PoveliDecki dali znaete kaj se najduva merac za potroauvacka direkten ne na wifi.
??
Ako ima.nekoj infoo/kontak br.neka.spodeli....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
PoveliDecki dali znaete kaj se najduva merac za potroauvacka direkten ne na wifi.
??
Ako ima.nekoj infoo/kontak br.neka.spodeli....
Нордик најголемата глупост,од клима за во Македонија,тоа ти е како за во Ирак да земеш клима со греење, ќе видиш потоа никаква модулација,на потопло,а и богами сеа кога ќе ја слушаат цената на струјата за дупло од една кутија цигари ќе помине на 300 денари,Fala za odgovorot.
So tolku mala potrosuvacka ne se ni zamaram. Ako se razmisli logicki mozebi e i poekonomicno, ako nadvor temperaturata e -17 togas tie greaci ke "napravat" nadvoresnata edinica da se osekja kako za -5 (karikiram) so sto bi bilo poefikasno i mnogu poekonomicno rabotenjeto na vnatresnata edinica. Kako i da e mislam deka e mn dobra rabota
Bi ja kupil ušte poveće da ima greači.Ako smetas deka e korisno klimata da ima greaci togas zosto kupi INVERTER Haier Tundra bez greaci ?
Ova nema nikakva vrska. Greačot od 75W nema da go zagree izmenuvačot ni za 1000 del od stepenot, a ne za celi 12 C. Od kade samo vakva logika na razmisluvanje?Ako se razmisli logicki mozebi e i poekonomicno, ako nadvor temperaturata e -17 togas tie greaci ke "napravat" nadvoresnata edinica da se osekja kako za -5 (karikiram) so sto bi bilo poefikasno i mnogu poekonomicno rabotenjeto na vnatresnata edinica.
Ako ti trebaat greaci si trebalo da kupis klima so greaci.Bi ja kupil ušte poveće da ima greači.
GreskaFala za odgovorot.
So tolku mala potrosuvacka ne se ni zamaram. Ako se razmisli logicki mozebi e i poekonomicno, ako nadvor temperaturata e -17 togas tie greaci ke "napravat" nadvoresnata edinica da se osekja kako za -5 (karikiram) so sto bi bilo poefikasno i mnogu poekonomicno rabotenjeto na vnatresnata edinica. Kako i da e mislam deka e mn dobra rabota
Fala ubavv utree zvonam...
I saa sakas da kazas mojta 18ka aeri nema.da me stople u najladnata zima u 35kvadrwti?Greska
Klimata e so SCOP 4.0 ili A+ klasa prosecna klima....ti moze si zaklucil deka malku trosi ama ja toa bas i ne go gledam, zasto klimava ne e ni A++ a ni A+++ za da bide ExtremeSave....i tie A+ edvaj gi vadi so isporacani 3,1Kw...ili da razberes na racun na pomala toplina dobiva povisoka klasa....4,2kw nema da ti dade so A+ ama i nema da te zatopli, bara grealka od 1kw
A kolku isporacuva moze da vidis ovde...Мушмули malce trosi ako ja stavis vo 45m2, nema ni da zgree 45...koga bi isporacala poveke od ovie 3.1kw togas klasata nema da bide A+ nego ke bide klasa A B ili C.
Прегледај го приврзокот 310620
Zavisi kolku m2 toplinski zagubi imas i na koj minus mislis da se grees so nea...kako sto mozes da primetis mesas toplina vo KW so m2 povrsina.... mernite edinici vi se slabata tocka.I saa sakas da kazas mojta 18ka aeri nema.da me stople u najladnata zima u 35kvadrwti?
Jas tie edinici nogo ne me interesirat i toa sto go objasnuvate ovde zagubi. Ednostavno da kazam soba do 35m2 so fasada za perenje so voda, so aluminumski prozori, 2 strani sredno izolirano(1dzid lepe so.dr kuka dr 1 dzid i taka i taka) ke me stople na ovie maked zimi ili ne?Zavisi kolku m2 toplinski zagubi imas i na koj minus...kako sto mozes da primetis mesas KW so m2 mernite edinici vi se slaba strana
Batica mozi ke te stopli ama ima edno ali ako ima struja zimovo .....Jas tie edinici nogo ne me interesirat i toa sto go objasnuvate ovde zagubi. Ednostavno da kazam soba do 35m2 so fasada za perenje so voda, so aluminumski prozori, 2 strani sredno izolirano(1dzid lepe so.dr kuka dr 1 dzid i taka i taka) ke me stople na ovie maked zimi ili ne?
Ne e muabetot za struja dali ima ili ne i za toa imam bekup opcija me interesire vase mislenje dali ke me stopli kako sto treba na edna makedonska zima ili ne?Batica mozi ke te stopli ama ima edno ali ako ima struja zimovo .....
Pa tebe koa nisto ne te interesirat sto pa nie bi gubele vreme so tebe ko sve si znaes.Jas tie edinici nogo ne me interesirat i toa sto go objasnuvate ovde zagubi. Ednostavno da kazam soba do 35m2 so fasada za perenje so voda, so aluminumski prozori, 2 strani sredno izolirano(1dzid lepe so.dr kuka dr 1 dzid i taka i taka) ke me stople na ovie maked zimi ili ne?
Znaci ne gi razbiram.tie gubitoci tie brojki tuku sakam ednostavwn osgovor od tebe i drugi iskusni so podobro se zapoznaeni so realnata situacija dali ke moze ili ne da me stopli vivaks aeri 18ka. Dali moze koga nadvor e 0 stepeni da me stopli.Pa tebe koa nisto ne te interesirat sto pa nie bi gubele vreme so tebe ko sve si znaes.
Si kupil 5.5ka sto na greenje ne dava 5,5kw na minus ako si mislel deka ke imas visak KW za 35 kvadrati.
Epa razberi ednas za sekogas, treba da zaes kolku ti se toplinskite zagubi po m2 za da znaes kakva klima da kupis....Znaci ne gi razbiram.tie gubitoci tie brojki tuku sakam ednostavwn osgovor od tebe i drugi iskusni so podobro se zapoznaeni so realnata situacija dali ke moze ili ne da me stopli vivaks aeri 18ka. Dali moze koga nadvor e 0 stepeni da me stopli.
Znaci ne gi razbiram.tie gubitoci tie brojki tuku sakam ednostavwn osgovor od tebe i drugi iskusni so podobro se zapoznaeni so realnata situacija dali ke moze ili ne da me stopli vivaks aeri 18ka. Dali moze koga nadvor e 0 stepeni da me stopli.