Joey-Jojo Jr. Shabadoo
"Hey, Joey Jo-Jo!"
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 47.799
- Поени од реакции
- 90.622
неАко сакате ја втората половина да ја изгледам, па ке си раскажеме
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
неАко сакате ја втората половина да ја изгледам, па ке си раскажеме
Не ми е јасно ... ако земеме до -7 степени, што ја прави подобра 18 ката од 16 ката во греење? дури 16 ката има поголем Pdesignh. Зошто 18 ката би била погодна за поголем простор, а да не може 16 ката истиот да го загрее?Ako ne se marketinški trikovi, sigurno deka ima vlijanie pogolemiot kapacitet iskažan preku pogolemi izmenuvaći za da i ima 2000 Btu poveće, nešto kako razlika vo motori so 1600 i 1800 kubni cm.
Plus ako 18-kata ima Tbiv na -10C jasen e izborot.
Ova nema da važi sekogaš, generalno e vaka, ama za konkretni slučai može i 12- ka da e blisku do 18- ka.
Najdobar pokazatel e cenata na koštanje, tuka nivoto na pogrešen izbor e vo tesni granici. Siguren sum deka ne postoi šansa da kupite ispraven aparat po pola cena a da bide približno dobar kako poskapiot, toa ednostavno ne postoi, nema glupi prodavači i proizvoditeli.
1. Zemi go zdravo za gotovo. Ako zemam da objasnuvam zošto e taka će mora da se povika na pomoš fizikata, će se pojavat vednaš priučeni fizičari, će završime vo edna beskonečna raspravija za raboti koi se učat vo osnovno i sredno obrazovanie. Veruvaj umoren som od likovi koi mislat deka 500 Tori e pogolem vakuum od 50 Tori ili so vakumiranjeto se vadi vozduhot od sistemot a ne vodata, deka e dovolno vakumiranje so star kompresor od frižider itn itn .... nema nikogo ovde da zamaram so očigledno nepotrebni raboti za prosečen korisnik.Не ми е јасно ... ако земеме до -7 степени, што ја прави подобра 18 ката од 16 ката во греење? дури 16 ката има поголем Pdesignh. Зошто 18 ката би била погодна за поголем простор, а да не може 16 ката истиот да го загрее?
Ne sum siguren dali mene me prasuvas so toa dali go polozila testot ili sakas nekoj drug da odgovoriI sega koj e generalniot zaklučok? Ja biva ili ne staricava? Go položi li testot ili će odi staro železo?
Ova so brzinive sekako termodinamički najgolemiot izduv e sekogaš najefikasen, togaš klimata najmalce troši i vadi najdobar COP. No normalno ne e baš priatno so uragan i izborot na sredina ili malce poveće e optimalen.

)Sega jas ne razbiram, nema drug wiksa na forumov....Ne sum siguren dali mene me prasuvas so toa dali go polozila testot ili sakas nekoj drug da odgovori
Ne znam sto e potrebata od tolkavi referati…..da ni kazes kolkava ti e kukata???Ne sum siguren dali mene me prasuvas so toa dali go polozila testot ili sakas nekoj drug da odgovori
Jas veke kazav deka sum dosta pozitivno iznenaden od mokta na uredot, sepak povrsina od 132m2 na dva sprata da gi zagreva klima koja e so jacina od 3.5kw koga ja kupivme kukata iskreno ne mi se veruvase. Vo vakvi periodi koga temperaturata e nad 0 stepeni iskreno ne bi ja smenil voopsto ne gledam pricina za toa, ona sto jas razmisluvam e eventualno da stavam uste eden ured koj bi go pokrival odaleceniot prostor koi strada so momentalnava klima.
Eve i slika od rasporedot na dolniot sprat za da dolovam sto zboruvam
Прегледај го приврзокот 359814
Na slikata vo delot hall e jasno vidliva pozicijata na nadvoresnata vrata, a klimata e postavena tocno nad vratata (normalno gleda direktno vo skalite za nagore), zatoa izduvot e nasocen kon desno na slikata kade sto se vratite or Rum (koja ja koristime kako spalna soba) i Vardagsrum (koja e dnevna soba, tuka nema vrata koja moze da se zatvori) so edno pred najdolnoto nivo.
Delot koi ima poteskotii da go zagree koga temperaturite bea -10 i poveke na slikata e so MATPLATS KÖK i VARDAGSRUM, ispod prozorite vo dvata dela ima panelki i tie skoro postojano rabotea vo toj period, pa zatoa pomisliv deka mozebi bi bilo super idea da stavam eden ured tamupremer pomegu Matsal i Garage/förrad koj bi bil nasocen kon Vardagsrum i bi ja pokrival ovaa povrsina (normalno pod pretpostavkata deka inverter bi trosel pomalku od dve panelki)
A i koga bi staval uste eden ured pretpostavuvam povtorno bi odel so Mitsubishi koga veke sum zadovolen od niv samo edino bi razmislil dali da bide
- MSZ-FT35VGK-SC
- MSZ-LN35VG2
Неам доволно да плаќам да ме фалат како тие што се No 1 па морам сам.Ne znam sto e potrebata od tolkavi referati…..da ni kazes kolkava ti e kukata???
Уште од прв ден јас реков чим ја ставиле зашто да не се проба да и се даде шанса, скептик бев ама искрено моќта на климава посебно што е 5-6 години стара изненадува.Sega jas ne razbiram, nema drug wiksa na forumov....