Samo se cuvaj da ne fati Bitolska zima so mesec dena konstantni dnevno nokni minusni temperaturi,koj odat vo noknite casovi i pod -20c.Klima INVERTER bez greaci i na -20 se spravuva odlicno i odlicno topli so izvadeno lule na nadvoresna edinica
Greacite ne i pomagaat na klimata za defrosti nitu pak da gree podobro toa e samo marketing
Sekoja klima najmogu defrost pravi koga nadvoresnata temperatura e pomegu +2 i -5 stepeni zatoa sto togas e mnogu vlazen vozduhot i na taa nadvoresna temperatura najmogu zamrznuva klimata poradi vlagata vo vozduhot i tuka ne pomagaat greacite
najbitno e da e kompresorot so soodvetna golemina i izmenuvacot za klimata bez problem da gree i na -20 i poniski temperaturi
I samiot ti imas Tosot Muse Eco bez greaci i ke se uveris deka klimata iako nema greaci no super gree i na -20 koga ke dojde vreme na zimo
Ke vi kazam iskustvo so mojata Toshiba Suzumi16 ,koja slobodno mozam da ja narecam NORDIC bez graci.
Zimata 2016/17 cel mesev ekstremno niski temperaaturi,i pod i do -25c celata vo osnovata zamrzna ,i otvorot za luleto,i dopolnitelno dva otvori pod so izvadeni gumicki.Stalaktiti 1m pod neize,no defrost ciklusite si gi praese odlicno ,i vodata ja isfrluvase od zadnata strana,a cela osnova bese zamrznata,i odlicno si toplese.
Vo vnatresnosta ne voociv deka mrazot se kreva,za da fati na perkata.
E sega mojava go polozi testot,a dali nekoja druga klima bi go polozila takviot test neznam.
Kaj mene za Toshibata e ispitano,funkcionirase odlicn