Veruvam deka ne si tolku naiven da veruvaš vo toa što veli proizvoditelot.Па не го вели тоа ,Филипинец,или Роберт тоа го велат производителите на клими оти разликата е 28% во однос на не рапавите цевки,Епа сеа ако за тебе 28% е малку,продолжи да спинуваш,
А за топла вода не е топла вода,но чини повеќе во пари.
Gledaj go sega izmenuvačot pogore i misli so svoja glava, kolku ima cevka a kolku lameli.
Treba sam da si razmisluvaš. Ako vo površinata na oddavanje na izmenuvačot cevkite učestvuvaat so 10% ako gi narebriš će im ja zgolemiš površinata za eve 50%, toa znači deka si ja zgolemil površinata na izmenuvačot za samo 5%, ne gledam kade ti gledaš deka ima zgolemuvanje od 28%.
Mene ova mi liči na matematikata so globalnovo zagrevanje. Vo stakleničkite gasovi CO2 učestvuva edvaj so 2%, industrijata neka go zgolemi i za 100%, a ne e taka, togaš učestvoto na CO2 vo atmosferata se zgolemuva od 2 na 4%. Se e toa politička demagagoja vo interes na golemite igrači koi go vladeat svetov. Vistinata e sosema, sosema poinakva ..... no za toa treba malce da se misli so svoja glava....