Алене за тебе не важи закон физика Колку сакаш имај изолација..имам и јас,но кога ќе се изгасне климата е ладно..Tebi skoro pa ne treba grijanje onda jel tako , po tom tvom opisu skoro pa pasivna zgrada , ili niskoenergetska...
Moguće i da te griju sustanari pa već i bez grijanja imaš nekih 20-21° u stanu ..
Opet pri 0° i 250w to je hladan zrak...
Meni se ne svidja ne volim to , kao i velika većina ljudi koji se griju na tp ztak zrak..36-37° je moj minimum..Grijanje me i onako izadje skoro dzabe s obzirom na malu potrošnju kuće..
Nema potrebe da mi hladan zrak puše po kući ..Kopčaš
Автоматски споено мислење:
Tako je ..Gree No1... Nisam lud da kupujem Mitsu , pa skoro sam opremio komplet kuću za cijenu jedne mitsu , to je klima za naivčine ..
Od kud ti znaš kako moja klima radi ?! Pričaš besmislice..
Moja klima perfektno odrzava sobnu temperaturu , što je 24° , najniza T s kojom radi je 35° , većinom 36-37°...
Perfektno odrzava T na ispuhu s jako malim oscilacijama , a ne kao fujitsu po 10° odstupanja u 10° , to je katastrofa..
Nikakav uragan nema po sobi , vjeruj da je i ne primjećujem u radu , gašenje takodjer nema osim u ovim prelaznim periodima , kad se svaka gasi a i kad se ugasi ne pali se po pola dana na ovim +7 ili više vanjskim..Ali to je izolovan objekt , tu i kad se grijanje ugasi nema da osjećaš hladnoću kao kod @zlate što se smrzava.
Ti sad meni pričaš o COP ? Ček da ti uslikam SS godišnje potrošnje ...
Ukupno za dva sprata , za treći imam drugi mjerač prazi samo 6 mjeseci unazad , no tu je u okvirima ..
Od kud ti znaš kako moja klima radi ?! Pričaš besmislice..
Moja klima perfektno odrzava sobnu temperaturu , što je 24° , najniza T s kojom radi je 35° , većinom 36-37°...
Perfektno odrzava T na ispuhu s jako malim oscilacijama , a ne kao fujitsu po 10° odstupanja u 10 minuta , to je katastrofa..
Nikakav uragan nema po sobi , vjeruj da je i ne primjećujem u radu , gašenje takodjer nema osim u ovim prelaznim periodima , kad se svaka gasi a i kad se ugasi ne pali se po pola dana na ovim +7 ili više vanjskim..Ali to je izolovan objekt , tu i kad se grijanje ugasi nema da osjećaš hladnoću kao kod @zlate što se smrzava.
Ti sad meni pričaš o COP ? Ček da ti uslikam SS godišnje potrošnje ...
Ukupno za dva sprata , za treći imam drugi mjerač prazi samo 6 mjeseci unazad , no tu je u okvirima ..
Прегледај го приврзокот 350329Прегледај го приврзокот 350330
Alena da slušaš kad ti objašnjava , ne pričaj narodu besmislice da se " lepo greješ s dvesta wati "..
Ok
Денеска цените на Грее скоро како на Митѕибуши.климите..само погледни колку се Амбер и Sojalot..
И да те потсетам како викаше другари ти Стрелец -Абе ајде 90000 за клима а колку се сеа Грее