Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Прашање до лицата блиски на Грее
Да препорачате сервисер за Хансол.
Не е во дефект ама се пожали сестра ми дека не дувал топло како порано и температурата во просторијата била пониска од вообичаено

не тролам и не ми е целта препукување да почнувам ако имате да препорачате сервисер/монтер од Скопје супер ако не слободно рипни го постов

може да е и јунак да ја ѕирне другата кога е веќе таму, може лошо била вакумирана па затоа давала лоши перформанси

лошо била вакумирана па затоа давала лоши перформанси
Vakvo nešto ednostavno ne postoi.
Zapomni, ova što se narekuva tuka usluga vakumiranje e glumenje vakumiranje. Isto e kako i da nemalo vakva gimnastika. Znači skoro pa sekoe vakumiranje e LOŠO a klimite si rabotat bidejći imaat vgradeno sušač za vlaga koj kompenzira sekoj javašluk balkanski. Inače štetata od neizvadenata voda od sistemot (so pravilnoto vakumiranje vodata isparuva na sobna T) e pogubna za kompresorot ......
Za Hansolot sum siguren deka gubi freon, mora prvo da se najde mestoto na propuštanje i da se dopolni.

Moze da zamislam sto lekar si koga komentiras za klimi….svasta drzi zemlja
Не те разбирам ?
Никогаш не ми е тешко да научам нешто ново. Колку јас разбирам сакаш да не пишуваат lekarи на форум за климатизација ? И зошто ? Имаш многу многу интересно размислување.

Не ни помислив да ти напишам што сум по професија, но ти или ги навредуваш или ги нарекуваш сите "дилер" што пишува дека уредот Gree има нека мана ... па реков да ти напишам мојата професија.

Кој, според тебе, треба и има право само да пишува во оваа тема ?
Еве чисто научно ме интересира твоето мислење, бидејќи пишувам еден рад.

Благодарам за одговорот

Не те разбирам ?
Никогаш не ми е тешко да научам нешто ново. Колку јас разбирам сакаш да не пишуваат lekarи на форум за климатизација ? И зошто ? Имаш многу многу интересно размислување.

Не ни помислив да ти напишам што сум по професија, но ти или ги навредуваш или ги нарекуваш сите "дилер" што пишува дека уредот Gree има нека мана ... па реков да ти напишам мојата професија.

Кој, според тебе, треба и има право само да пишува во оваа тема ?
Еве чисто научно ме интересира твоето мислење, бидејќи пишувам еден рад.

Благодарам за одговорот
Eve ti kratka analiza na tvojata lekarska profesija:
- postojano go napagas samo Gree
- pisuvas po forumi ne samo vo MK, tuku i gi pratis site ostanati po drugi drzavi
- forsiras postojano Fujisu
- nekoj rodnina imal demek G-tech pa ne bil zadovolen, toa ti e postojano vo 90% od postovite
…..sakas da kazes deka si lekar….hobi ti se klimi….moze samo da si pacient.

- pisuvas po forumi ne samo vo MK, tuku i gi pratis site ostanati po drugi drzavi
- nekoj rodnina imal demek G-tech pa ne bil zadovolen, toa ti e postojano vo 90% od postovite
Забрането ли е да форсира фуџитсу, еве пример ти само Грее ги форсираш, а сите други ги напаѓаш. Сега тоа ти смета кај него, а кај тебе е во ред тоа да го правиш.

Забрането ли е да форсира фуџитсу, еве пример ти само Грее ги форсираш, а сите други ги напаѓаш. Сега тоа ти смета кај него, а кај тебе е во ред тоа да го правиш.
Nikoj na nikogo ne brani da si forsira nekoj brend, ama imaj muda i kazi si, ne da se pravis mutav, demek lekar.

Фала за одговорот.

- Не го напаѓам само Gree затоа што немам никаква потреба за тоа. Многу луѓе пишуваа овде токму за проблемите што сакав да ги избегнам

- Јас сум член на некои други стручни форуми, но за климатизација само овде. Повремено ги читам и други форуми за климатизација, но не сум член. Имав идеја да купам Gree, но откажав најмногу поради твојот "стил" на пишување овде.

- Воопшто не форсирам Fujitsu, само пишувам како функционираат, пошто ги имам. Братот кој го замени Gtech не зема Fujitsu туку Mitsubishi FH. На неговиот пример, можам да видам дека разликата помеѓу тие уреди е голема.

- Можеби да сум пациент, веројатно си и во право, што се расправам со тебе. Но, тука е во прашање вишата сила. Рад што го пишувам има наслов:
"Имагинарен живот и двојна, тројна .. личност на човек кој работи во интернет маркетинг и разлика и сличност на неговиот имагинарен карактер со неговиот реален карактер"

Последно уредено:
Фала за одговорот.

- Не го напаѓам само Gree затоа што немам никаква потреба за тоа. Многу луѓе пишуваа овде токму за проблемите што сакав да ги избегнам

- Јас сум член на некои други стручни форуми, но за климатизација само овде. Повремено ги читам и други форуми за климатизација, но не сум член. Имав идеја да купам Gree, но откажав најмногу поради твојот "стил" на пишување овде.

- Воопшто не форсирам Fujitsu, само пишувам како функционираат, пошто ги имам. Братот кој го замени Gtech не зема Fujitsu туку Mitsubishi FH. На неговиот пример, можам да видам дека разликата помеѓу тие уреди е голема.

- Можеби да сум пациент, веројатно си и во право, што се расправам со тебе. Но, тука е во прашање вишата сила. Рад што го пишувам има наслов:
"Имагинарен живот и двојна, тројна .. личност на човек кој работи во интернет маркетинг и разлика и сличност на неговиот имагинарен карактер со неговиот реален карактер"
Kako je lepo od tebe sto pises autobiografiju…..hahaha…..uzivaj Rade…..pozdrav od Gree No.1

Јас имам термо печка парите за аиркондишн ги турив на берза. Плаќам за струја 4000*5 20000 денари греење а од берза земам 30000 денари годишно. Така да греењето ми купува годишно викенд во Охрид и ми е бесплатна струјата. :vozbud:

1673867590273.png

79eb7087e8aa127a7025bc58e35d7005.gif

Друштво, сакам и тука да се консултирам во врска со монтирана клима во станов каде што се преселив од неодамна.
Има наместено ваква клима. Зимава морам да ја поминам со неа. Топли ама не како што сум навикнат од претходниот стан (исто со инвертери).
Оваа никако не може да стигне до зададена темп. Се грее соба од 28м2. Обавезно бар 1 степен е подолу, додека во претходниот стан секогаш ми држеа климите 1 степен над зададена и добро одржуваа. Стариот стан беше во здрада без изолација, северо-западна страна, со пвц/алуминиум врати/прозори насекаде. Сегашниот стан е на југо-исток, со стиропор изолација, мислам 5цм.

Се сомневам дека не е наместена како што треба. Според спецификации треба да е минимум 15цм од плафон и страничен ѕид, а оваа е наместена на 9 до 10цм од плафон и страничен ѕид. Дали тоа игра доволно голема улога за да барам монтер да ми ја премести?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom