Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Според мене нај економично затоплување е на дрва собата пука 50 степени со Stihl motorna pila se e moguce :) ;)

Според мене нај економично затоплување е на дрва собата пука 50 степени со Stihl motorna pila se e moguce :) ;)
Само ако е крадено дрво од шума и тоа неисушено, да труе на 5км од куќата.

Што значи ова прв пат ми се појавува,Вивах инвентер клима.
c8f3880fac641dd6fcb4381e027dd64e.jpg

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Здраво
Користам Toshiba Shorai инвертер 5.5кв , неколку дена нонстоп оди во дифрост вероватно поради маглата скоро на секои 30-40 мин. Дали е тоа нормално?
Инаку доста е под мраз надворешната единица можев денес да забележам.
Инаку просторот не ми е изолиран!!!

Последно уредено:
Здраво
Користам Toshiba Shorai инвертер 5.5кв , неколку дена нонстоп оди во дифрост вероватно поради маглата скоро на секои 30-40 мин. Дали е тоа нормално?
Инаку доста е под мраз надворешната единица можев денес да забележам.
Инаку просторот не ми е изолиран!!!
Sosema normalno.Raboti na maksimum da go nadoknadi izgubenoto i odi vo defrost.Podimenzionirana e za postorot i zatoa pravi pocesto.
Izvadi gi gumickite od dolnata strana na nadvoresnata edinica, da istekuva vodata poslobodno.Zamrznato ti e crevoto i luleto.
I mojata od 24btu Toshiba Sorai na cas i pol pravi defrost,a ja rabotm na 50% opteretuvanje na POV-SEL.Ne kreva poke od 1300w od mreza.Ako pustam na 100% capacitet na sekoj sat ke pravi df.Vlaznosta e nadvor 99%.
Zagrevam 40m2 i plus vo kuka sredno izolirana.Tret den e so 99% vlaznnost.
Normalna rabota.
Site klimi sega se so DF na ovaa magla.Ne se sekiraj sto e zamrznata.Taa i so stalktiti raboti i na preku -15c.

Back
На врв Bottom