Kaj najde na polnoka prasanje.Ostaj ti lepenki....toa e visa matematika za tebe i za toj kolegata tvoj @SBEPMKD.
Eve ti nudam dve klimi primer...ednata e na energetska so 7.2 drugata so 6.2, koja gree poefikasno sto mislis ?
30min pominaa, kolku vreme ti treba za odgovor, пак 2дена ке те нема? ova u gluvo doba noci da te razbudat treba da ti e jasno...na eurovent pobaraj![]()
Pa zaspav,obavezi,rabota.
Pa tesko na onaj sto izbira klimatizer preku energetska nalepnica.
Na Gree amber premium,i vo Bitola i Atina enrgetskata nalepnica e isto.Da bese vo red so energetskite nalepnici nema da postoese eurovent.
Da bidam iskren nikogas ne sum im obrnal vnimanie nitu pak znam,nitu gi pratam i ne me interesiraat.Ne gi zemam kako vistinski i verodostoen pokazatel.
Sto znam mozi gresam,ama stvarno ne me interesiraat,a pak ona so produc fise uste pomalce,pa dopolnitelni greaci.Za mene e glupost.
Eve eden konkreten primer.
Tvojata Amber premium,Tol -10 ima 3kw so COP 1,9 po eurovent,i cim e na eurovent e edna od podobrite.
A mojata 24 Toshiba shorai na -10 ima 2,9kw so COP 2,7 znaci e mojava 40% poekonomicna na -10c.
A zamisli i dvete se A+ klasa,koj ne znae ke si pomisli deka se isto stedlivi.Toa e dokaz deka so energetskata nalepnica mozam da si go izbrisam nosot.
Znaci za mene e samo euovent relevanten.
Toa e jas sum toj taka gi tolkuvam rabotite,a mozda i gresam.
Последно уредено: