Ne sum siguren dali mene me prasuvas so toa dali go polozila testot ili sakas nekoj drug da odgovori
Jas veke kazav deka sum dosta pozitivno iznenaden od mokta na uredot, sepak povrsina od 132m2 na dva sprata da gi zagreva klima koja e so jacina od 3.5kw koga ja kupivme kukata iskreno ne mi se veruvase. Vo vakvi periodi koga temperaturata e nad 0 stepeni iskreno ne bi ja smenil voopsto ne gledam pricina za toa, ona sto jas razmisluvam e eventualno da stavam uste eden ured koj bi go pokrival odaleceniot prostor koi strada so momentalnava klima.
Eve i slika od rasporedot na dolniot sprat za da dolovam sto zboruvam
Прегледај го приврзокот 359814
Na slikata vo delot hall e jasno vidliva pozicijata na nadvoresnata vrata, a klimata e postavena tocno nad vratata (normalno gleda direktno vo skalite za nagore), zatoa izduvot e nasocen kon desno na slikata kade sto se vratite or Rum (koja ja koristime kako spalna soba) i Vardagsrum (koja e dnevna soba, tuka nema vrata koja moze da se zatvori) so edno pred najdolnoto nivo.
Delot koi ima poteskotii da go zagree koga temperaturite bea -10 i poveke na slikata e so MATPLATS KÖK i VARDAGSRUM, ispod prozorite vo dvata dela ima panelki i tie skoro postojano rabotea vo toj period, pa zatoa pomisliv deka mozebi bi bilo super idea da stavam eden ured tamupremer pomegu Matsal i Garage/förrad koj bi bil nasocen kon Vardagsrum i bi ja pokrival ovaa povrsina (normalno pod pretpostavkata deka inverter bi trosel pomalku od dve panelki

)
A i koga bi staval uste eden ured pretpostavuvam povtorno bi odel so Mitsubishi koga veke sum zadovolen od niv samo edino bi razmislil dali da bide
- MSZ-FT35VGK-SC
- MSZ-LN35VG2