Делумно се сложувам со тебе,но да не заборавиме оти бакарот има за 30%пиголема ефикасност од алуминиумот, и доколку се спореди површината на цевките со површината на ламелите и се дофат тие 30% +28%заради назабувањето..Veruvam deka ne si tolku naiven da veruvaš vo toa što veli proizvoditelot.
Gledaj go sega izmenuvačot pogore i misli so svoja glava, kolku ima cevka a kolku lameli.
Treba sam da si razmisluvaš. Ako vo površinata na oddavanje na izmenuvačot cevkite učestvuvaat so 10% ako gi narebriš će im ja zgolemiš površinata za eve 50%, toa znači deka si ja zgolemil površinata na izmenuvačot za samo 5%, ne gledam kade ti gledaš deka ima zgolemuvanje od 28%.
Mene ova mi liči na matematikata so globalnovo zagrevanje. Vo stakleničkite gasovi CO2 učestvuva edvaj so 2%, industrijata neka go zgolemi i za 100%, a ne e taka, togaš učestvoto na CO2 vo atmosferata se zgolemuva od 2 na 4%. Se e toa politička demagagoja vo interes na golemite igrači koi go vladeat svetov. Vistinata e sosema, sosema poinakva ..... no za toa treba malce da se misli so svoja glava....
Како и да е сепак се подобрува ефикасноста, тука,1%-2%,со неодиум магнети 1%, во намалувањето на компресорот 1-2% и во вентилаторот 1-2%така натака за да накрајот испадне 10-15% подобра ефикасност што не е и мала работа во месечната сметка особено кај поголемите глуми..
Па впрочем зошто почнаа да користат неодиум магнети за само 1% поголема ефикасност..
Автоматски споено мислење:
Е тоа ги се вика Сатанско лудило или Магарешки инат, на јасна вистина спин
(Исечи ја цевката),па ако сакаш да спинуваш нешто и најасната вистина може да ја спинуваш со глупости, тоа ти се вика спин за малоумни...оти само кај нив поминуваат вакви глупости како вашите,
Е тоа ги се вика Сатанско лудило или Магарешки инат, на јасна вистина спин
(Исечи ја цевката),па ако сакаш да спинуваш нешто и најасната вистина може да ја спинуваш со глупости, тоа ти се вика спин за малоумни...оти само кај нив поминуваат вакви глупости како вашите,
Последново со цевката се однесува на така наречениот експерт по забуни Стрелец
Последно уредено: