Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Drustvo, ve smarav pred nekoe vreme za midea, vivax i predlog tundra...zemav VIVAX aeri 3,5...za 35m2 u sobata koja e postavena, SIBIR...auuuuu.....coool..e sea kje vidime i smrtkata dali kje bide cooool....me zagrizuva ona kapenjeto, neli treba kap po kap...ova malce poceka crevono i izvira voda...e sega ako taka pravi i zima dali moze da dojde do zamrznuvanje.....
Sekoja klima na ladenje nema nikakov problem da napravi sibir.
Автоматски споено мислење:

Na Ladenje klima kondenzira od vnatresnata edinica kolku potoplo vo prostorot tolku pogolema kondenzacija kapenje nisto strasno normalno e toa

Na kolku stepeni ti e pustena klimata ?

Najubavo na auro fan speed rabotija klimata i na 24°C

Inaku letnoto kondenziranje so zimno nema vrska

Spodeli sliki od vnatresnata i nadvoresnata edinica montazata na klimata stavi sliki na forumov
Lepi, otece veke sekoj da slika....
Da si otvoris ti edno foto studio za klimi.... Hahahaha

Drustvo, ve smarav pred nekoe vreme za midea, vivax i predlog tundra...zemav VIVAX aeri 3,5...za 35m2 u sobata koja e postavena, SIBIR...auuuuu.....coool..e sea kje vidime i smrtkata dali kje bide cooool....me zagrizuva ona kapenjeto, neli treba kap po kap...ova malce poceka crevono i izvira voda...e sega ako taka pravi i zima dali moze da dojde do zamrznuvanje.....
Isto i kaj mene e. I starata Favorit sto ja imam pravi reka dobro pomalko od Aerito ama nema maka.

Честит Илинден пред се, за многу години!!
Инаку Топличко под сенка денес 41,4C немав видено досега ама ете и такво време дојде.
IMG_20210802_154711.jpg

Ова уште потопло станува во 16:11часот измерени 41,6C
IMG_20210802_161153.jpg

Последно уредено:
Ova e taka taka...ali znae bas potoce da bide...

Attachments

• Screenshot_20210802-161857_Gallery.jpg
    Screenshot_20210802-161857_Gallery.jpg
    709,4 KB · Прегледи: 36
Lepi, otece veke sekoj da slika....
Da si otvoris ti edno foto studio za klimi.... Hahahaha
Sekoj koristi telefon so kamera taka da edna fotografija ne e nisto strasno da se fotografira i prikaci

Inako zesko vreme momentalno Skopje
41°C

Capture+_2021-08-02-16-19-44.png

Toplo e mnogu zatoa kondenzira klimata

Klimata ti e odlicna so zdravje da ja koristis

Еве кај мене како е, на овие горештини една капка вода нема капнато низ конденз цревото.
Претопло е, влажноста надвор е под 20% затоа не капи конденз.
IMG_20210802_162455.jpg

Pa valjda e ok stom velite neka tece potoce...

E i uste nesto jonizatorov si jonizira celo vreme na bilo koj mod?, vo prospektot pisuva ali bas nejasno...

Последно уредено:

E i uste nesto jonizatorov si jonizira celo vreme na bilo koj mod?, vo prospektot pisuva ali bas nejasno...
Site klimi kondenziraa kolku e potopol prostorot vo koj se koristi klimata tolku poveke kondenzira klimata

Jonizatorot funkcionira non-stop

Mal apdejt mojata pocna da isfrla kondenz

, se raboti za GreeAmberNordic klima od visoka klasa, kaj tebe nesto moze da ima problem Vivaxot ili pri montaza ili od samiot ured, vikni si servis da ja ptoverat.

Okolu ova kondenzov, nemav pojma Ali takva vlaga kaj juzniot sosed nemate videno.
Klimicevo realno mu e vtora sezona ladenje, ja standard I ovde I tamu ne ja gasam na ladenje 24/7 raboti. Sum kazal I porano gree lomo mirror top za ladenje, na greenje mivka.
Vtora sezona pocna da mirisa vnatreshnata od pregolema vlaga. Koga ke postigne temperatura se gasi kompresorot i na dalje zamirisuva vnatreshnata. Ali mirisashe jako na vlaga na bugosano.
Izvadiv crevoto od oluk ne kape tuku teche.
Srekja na poklon mi imaa ostaveno 2 spreja I plus uste edno sredstvo shto se rastvara. Prvin ide stredstvoto sho se rastvara so voda u pumpica, posle 2riot sprej na kraj prviot sprej na slikata. Ja ocistiv onaka nabrzina amaterski kolku da istera sezonava pa na zimo ke I udram Edna generalka.

Inace I tropashe toa lagerot na vnatreshnata leviot. Ja otvoriv stoi kako u Edna gumica. Go mrdnav so raka go prsnav so wd40. Kaj prsnav I ja neznam imase nekoe dupce u sredina. 20dena dok bev tamu ne tropashe veke. Do koga ke tera neznam.

received_374967777343856.jpeg

Совет!!!
Имам Gree-G-Tech. Пред Извесен период забележав некое чудно трепкање на дисплејот на внатрешната единица кога ќе ја вклучам трепка една минута па потоа се појавува темп на дисплејот пример 24с и си работи се ок но тоа трепкање порано мислам го немаше и при тоа трепкање дисплејот покажува како да е расипан дисплејот нешто нејасно напишано. Го исчистив филтерот мислејќи дека е затоа но без успех. Дали е некој дефект во најава?

Совет!!!
Имам Gree-G-Tech. Пред Извесен период забележав некое чудно трепкање на дисплејот на внатрешната единица кога ќе ја вклучам трепка една минута па потоа се појавува темп на дисплејот пример 24с и си работи се ок но тоа трепкање порано мислам го немаше и при тоа трепкање дисплејот покажува како да е расипан дисплејот нешто нејасно напишано. Го исчистив филтерот мислејќи дека е затоа но без успех. Дали е некој дефект во најава?
Ne e defekt vo najava, nitu e nekakov defekt.
Klimata ti signalizira deka treba da se iscisti, pusti ja na samocistenje, ne samo filtrite da gi iscistis fizicki.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom