Nee na minimum,moze i ponisko mnogu mnogu ponisko(150~250w) no za mene kako sto pisav toa e mn,mlako a jas sakam 22~24°Како се постигнува?
Легнуваш, силно замислуваш како треба да работи... затвораш очи.
Ако се свестиш дека е сон, стискаш очи и продолжуваш со силно замислување xD.
Може како не може.... само никој не видел.
Со твоево видевце докажуваш дека денес климата ти работи на минимум, што значи Грее за да не работи он-офф надвор треба да е околу 0 степени како што е денес во Прилеп.
Во вакви услови при грееење е реална потребата да работи со 500w+ па и најевтиниот модел на пазаров ќе работи така...
Е ако имаш солидна изолација или малку надвор да подстопли па да се намали потребата од испорачана топлина, квалитетните инвертери ќе спуштат модулација и ќе си продолжат со континуирана работа, а ефтинките ќе си почнат со он-офф циклуси.
Taa toplina vo 41m2 bez fasada so niska wataza ne se postignuva....
Автоматски споено мислење:
Sum podgotven iskreno nesakam da si ostane clenot/zemjakot bez 2klimi sega na ova vreme/nevreme uste toa mu fali....Aman, ako si podgotven i potkovan kako što zboriš odi i ćari gi dvete klimi. Ako si taka opasen i nabildan dokaži mu na čoekov koj taka pošteno samo dava i ne traži ništo ako ispadne deka ne e vo pravo, prosto mene mi e žal što e bukvalno izlažan pri kupuvanjeto. Ako ima pravda, sograđani ste možeš da pojdeš i falenjevo da si go dokažeš na delo..... a ne samo so zborovi, posle možeš da gi zemeš ili ostaviš klimite (što e i najpošteno), ama izgleda ne ti drži bardeto!
Nee fer i da mu gi ostavam a nee fer i da ne mu gi zemam 50/50e rabotava...
Автоматски споено мислење:
Amberot vika 130najnisko
Kaj mene 150w e minimum na greejne
Eve potrosna od pred 2 nedeli
Attachments
Последно уредено: