Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Gree klimite sepak se vo momentov najprodavani klimi vo MK, kolku i da ti e maka.
Znaes li zosto?
Zatoa sto e EDINSTVEN brend koj prezentira postojano novi modeli, ima kontinuirano lager, ima sopstven servis, ima zatvoren krug na profesionalni monteri i ima SOPSTVEN salon za prezentacija na site modeli.
Nitu eden brend vo MK go nema toa.
Mozebi ke bese taka ako servisot znaese da popravi inverter sto raboti kako on off klima namesto da konstatira deka taka raboti i sto i da napravat nema da go sredat i odvovor toa e ( vo prevod te zaebale vo prodazba)

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Gree klimite sepak se vo momentov najprodavani klimi vo MK, kolku i da ti e maka.
Znaes li zosto?
Zatoa sto e EDINSTVEN brend koj prezentira postojano novi modeli, ima kontinuirano lager, ima sopstven servis, ima zatvoren krug na profesionalni monteri i ima SOPSTVEN salon za prezentacija na site modeli.
Nitu eden brend vo MK go nema toa.
Mozebi ke bese taka ako servisot znaese da popravi inverter sto raboti kako on off klima namesto da konstatira deka taka raboti i sto i da napravat nema da go sredat i odvovor toa e ( vo prevod te zaebale vo prodazba)

Кај мене Gree Amber Nordic земена пред две години, до пред три месеци собата бања ја правеше за премногу кратко време, а сега си дува млако ич не и е гајле, ниту стоплен ни ништо. Среќа во Февруари дојдоа (дојде едно бате кое не е ни официјалниот сервисер од фирмата) за продолжување на гаранција и му кажувам дека климава премногу бавно достигнува температура, дека како да не е истата клима како до пред два месеци..... Ми вели издув 52 С, потрошувачка во ред, во ред е климата. Ама човек вака и вака.....
Во ред е. Ниту фреон провери, ниту испита ниту виде надворешна. А и што ќе види кога толку знае, ми вели Амбер е Мерцедес мотор со Фиќо шасија.....

А климава - 15 беше па топлеше феноменално, а сега нон стоп работи и не сум стоплен. Незнам што да правам. Единствено сега кога ќе ги викнам за продолжување на гаранција за другата клима пак да ги молам за оваа.

Cudo ste…..Gree vi e lek za se.

Ме интересира ова. Некаде прочитав дека Gree соработува со Daikin ? Вистина или не ? Ме чуди што имаат такви проблеми. Мислам дека Daikin е сериозен бренд.

Nema problemi, ima zgolemena prodazba.
Toa ne se slucuva ako ima problemi, problemite se drugi….bolit.

Зголемена продажба имаат и кинеските алкални батерии, па не се квалитетни. Но, тие немаат толку многу реклами :)

Ме интересира ова за Daikin ? Дали некој знае за што се работи? Климите на Daikin имаат одлична модулација, па ако Gre работи со нив, зошто не модулираат добро?

Последно уредено:
Ме интересира ова за Daikin ? Дали некој знае за што се работи?
Вистина е! Си тераат бизнис. Исто како Кериер или Тошиба со Мидеа...
Имаат џоинт-венчр со Грее за компресори во Кина.
Глобализација...

Вистина е! Си тераат бизнис. Исто како Кериер или Тошиба со Мидеа...
Имаат џоинт-венчр со Грее за компресори во Кина.
Глобализација...
Ok. Aма, kлимите на Daikin имаат одлична модулација, па ако Gree работи со нив, зошто не модулираат добро? Сите уреди на Daikin, и скапи и евтини, совршено модулираат

Последно уредено:
Ok. Aма, kлимите на Daikin имаат одлична модулација, па ако Gree работи со нив, зошто не модулираат добро? Сите уреди на Daikin, и скапи и евтини, совршено модулираат
Сега и ти ја упростуваш работава! ..не е црно-бело!
Дајкин пари прави во фабрики на Грее. Им дале know-how за компресори, не за електроника.
Мада сигурен сум дека ако Грее или било која кинеска марка реши да направи ниска модулација, може да го направи тоа!

Муабетов е дека кинезите знаат да направат квалитет, 1.ако сакаат и 2.ако им плати некој!
Грее си се убаво позиционирани како "поефтина" кинеска варијанта по можности. Проблемов е што нашево лоби тука ги прави тоа што не се!

И бтв попрво би зел Сеат или Шкода отколку VW! Така и со климите. Дајкин се добри, али страшно преценети!

Сега и ти ја упростуваш работава! ..не е црно-бело!
Дајкин пари прави во фабрики на Грее. Им дале know-how за компресори, не за електроника.
Мада сигурен сум дека ако Грее или било која кинеска марка реши да направи ниска модулација, може да го направи тоа!

Муабетов е дека кинезите знаат да направат квалитет, 1.ако сакаат и 2.ако им плати некој!
Грее си се убаво позиционирани како "поефтина" кинеска варијанта по можности. Проблемов е што нашево лоби тука ги прави тоа што не се!

И бтв попрво би зел Сеат или Шкода отколку VW! Така и со климите. Дајкин се добри, али страшно преценети!
Благодарам. Јас разбирам сега. Ова болдирано е важно...know-how за електроника.

Aman gi napravivte klimive vselenski brodovi so vonzemjanski softver i elektronika. Toa e edna relativno prosta mašina so ednostavna elektronika, na toni se prodava niz svetov invertorski moduli baš made in PRC. Za niska modulacija treba malce poaren kompresor i troa posložena elektronika, kako i dva tri programski reda vo softverot.
Togaš zošto ne moduliraat dobro site? Poradi toa što sakaat masta da ja izvadat so što pogolem profit kaj poeftinite modeli. Gledate deka site kinezi znaat da moduliraat dobro pri poskapite modeli. Ne drži voda prikaskata za nedavanje elektronika bidejći taa deneska najlesno se kopira i klonira normalno so mali izmeni vo elektronskata šema bez da bide povredena bilo koja patentna zaštita ili licenca.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom