Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Jas sum prezadovolenn do sega cudo e masinata dava toplina upm, @Strelec ovaj zvuk promenliv na neodredeno vreme od sto moze da se javuva,tivok promenliv zvuk
Класика етоа од неисчистени филтри на внатрешна секоја клима се слуша како да завива...што е знак за нечисти филтри.

Дека е моќна, моќна е нема збор, но дај ако имаш и график колку троши (кој COP го вади) на - 15 до - 30.

Тоа е 10 пати напишано овде нема конкуренција, климата е ЅВЕР како што паѓа надворешна температура ми се чини повеќе грее!

Дека е моќна, моќна е нема збор, но дај ако имаш и график колку троши (кој COP го вади) на - 15 до - 30.
Цел 1кв појше дава кога треба а не у Април ;) За цената е врв клима
Amber vs LN.jpg

A be lepi, kupi prvo Amber pa vidi sto e klima, sver…se drugo e imitacija na klima vo sporedba so nea.
Ne mi treba Gree Amber sto trosi kolku rerna

Koga bi imal tolku pari togas za tie pari namesto Amber rerna bi kupil edna Toshiba Mitsubishi ili Fujitsu i top ekonomicno ekolosko komforno LADENJE/GREENJE

Цел 1кв појше дава кога треба а не у Април ;) За цената е врв клима
Прегледај го приврзокот 317111

Графиков ти е басиму плешките.... само како за реклама на Грее Амбер.... фушерај до даске, визуелно растојание од -7 до -10 исто колку од -15 до -30.
А бе Стрелчо oд сајтот на енерго систем или од клими.мк го препиша моделон...
И ова графикониве некако многу праволиниски.... според податоците од енергетската налепница да не се цртани :P
Или од некои мерења што ги праите во Грее-стор МК ова?
Автоматски споено мислење:

Ај кога се чачкаш да ми те поздравам со новиот НОРДИК модел од Мицубиши Електрик!

Воа сличето со спецификациите го земам од форумот на Финците, ама верувам без проблеми ќе разбериш шо пишит.

rw-min-max-tehot-pakkasella-png.74114

Ај сеа исцртај ги и овие бројки на тоа графиконот :)

Последно уредено:
Зошто кога компресорот на климата ќе се уклучи светлата во собата трепнуваат за пола секунда? Да не се работи за некаков дефект?

Valjda če mitsu popraviti kvalitet izrade pa bi ove nove mogle biti bez oksidacije na izmjenjivaču..
A valjalo bi malo i performanse ispitati , hoće oni ovako malo da slažu.. Za svaki slučaj

глеам на нетфликс една ваква серија Norsemen :D

Lele da, 2 pati ja gledav. Mnogu e smesna.
:D

Ti si prviot sto slusam deka ja gleda. Drugiot so koj ja zborev e albanec, porano bese na forum, srekjen sum sto poveke ne e. Uste togas bese pregolemo gjubre. Ali e smesen. Navivase so Io za Inter. Buljashi.

Сервис за Дезинфекција и чистење на клима 2000денари
Која Будалаштина оти не си можел сам да ја исчистиш климата,оди земи си есенција од оцет 25-30% за 25денари,х 2комада
Расклопија ја климата,стави го оцетот во прскалката,испрскај климата,остави да делува 20мин,потоа ,испрскај со вода и чаао пријатно,и пушти ја климата да работи на фан..
А за поубав ефект може да се извади и целиот вентилатор(пластичниот дел што се врти) ако постои можност во зависност од марката на климата,
-Значи се што ти е потребно е есенција за оцет,(50)денари и крпа за бришење,и желба за работа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom