- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.671
- Поени од реакции
- 7.544
Vivax AERI18 si ima specifikacija od Prodavacot i si pisuva kolku moze da isporaca na nekoja minimalna temperatura za nekoja si tamu klimatska zona, koj cital ke znae na koja temperatura ova se odnesuva i toa istoto vazi za bilo koja klima i brend. Kazano e 200 puti kako se cita ovakov dokument i nema prostor da se povtoruvame. Toj sto cita reklami vo kvadraturi i m2 namesto kw treba debelo da si ja poznava izolacijata ili da e totalno laik da nasedne na m2.Ke te stopli ama potrosuvackata ke bide golema ke raboti okolu 1600w bratot moj imase aeri 5.5 kw 2 godini se greese i ova leto ja smeni so Tossot 7kw prekrasna klima ke ispadne ovoj model a i ubavo modulira koga bese malku poladno trosese 800w se nadeva deka 1000w ke mu trosi vo ladnite zimski denovi.
A vivax aeri 5.5 nadvoreana edinica e mnohu bucna vo zimskiot period trose okolu 1600w vo 50 kvadrata.
Ja izvadi i sega mu stoi vo podrum taka.
Konkretno Vivax AERI18 moze da isporaca 3,5kw toa ne e 5,5ka za 60m2 ako toa bese prasanjeto. za 60m2 da toplis so ovoj model treba da imas 20cm stiropor na fasada. Znaci nepostoi klima za kvadratura u m2, u m2 tepisoni i laminat moze da kupuvate na m2. Ovde KW se baraat
Последно уредено: