Zosto tvrdite nesto sto ne ste videle....???Ja imam gree fairy 3.5 vekje treta godina. Nikogas ne padnala pod 480 w potrosuvacka na greenje, pa duri i sega koga nadvor e poprilicno toplo. Za koga e vo minus i da ne zboruvame. Vo prosek koga odrzava e okolu 580w pa nagore vo zavisnost kolku e ladno nadvor, ali nikogas pod 480 w. Nikogas.
Dali e sranje klimata vo pogled na tamu nekoj japonski, finski, norveski itn itn. Pa sprema cenata i ne bi rekol. Zavisi sto ocekuvas od edna klima pred se. Jas licno ocekuvav da ne se zamaram so dopolnitelno greenje barem do kaj - 10 nadvor, realno ispadna do kaj - 7, kade vekje potrosuvackata se dvizi okolu 1 kw/h sto pretoceno vo pari i komfort poisplatlivo i pokomfortno mi e da go zapalam kaminot vo toj period, a klimata da ja pustam samo na cirkulacija, da go mesa vozduhot. Zborot mi e deka ni na kraj na pamet mi padna da se prefrlam samo na klima iako e deklarirana za - 30 tuku sekogas vo plan mi bese kombinirano greenje. Ete malce ja preceniv sto ocekuvav deka granicata ke bidi - 10 namesto - 7, no sto e tuka e. Ni vaka ne e loso, posebno za temperaturi kako sega koga e bezvezno da se grees na drva.
Автоматски споено мислење:
Spremi gi €€€€ .....Ne mesam nisto jas ,kako sto si zapoznat ama nepamtis ili nesakas da pamtis deka servis bese i ustanovi deka uredot nema vrska so deklariranata specifikacija sto se nudi vo salon i nema modulacija ni priblizno do 180w ,posle toa se zasili nekoj skopjanec na telefon i rece deka ke ja izvadite klimata za da se vidi skopje na servis i po dva casa razgovori so serviserot i prodavac i toa skopjancisteto sto crekase na telefon svatija deka uredot taka raboti loso katastrofalno prema ponudata .A identicno raboti i drugata gtech 3.5kw sto znaci dva uredi rabotat identicno loso .Sekogas stojam na raspolaganje so nagrada od 500evra po ured i dodatno gratis klimite da mi se pokazi deka mozi da raboti prema specifikaciite pa neka premontira kaj saka servisot ,i koj clen saka ke go pokanime da ucestvuva vo nabljuduvanjeto na testot .No se dotogas za sekoj pameten sovet da gi zaobikoli Gree vo najmala raka se dodeka ne se naucat da ne crekaat po telefoni i davaat glupi izgovori na tie sto kupile ured i se nezadovolni bidejki musterijata e sekogas vo pravo a ne kupil ured za da e navreduvan zaradi galicki ured .
Sent from my SM-N975F using Tapatalk