Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Минимална потрошувачка или ако сакате Еко Т-Мод кај Грее климите се активира со далечинското на следниов начин:
Mode:Heating (греење)
Set Temperature = 27c (зададена температура 27степени целзиусови)
5xLight Button (5 пати се притиска(брзо) копчето за светло означено со "Light")

На дисплејот од внатрешната единица ке испише "P0" за потврда.
Фанот ке се вклучи на најаката брзина.

Хинт: за да го намалите фанот, првин подесете го далечинското на било која Фан брзина-црта или Quiet, и двапати стиснете го Light копчето.

За средна потрошувачка e истата процедура како горе, само зададена температура треба да е 28c и ке испише информација P3.

Последно уредено:
Минимална потрошувачка или ако сакате Еко Т-Мод кај Грее климите се активира со далечинското на следниов начин:

Хинт: за да го намалите фанот, првин подесете го далечинското на било која Фан брзина-црта или Quiet, и двапати стиснете го Light копчето.

За средна потрошувачка e истата процедура како горе, само зададена температура треба да е 28c и ке испише информација P3.
Ma Zlateta ocite mu ispadnaa…hahaha, smeski zivi.
Ke treba da pocnat da gi falat Gree klimite…ke bide interesno i so ljubimecot na Varburgceto i negovoto stitenice.

E taka sef,pisi tuka da odam kaj zemjakov sega da si zemam 2x gTech....
Btw ako ima nekoj zainteresiran za novata (posto kaza deka nee montirana) ke ima top cena......

Последно уредено:
Bmliga, ovo podesavanje potrosnje kod Gree pravo inzenjersko. @Strelec je extra opisao. 10 dugmica treba pritisnuti. Recimo kod mojih klima bas bezveze sve to napravljeno. Samo 1 dugme se pritisne. Power ON.
Jedno dugme , jedna opcija, vise dugmica, vise opcija.
Ne trci Rade ko prle pred magare.
Nego reci prijatelju da ne vraca G-Tech….hahaha

Bmliga, ovo podesavanje potrosnje kod Gree pravo inzenjersko. @Strelec je extra opisao. 10 dugmica treba pritisnuti. Recimo kod mojih klima bas bezveze i laicki sve to napravljeno. Samo 1 dugme se pritisne. Power ON.
eee Rade Rade ne sme nie kako kaj vas Vucic seci/peci ......
ostaj ti dugminata tuku kolku povejke dugmijna povejke opcii ne se zaletuvaj koga aber nemas .!!!!
Автоматски споено мислење:

dodeka mu odgovarav veke si mu pisal ....! potvrda i od mene

@zlatko_ti412 deka si momcee? zemjakk

E sega citaj si kolku sakas,olku dugmina ova/ona fan,bla,bla,bla......

Attachments

• Screenshot_20220302_181442_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg
    Screenshot_20220302_181442_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg
    151 KB · Прегледи: 23
  • Screenshot_20220302_181435_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg
    Screenshot_20220302_181435_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg
    150,5 KB · Прегледи: 23
Последно уредено:
Priznajem da sam glup pa sam kupio spram toga i proste klime. Samo pritisnem jedno dugme i klima sve to sama radi. Mislim da ce mi mozak zakrzljati jer ne moram da razmisljam o njenim isprobavanjima, fintama i fazonima, koje opet, na kraju, u 99% slucajeva ispadnu uzaludne.
Evo, navijam, iskreno, da ce ovo sa ovim dugmicima da pomogne i resi problem i @vlatko251 i mom rodjaku. Videcemo ishod.

Последно уредено:
Priznajem da sam glup pa sam kupio spram toga i proste klime. Samo pritisnem jedno dugme i klima sve to sama radi. Mislim da ce mi mozak zakrzljati jer ne moram da razmisljam o njenim isprobavanjima, fintama i fazonima, koje opet, na kraju, u 99% ispadnu uzaludne.
Ko prizna, pola mu se prasta, uzivaj , ni si ti kriv.

E taka sef,pisi tuka da odam kaj zemjakov sega da si zemam 2x gTech....
Btw ako ima nekoj zainteresiran za novata (posto kaza deka nee montirana) ke ima top cena......
Зашто не му кажа како да ја подеси климата пред два месеци? Цело време тврдиш дека може пониско да модулира, а не кажа како. Јас ќе ја купам новата.

Зашто не му кажа како да ја подеси климата пред два месеци? Цело време тврдиш дека може пониско да модулира, а не кажа како. Јас ќе ја купам новата.
Jas ne mozam kako magare pred kojn(nekade se koriati prle pred magare) da,skokam + trebase vreme za sekakvi testovi da se napravat da se vidi kako pravi df,itn ima tuka covek koj posvetil xxxx vreme na toa
A za novata ke ima top cena....

Zvao sam mog montera koji inace radi u Gree, covek poce da se smeje i kaze da prvi put cuje za ovo podesavanje. Javice mi..
Javimu na tvojot monter jos 3x na telefon.... reci mu da ukuca na 28° i x5 Light pa neka ti se on javi nakon par saati ....Ok.?

Ama gledam nema nikoj sega(stama~mrak) site tipkaat merat i pocnuva da gi skokotka taa wataza sto ja gledaat.....
Si vikaat i nie sme imale zlatna klima sto moze da raboti xx sati i ne kosta 100 000mkd.
Btw go gledate sp3s.?ili ke vikate lepeno/seceno/montirano ..aaa ???ja gledate pravata linijaaaaa>>>>

Attachments

• Screenshot_20220302_200457_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg
    Screenshot_20220302_200457_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg
    151,2 KB · Прегледи: 25
  • Screenshot_20220302_200446_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg
    Screenshot_20220302_200446_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg
    102 KB · Прегледи: 24
Последно уредено:
Jas ne mozam kako magare pred kojn(nekade se koriati prle pred magare) da,skokam + trebase vreme za sekakvi testovi da se napravat da se vidi kako pravi df,itn ima tuka covek koj posvetil xxxx vreme na toa
A za novata ke ima top cena....

Javimu na tvojot monter jos 3x na telefon.... reci mu da ukuca na 28° i x5 Light pa neka ti se on javi nakon par saati ....Ok.?

Ama gledam nema nikoj sega(stama~mrak) site tipkaat merat i pocnuva da gi skokotka taa wataza sto ja gledaat.....
Si vikaat i nie sme imale zlatna klima sto moze da raboti xx sati i ne kosta 100 000mkd.
Btw go gledate sp3s.?ili ke vikate lepeno/seceno/montirano ..aaa ???ja gledate pravata linijaaaaa>>>>
Овие графикони се од NEO климата или Amber ?

Gree Pular12 na min e okolu 200~250w provereno, isto i Fairy e tuka negde...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom