Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Fast and Furious и Жикина династија. Тоа се тие франшизи со по десет продолженија. :)

Јас само првите два сум ги гледал. После тоа изгубив секаков интерес и немам ни намера некогаш да ги гледам.

Cistev fioki i ja si najdov vo kutijata od unimetarot sonda od tie preciznite haha e sea koj meri poprecizno.....

Да бев Стрелчо сега ќе ти се смеев зошто ти троши 2200w за 55 степени издув na +10 надворешна и од око вака цоп 3.
Баш ме интересира да пресмета тој што ги знае формулите.

Fast & Furious се лесна забава и како такви треба да се гледаат, па дури и како еден вид суперхеројски се последниве 6-7 дела, рушат физички закони, скокаат од една на друга зграда со кола, влечат камиони и тенкови со кола (не ме држете за збор, мислам и таква сцена имаше).
Ај сега во Суперман, Бетмен, Спајдермен да бараме физички закони и логика. :LOL:

Да бев Стрелчо сега ќе ти се смеев зошто ти троши 2200w за 55 степени издув na +10 надворешна и од око вака цоп 3.
Баш ме интересира да пресмета тој што ги знае формулите.
Da bese strelco ama ne si izglea mnogu sakaat da bidat......Ti demnese i cekase nesto da iskoci i da komentiras hahahh plus 5 e vo skopje ti ako si vo gevgelija moze e 10...

Последно уредено:
Cistev fioki i ja si najdov vo kutijata od unimetarot sonda od tie preciznite haha e sea koj meri poprecizno.....

Ајде гледам прогнозиве викаат ќе залади викендов пак до кај -7 или може и -10.... ќе имаш прилика да ја изјачиш и снимиш нешто посалам.
btw. тој инфрацрвениот термометар ја мери температура на површината кај што светиш.

Ајде гледам прогнозиве викаат ќе залади викендов пак до кај -7 или може и -10.... ќе имаш прилика да ја изјачиш и снимиш нешто посалам.
btw. тој инфрацрвениот термометар ја мери температура на површината кај што светиш.

isto e koga e roknata na 30 taka raboti dali -10 ili kako sea plus 5, samo so razlika sto sega imav otvoreno 2 balkonski vrati vo dve razlicni sobi promaja da napravam posto zagrevase odma i spustase samata klima zatoa i go pokazuvav kolku meri klimata vo sobata 28 stepeni predhodno imav spusteno temperatura so promajata na 22 za da mozam da go snimam videovo inace odma modulira. A so normalna rabota do 0 ili 1 stepen nadovreshna so 550 do 600w tera a koga bese ladno pred nekolku nedeli okolu 750 850 se dvizese modulacijata i namestena 23 ili 24 da odrzava, a koga e toplo nadvor kako denovive 520 530w...eve sea bash udrete matematika deka ne ja znam formulata neznam dali ke se zakacat samo slikite ednite se na turbo 800m3 a drugite se na 3ta brzina 630m3 odnosno 4ta ako se racuna i silent. kaj sto trosi 550w e na 800m3 a 580w e na 630m3, nadvor e 4stepeni.

po moja matematika cop na nadvoresna 4 stepeni e sledniov
11*630*1.2/3600 2.31kw/.580w 3.98cop

a na turbo 11*800*1.2/3600 2.93kw/.605 4.84cop

i od video klipceto pogore grubo zemeno posto klimata vika 28stepeni i sondava koga ja namestiv posle gore isto pokazuvase ama ete neka e gruba presmetka

28 stepeni razlika 56 dava i 28 e vo sobata
28*800*1.2/3600 dala 7.46kw toplina sto i ne me cudi posto ne se sedi koga ke ja pustam na 30

7.46kw/2.184 3.41cop

a da e 1 stepen pomalce odnosno da dava 56 a da e 27 vo sobata si ispaga kako sto vika fabrika maximalna snaga 7.2kw toa e toa....

Attachments

• 20210209_011933.jpg
    20210209_011933.jpg
    742,3 KB · Прегледи: 21
  • 20210209_011807.jpg
    20210209_011807.jpg
    737,4 KB · Прегледи: 22
  • 20210209_010941.jpg
    20210209_010941.jpg
    735,6 KB · Прегледи: 20
  • 20210209_005512.jpg
    20210209_005512.jpg
    695,9 KB · Прегледи: 19
Последно уредено:
isto e koga e roknata na 30 taka raboti dali -10 ili kako sea plus 5, samo so razlika sto sega imav otvoreno 2 balkonski vrati vo dve razlicni sobi promaja da napravam posto zagrevase odma i spustase samata klima zatoa i go pokazuvav kolku meri klimata vo sobata 28 stepeni predhodno imav spusteno temperatura so promajata na 22 za da mozam da go snimam videovo inace odma modulira. A so normalna rabota do 0 ili 1 stepen nadovreshna so 550 do 600w tera a koga bese ladno pred nekolku nedeli okolu 750 850 se dvizese modulacijata i namestena 23 ili 24 da odrzava, a koga e toplo nadvor kako denovive 520 530w...eve sea bash udrete matematika deka ne ja znam formulata neznam dali ke se zakacat samo slikite ednite se na turbo 800m3 a drugite se na 3ta brzina 630m3 odnosno 4ta ako se racuna i silent. kaj sto trosi 550w e na 800m3 a 580w e na 630m3, nadvor e 4stepeni.

Од слики нишо не се пресметува... се знае тоа како се прави.....
Викендов се очекуваат пак минусни температура, -7... -10 можеби....
Ќе најдеш уште едно термометарче да го ставиш над климата да се гледа температурата на усис и ќе снимиш бар едно 20-30 мин.
Ако мислиш дека ќе ти намалува/модулира отвори врати кон салон или други соби.... дури можеш да отвориш прозор за дур снимаш... на -10 надвор со отворен прозор сигурно нема да угаси ;)

btw. Памтам еднаш рече дека си порачал од алиекспрес термометар како мојот со 2 сонди.... уште не ти е стасан?
Nego iam naracano takov termometar kako tvojot go cekam da mi stigne negde e zaglaven veke mesec i kusur da mi bese tuka ke se nakanev edno klipce ke ti snimev specijalno za tebe deka amberot vadi nad 60 stepeni

Џесика Честејн е волшепство. Магија во движење. Мелем за очи и за срце. Најпрекрасното нешто што постои на светот. Заљубена сум во неа. Уживам да ја гледам и уживам да ја слушам. Уживам во се што прави. Мојот живот немаше да биде ист без Џесика Честејн во него. Ја обожавам.

Од слики нишо не се пресметува... се знае тоа како се прави.....
Викендов се очекуваат пак минусни температура, -7... -10 можеби....
Ќе најдеш уште едно термометарче да го ставиш над климата да се гледа температурата на усис и ќе снимиш бар едно 20-30 мин.
Ако мислиш дека ќе ти намалува/модулира отвори врати кон салон или други соби.... дури можеш да отвориш прозор за дур снимаш... на -10 надвор со отворен прозор сигурно нема да угаси ;)

btw. Памтам еднаш рече дека си порачал од алиекспрес термометар како мојот со 2 сонди.... уште не ти е стасан?
eve ti go kodot od termometarot koga ke e vo mk kazi mi i togas za tebe specijalno ke namestam i ke sedam pod klima pola saat da ti snimam klipce da si zadovolen posto od sliki ne se gledalo a sliki a klip isto raboti kako na slikite sto mislis deka 1500trosi i sum ja cekal 550w da spusti...

i klimata e vo 25m2 soba dnevna i do nejze ima hodnik odnosno nema vrata nema ni zid otvoren prostor hodnik koj sto e 7 8 kvadrati i ima skali so dupka za drug sprat nagore a pozadi klimata ima kujna od 9kvadrati i se vleguva preku vrata a dole posle hodnikot ima wc i uste dve spalni sobi taka da ne e deka i e mal prostorot ednostavno e jaka toa e toa kolku i daes tolku postignuva samo so promaja sum uspeal da namalam temperatura....

UB182415937SG >> LCD Digital Temperature

Последно уредено:

po moja matematika cop nesto nad 5.05 vo treta brzina dava na nadvoresna 4 stepeni toa e ok i taka deklarirana i e 5.1
So 600w vadi izduv 25c toest LADEN izduv ili ja greshka sum. Ovaa beter nego mojot hansol.
Koj model Gree e ova?

Ova Amber li e?
Troshi ko da e nadvor montirana a ne vnatre.
trosi ama bash kako sto e deklarirana i kako sto treba, a neznam sto model e na klipot se gleda ubavo
Автоматски споено мислење:

So 600w vadi izduv 25c toest LADEN izduv ili ja greshka sum. Ovaa beter nego mojot hansol.
Koj model Gree e ova?
of lelelel greska si odma se letas nesto da izmrcis ama utna ovoj pat

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom