е на ниво на оваа првата. Такви веќе изгледа не прават, како и се друго од техника.

Stavi sliki od Dalecinskoto Vnatresnata i Nadvoresnata Edinica na Whirlpool klimata da vidime civo proizvodstvo e ( oem koj ja proizveduva taa Whirlpool klima )

Некој да не знае од каде може да се купи мотор за внатрешната единица.
За haier клима.
Почна да испушта звуци отиден е еден од лагерите сигурно.

За haier клима.
Motor..???? Vikni servis za haier smeni si lageri....

Stavi sliki od Dalecinskoto Vnatresnata i Nadvoresnata Edinica na Whirlpool klimata da vidime civo proizvodstvo e ( oem koj ja proizveduva taa Whirlpool klima )
Ne znam kolku sega ti pomaga koj ja proizvel, (kinesko nema niedno strafce toa sigurno, vo 2000 g. tie nemaa ni za niv) ama dovolno kazuva na pr. daljinsko.jpgnadvoresna.jpgvnatre. WHIRLPOOL.jpgtezinata na nadvoresnata e 32,5 kg i toa za 2.5-ka. Inaku spored upatsto modelot e KFR 25, so R22 freon jasno, a kompresor od Matshusita. Vo prilog slikite.

За haier клима.
Eve korisni videa kako se menuva motorot na turbinata i kako lager na motorot.....
Zamjena motora na inverter klima uređaju (unutrašnja jedinica) - YouTube
Reparacija motora inverter klima uređaja (unutrašnja jedinica) - YouTube
Kako da izvrsite popravku motora unutrasnje jedinice - YouTube
Inače vredi da se kaže deka motorot na eden poznanik korisnik na LG inverter star 3 godini go plati 7000 den, a da se kupi samo lager na EBAY e 2 evra.
Vo prašanje e tkn elektro erozija poradi indukcija i strada kontaktnata površina među topčinjata i prstenot na ležištata iako e kvalitetno samoto ležište, pri što se pojavuva zvuk.
Lek e keramički ležišta ili oklopuvanje na ležištata,

Последно уредено:
Ne znam kolku sega ti pomaga koj ja proizvel, (kinesko nema niedno strafce toa sigurno, vo 2000 g. tie nemaa ni za niv) ama dovolno kazuva na pr. Прегледај го приврзокот 363040Прегледај го приврзокот 363041Прегледај го приврзокот 363042tezinata na nadvoresnata e 32,5 kg i toa za 2.5-ka. Inaku spored upatsto modelot e KFR 25, so R22 freon jasno, a kompresor od Matshusita. Vo prilog slikite.
Dali na dalecinskoto ( od zadnata strana ) ima sifra koj model e ?

Dali na dalecinskoto ( od zadnata strana ) ima sifra koj model e ?
Еве сликаод позадината на даљинското, ништо посебнонема, освен некој П/Н. Колку што разбрав, Вирпул во Индија има голема фабрика за клими.viber_image_2023-01-21_14-39-05-295.jpg

Еве сликаод позадината на даљинското, ништо посебнонема, освен некој П/Н. Колку што разбрав, Вирпул во Индија има голема фабрика за клими.Прегледај го приврзокот 363159
Najverojatno tvojata Whirlpool klima e oem Mitsubishi ili Panasonic eve go Dalecinskoto ( slika od internet )

31ptx4iL+OL.jpg

Inaku Whirlpool ne proizveduva klimatizeri tuku se oem brend na klimatizeri Momentalno Whirlpool se proizveduva vo Hisense

Дечки, клима 12ка on-of(стара 15+), ноќва, 23 јануари у 3 саатот да работи on-of на 65 квадрата, веројатно мометумот климатски е нешто сериозно за жал, 22+ е моментално внатре.

Последно уредено:
Дечки, клима 12ка on-of(стара 15+), ноќва, 23 јануари у 3 саатот да работи on-of на 65 квадрата, веројатно мометумот климатски е нешто сериозно за жал, 22+ е моментално внатре.

Koj model brend na on-off klimatizer imas ?

( stavi Fotografii od Vnatresnata Nadvoresnata Edinica i Dalecinsko )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom