Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Климата Haier 180000btu, што ја продава Сетек е, како што напишале, со Hitachi компресор. Истата клима некои фирми ја продаваат многу поскапо, при што велат дека компресорот е Haier. За што станува збор?

Климата Haier 180000btu, што ја продава Сетек е, како што напишале, со Hitachi компресор. Истата клима некои фирми ја продаваат многу поскапо, при што велат дека компресорот е Haier. За што станува збор?

Денес монтирана од сетек истата(тундра) не се слушат ни внатрешната единица ни надворешната, претходно член на форумов зе жалеше за климава, кај мене е све ок.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Денес монтирана од сетек истата(тундра) не се слушат ни внатрешната единица ни надворешната, претходно член на форумов зе жалеше за климава, кај мене е све ок.

Sozdravje da ja sluzis, me interesira na ovie tundri od 3.5kw i od 5.5kw kolku im e cop-ot i do kolku moduliraat za dvata modeli, ako znae nekoj neka pise.

Mozi kaj tebe im snemalo kineski hitachi kompresor i stavile japonski :)

Za da koristis cop 5- 6 do 8stepeni treba i fanot da ti bide na 5ka kako na eurovnet sto e testirano
Абе зависи.... некаде треба некаде не.....
Еве рандом записи од последниве 10тина дена.

LN35_SCOP_October2021.png

Еве и power-usage за истиот период

LN35_Power_October2021.png

Последно уредено:

So zdravje i dolgo da ja koristis

Na koja brzina na fan ja chuvash i koga ke ja postigne temperaturata vo sobata, i koga ke se krenat perkite od vnatreshnata, dali fanot namaluva na minimum ili si prodolzuva da duva malku pojako?

Na koja brzina na fan ja chuvash i koga ke ja postigne temperaturata vo sobata, i koga ke se krenat perkite od vnatreshnata, dali fanot namaluva na minimum ili si prodolzuva da duva malku pojako?

Климата е на ауто монтирана кај дедо ми не сум нон стоп тука за дај надгледвам, неколку пати ја проверив ме интересираше како работит скоро безшумна пријатна температура наместена на 24степени.

Posle postiganje na T i odenje vo OFF ima tri scenarija kolku što znam:
-turbinata e nepodvižna
-turbinata non stop vrti na nekoja epten mala brzina
-turbinata se vklučuva vo odredeni periodi da go zameša malku topliot vozduh na tavanot
Tretata opcija e najdobra zošto obezbeduva rabota bez ladna promaja i kvalitetno merenje na plafonskata temperatura.
Dosega nemam videno ova što kažuvaš klimata da "prodolžuva da duva malku pojako", ako e taka toa e katastrofa i za mene nešto novo i ne videno dosega.
Inače eve i mojata e HAIER 3,5Kw, no nejzinata turbina potpolno miruva celo vreme so podignati perki. Ova ne e najdobro, kako tretoto od gore no e podobro od non stop duvanje makar na spora brzina.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom