Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Tocno Taka Novite Vivax modeli za 2021 godina i Noviot Model na AEMI za 2021 godina e so podobreni pojaki specifikacii

Noviot AEMI model 2021 godina
vivax-m-design-serija-381kw-acp-12ch35aemis-r32-slika-3_1496_843.jpeg

Stariot Model AEMI 2020 godina
vivax-v89-636579981209577278_1496_843.jpeg
Aemi nema ni PF objaveno, energetski ima samo.
Stavi si Firma u Opis prodavace :)

Mislis so japankite made in China.... nalepnici brendovite?
Ama Japankite so kineska nalepnice,ne se poluinverteri,i on-of klimi,i ne im puka plastikata,i se so Eurovent.
2 decenii ponapred.
Nema mizi Asan da ti baam.
Superr ste,neka si prodolzi diskusijata kade sto i e mestoto.:kafence:

Ama Japankite so kineska nalepnice,ne se poluinverteri,i on-of klimi,i ne im puka plastikata,i se so Eurovent.
2 decenii ponapred.
Nema mizi Asan da ti baam.
Superr ste,neka si prodolzi diskusijata kade sto i e mestoto.:kafence:
Imase eden kup poplaki od teshibi japanki, citni malce.... skapani, rgosani....

E vaka e ferski,na vaseto bojno pole da ste,kaj sto e mestoto,pomegu kinezi,pa merete si gi,vo Vasiot rang.
A ne se tokmevte so Japancive.
Modeli sporeduvaj a ne marki, za marki vaka ke ti kazam, i kinezite site imaat Eurovent za TP vozduh-voda.

Eve ti japanec Alterma TP od 6500evra sigurno na mnogumina prodadena kako 11kw za barem 110m2 Toplinska pumpa so cena od +6000evra..moze da mi kazes za kolku m2 e japanecov so Bivalentna -2/-3 ? I kolku suplementarno Bekap greenje treba i kolku struja trosat grejacite.
Edukacija druze toa e poentata

Последно уредено:
Modeli spireduvaj a ne marki, za marki vaka kevti kazam
Eve ti japanec Alterma TP od 6500evra sigurno na mnogumina prodadena kako 11kw za minimum 120m2 Toplinska pumpa so cena od +6000evra..moze da mi kaes za kolku m2 e japanecov so Bivalentna -2/-3 ? I kolku suplementarno Bekap greenje treba
Edukacija druze toa e poentata a
Ne se razbiram od takvi toplinski pumpi,za mene toa e neisplatlivo,i so nasiov standard nikogas nema da go pstavam,investicijata nikogas nema da se vrati.So instalacija kosta preku 10.000,evra,kosulica i osttanato.
Za nas standard i vo idnite 10 godini neisplatlivo.Taka da ne se zamaram so niv.
Jas za cela grejna sezona potrosiv 8.500 denari. P misli mu ja .I za btoriot sprat da potrosam 8.500,denari, jas 20 godini ke se toplam bez pari,samo za nivnata investicija.
Mozi se ubaj,ama za tie sto imaat mnogu pari,i sakaat da investiraat vo toa.
Ic ne mi se interesni.

Ne se razbiram od takvi toplinski pumpi,za mene toa e neisplatlivo,i so nasiov standard nikogas nema da go pstavam,investicijata nikogas nema da se vrati.So instalacija kosta preku 10.000,evra,kosulica i osttanato.
Za nas standard i vo idnite 10 godini neisplatlivo.Taka da ne se zamaram so niv.
Jas za cela grejna sezona potrosiv 8.500 denari. P misli mu ja .I za btoriot sprat da potrosam 8.500,denari, jas 20 godini ke se toplam bez pari,samo za nivnata investicija.
Mozi se ubaj,ama za tie sto imaat mnogu pari,i sakaat da investiraat vo toa.
Ic ne mi se interesni.
Razgledaj go PDFot prvo neskokaj odma waau.
Edukacijata tuka e ista kako kaj klimite, ja reklamiras kako 11kw sto na -7 test bara da dade 88% ili nad 8kw a tvojata iako japanec nevadi ni 6kw....i onda sve ti e jasno. Po pislednive tvoi postovi izgleda gjabe ti objasnuvam

Aemi nema ni PF objaveno, energetski ima samo.
Stavi si Firma u Opis prodavace :)
Ke stavat poleka ne se sekiraj

Za firma nemam sto da objavam imam druga profesija.

Razgledaj go PDFot prvo neskokaj odma waau.
Edukacijata tuka e ista kako kaj klimite, ja reklamiras kako 11kw sto na -7 test bara da dade 88% ili nad 8kw a tvojata iako japanec nevadi ni 6kw....i onda sve ti e jasno.
Mozi da e taka,ti veruvam,i ti ponekogaas ja kazuvas vistinata,mozi za toplinskite pumpi e OK imaat eurovent,i taka e,ama kaj nas od site sto mozat da si dozvolat inverter,samo 1 promil od site sto poseduvaat inverter,mmozat da si dozvolat toplinska pumpa.
Toa ti e Strelco,siromastija e kaj nas.
Poarno pokvaliteten Japanec ke zemam so 300-400 evra doplata od kolku toplinska pumpa.
Takva e situacijatakaj nas:toe:.
Da bes poinaku i ti ke si stavese toplinska puma,ama ja nemas,treba pare,a pare su skupe.
Автоматски споено мислење:

Kaj chapkuncheto ke najdis, tamo e se rgosano.... hahahaha
Abe da ima edno Daisekaice za pola cena ,ke se razmislam malce poke,ama nema.

Последно уредено:
Ke stavat poleka ne se sekiraj

Za firma nemam sto da objavam imam druga profesija.
Profesija Profesionalec ili ?
Ja bi ti predlozil da si stavis u opis barem deka firma shibicar, za momentalniot status najvise ti odgovara shibicarenje a so vreme ke se apgrejduvas :lolzz:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom