Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Okolu 2000evra za cel sprat greenje/ladenje vo site sobi samo za opremata+montaza, plus da go srusis zidot megju 1 i 4 t.e hodnikot da go snema i vleze vo 1....i da stavis vrata kaj sto se skalite i pocnuva hodnikot....za da ne gi greeme i skalite :)
Тоа што четворката може и спална му е, нема везе?! Или нека бутне и еден надворешен ѕид?
Едит: сега те разбрав у ствари… ти мислиш од влезна врата директ у дневна, а од дневна во две спални :facepalm:

Тоа што четворката може и спална му е, нема везе?! Или нека бутне и еден надворешен ѕид?
Едит: сега те разбрав у ствари… ти мислиш од влезна врата директ у дневна, а од дневна во две спални :facepalm:
Тоа што си циничен нерешава ништо башка недаваш твој предлог него се смееш на мој предлог ....а твојот предлог каде е?
А не сваќаш дека се смеам на вакви во 3Д архитектонски решенија што му исцртале и наплатиле све само греењето не му го решиле :facepalm:
Сеа и да прецртуваме веќе наплатени нацртани планови за џабе и да ми се потсмејава некој ко тебе нема ни да дискутирам повеќе, дај му ти предлог слободно, и бањата реши му ја што е директ од скалите у чело.

Тоа што си циничен нерешава ништо башка недаваш твој предлог него се смееш на мој предлог ....а твојот предлог каде е?
А не сваќаш дека се смеам на вакви во 3Д архитектонски решенија што му исцртале и наплатиле све само греењето не му го решиле :facepalm:
Сеа и да прецртуваме веќе наплатени нацртани планови за џабе и да ми се потсмејава некој ко тебе нема ни да дискутирам повеќе, дај му ти предлог слободно, и бањата реши му ја што е директ од скалите у чело.
Прво за предлози на темава се знае кој е задолжен..!
Второ, постерот не побара “предлог” за клима туку конкретно праша дали со 5.5ка може да го грее и кецот и претсобјето и четворката! (Одговорено)
Трето… wtf :confused: ја се зафркавам со твоето решение за ѕидот,а ти уствари си му се смеел него(?)

Прво за предлози на темава се знае кој е задолжен..!
Второ, постерот не побара “предлог” за клима туку конкретно праша дали со 5.5ка може да го грее и кецот и претсобјето и четворката! (Одговорено)
Трето… wtf :confused: ја се зафркавам со твоето решение за ѕидот,а ти уствари си му се смеел него(?)
Мало сутра дека ке може соба+ходник(и скали) и втора соба со една клима.
Овде сигурно Најубавиот ке се уфрли со понуда од Вивакс дека ке го реши...и тоа накрај и ке помине веруј

Aj vaka sega...
Pred se, pochituvam sekakvo mislenje.
3D planot e napraven od mene na demo verzija najdena nekade na google, za od prilika da imam pretstava shto i kako bi mozhel i ne mozhel... :)
Kukjata e stara okolu 40g i e so takov raspored od koga e napravena, razmisluvani se site kombinacii na povrzuvanje, pregraduvanje i slicno,
sepak mora da ostane so ovoj raspored...
Kako i da e, se mislam dali e pametno reshenie br.1 (dnevna) 3.5kw, 2(spalna) i 4(kujna) 2.5kw... ponatamu kje mislime za br.3
Kolkava potrosnja bi imal mesecno greenje/ladenje ako bi mozel nekoj da kazhe od prilika bi bilo super.

Zdravo drushtvo, podoglgo vreme go chitam forumov i nikako da bidam siguren vo krajniot izbor za greenje doma, pa bi ve zamolil za sovet...
Se raboti za kukja na 2 sprat so PVC prozori no bez izolacija, sobite mi se po 16m2 a pretsobjeto okolu 10m2... so edna klima od 5.5kw postavena vo
soba br.1 bi sakal da gi gream i ladam 1,4 i pretsobjeto( ke bide pregradeno vo dolzina so sobite), no ne znam dali toa bi funkcioniralo poradi postavenosta na sobite i vratite...
Vo dugite sobi bi kupil pomali klimi no toa ponatamu, sega mi e vazno za ovie 2, sekoj sovet dobredojden :)

Прегледај го приврзокот 338457
Во никој случај нема да може да ги грееш/ладиш 2те соби доколку ти се отворени скалите, мора да ги затвориш, а и да ги затвориш и климата ја ставиш во бр1 таму ќе ти биде ладно/топло во ходникот ќе осејќаш ама многу тешко да стигне до 4. Доколку и двете соби ти се по 16м2 тогаш купи си две 2.5ќи и вратите затворени.

Супер за места кои се климатизирани, само се со мала влажност.
И за на отворено, на пример тераси на кафич.

294524884_442353901235828_7983614384578705780_n.jpg

Во текот на екстремно топли денови да се остане повеќе во затворени простории (пред се климатизирани), а при неопходен престој на отворен простор во овој период, да се најде можност за почести одмори под сенка.

Оште да и се придотера добра модулација и на греење и ладење да не чекаш да намале за 3 степена за да уклуче да работе накаче плус 2 степена од зададената исклуче додека да оладе сензоро да намале степен од зададената во собата стане ладно.
Извадите го сензоро над изменувачот го ставите вака скриен слабо се ладе и грее сензорот и прикажува не реална температура.

Оште да и се придотера добра модулација и на греење и ладење да не чекаш да намале за 3 степена за да уклуче да работе накаче плус 2 степена од зададената исклуче додека да оладе сензоро да намале степен од зададената во собата стане ладно.
Извадите го сензоро над изменувачот го ставите вака скриен слабо се ладе и грее сензорот и прикажува не реална температура.
Јас би рекол само за греење им треба подобрување во модулацијата, во ладење супер си функционира откако ќе си постигне температура знае да намали и економично да работи, штета што истото не можеме да го кажеме и за греење.
Дизајн, хардвер, избор за 10 годишно осигурување, сето тоа е супер, само ете уште модулацијата за греење нека се среди и тоа е тоа.

Можам да го замислам веќе Кијану Ривс на 70 години како го снима 10тиот дел од Џон Вик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom