Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
4K, ако гледаш на 4К телевизорЕдно нубско прашање која снимка ја има најдобрата слика 4К ,blu ray,ultra HD ...(не ми се смејте за прашањето)
Едно нубско прашање која снимка ја има најдобрата слика 4К ,blu ray,ultra HD ...(не ми се смејте за прашањето)
А за Германија и пола Европа забранет ли е..Vidiš galame oko sjevernog toka 2 a ti pričaš o gasifikaciji... Plin je danas
" zabranjena roba "
Интересно е што ни Германците немаат доволно струја нема ни Европа а до Германија двата плински северни текови се донесени баш за да плин имаат доволно а со тоа и струја. Агендата на Русите со изградбата на овие 2 нови таланаречени северни гасовода имаше една цел, да ја прескокнат Украина.А за Германија и пола Европа забранет ли е..
Или Германците се будали што користат 40% руски гас
За Тец Неготино ич не се грижи! Имаат преку двеста(!) вработени кои идат на работа за да прчат к*р! Знам од прва рака од колега мој неготинчанец. Сам кажуваше како летно време додека они(на гроздобер) се отепувале од работа, во тец се сончале и пиво пиеле.Интересно е што ни Германците немаат доволно струја нема ни Европа а до Германија двата плински северни текови се донесени баш за да плин имаат доволно а со тоа и струја. Агендата на Русите со изградбата на овие 2 нови таланаречени северни гасовода имаше една цел, да ја прескокнат Украина.
Но ние сме далеку у иљадници километри со овие северни потоци/текови, кај нас можеше од Турскиот поток да добиеме гас, оној што идеше од Русија под ЦрноМоре, Турција па Бугарија и накрај не прескокнаа нас пошто ние сме со Америте не сакаме плин од Русија...и така плинот заврши во Србија.
Да се вратиме на нашето, сеа нас струја ке ни вади Неготино, тоа Тец Неготино работи прво на мазут, со години трубеа дека ке се преиначи да работи на плин што 30год не се реализира, а секогаш кога ке ја активирале Неготино цената на струјата одма рипаше заради цената на мазутот. И сеа читаме вести Тец Неготино ке проработел па ке не извади....прво нема капацитет, башка Тец Неготино од 2009 не е упален ниеднаш. Дали и чувар имаат таму не па за одржување на постројките... ако воопшто проработи
![]()
Енергетската криза ќе се бајпасира со ТЕЦ Неготино - Алсат ТВ
Следната недела ќе биде распишан јавен повик за набавка на мазут за ТЕЦ Неготино, дознава Алсат. И овој енергетски „пензионер“ власта реши да го стави во погон, по неуспешниот обид за набавка на јаглен за третиот блок на РЕК Битола. Од ТЕЦ Неготино велат дека доколку Владата реши утре да биде...alsat.mk
TecNegotino ima maximalen kapacitet od 210Megavat/H, a od Mepso si kaza direktorot imalo pobaruvanje od 1000Megavat/h sega u topol mesec, a najmnogu sto mozelo da se proizvede od domasno proizvodstvo bile 500mgwh...i plus uvoz sto imale nakraj zavrsile so 315mgw manjak koi gi zimale od evropskata mreza.За Тец Неготино ич не се грижи! Имаат преку двеста(!) вработени кои идат на работа за да прчат к*р! Знам од прва рака од колега мој неготинчанец. Сам кажуваше како летно време додека они(на гроздобер) се отепувале од работа, во тец се сончале и пиво пиеле.
Нека си ја заработат платата барем еднаш во десет години! (Ич да не ги жалиш)
Второ, државава секоја години плаќа миљонски суми на ОКТА како оштета за неисполнети обврски(кажи му фала на љуБчо шизофреникот), а партиски фирми увезуваат мазут или нешто налик тоа(друг муабет) од странство!
Наместо да си ја спрегнеа ОКТА со 500 000 тони годишен капацитет, и три ТЕЦ Неготина ќе работеа! ...ама! Тие 5++ точки што ги напишав, мора да се исполнат! Инаку која би била сврхата било кој од смрдсм-дпСмне да дојде на власт?!
Точно! Математиката е таа.TecNegotino ima maximalen kapacitet od 210Megavat/H, a od Mepso si kaza direktorot imalo pobaruvanje od 1000Megavat/h sega u topol mesec, a najmnogu sto mozelo da se proizvede od domasno proizvodstvo bile 500mgwh...i plus uvoz sto imale nakraj zavrsile so 315mgw manjak koi gi zimale od evropskata mreza.
Znaci i samo da e domasno proizvodstvo 500 + 210 e pak pomalo od 1000mgwh, sose Negotino da raboti na mazut sto verovatno e poskapo da raboti nego da uvezeme struja...ako ja ima da se uveze
A koga ke ima pikovi so 2000mgwh od kade strujata?
Не е плинот забранета роба! Само ако има гасификација и плин кај нас...
1.Нема да можат да крадат!
2.Нема фирмите и машините на смрдсм-дпсне да вртат милионски тендери во Рек!
3.Нема да можат ќерките и швалерките да си ги запослуваат по канцеларии!
4.Нема да има субвенции за циганот од Велес и баграта околу него!
5.Нема да има партиски фирми кои ќе фаќаат маржа од увоз на струја.
Итн. итн. итн. уште сто точки има!
Така да прикаските за русите и некаква гео-политика се само тоа! Прикаски за деца пред спиење.